Δημήτρης Γάκης: Στηρίζουμε τους μικρούς νησιωτικούς Δήμους με προσωπικό

1
338

Δημήτρης Γάκης: «Στηρίζουμε τους μικρούς νησιωτικούς Δήμους με προσωπικό – διασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία τους και την αναπτυξιακή τους προοπτική με έργα»

***

Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για την έγκριση πρόσληψης τακτικού προσωπικού 82 ατόμων σε μικρούς νησιωτικούς Δήμους και την ενημέρωση για τις πολιτικές στήριξης των μικρών νησιωτικών και ορεινών Δήμων που είχε από τον ΥΠΕΣ κ. Πάνο Σκουρλέτη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Δημήτρης Γάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη στήριξη των μικρών δήμων της νησιωτικής Χώρας, συνεχίζεται με στοχευμένες δράσεις και έργα. Στο παραπάνω πλαίσιο, η απόφαση του ΥΠΕΣ με την οποία εγκρίνονται οι διαδικασίες κάλυψης 82 θέσεων προσωπικού σε ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, σε συνέχεια των αιτημάτων των φορέων που είχαν υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, για την κάλυψη αναγκών σε τακτικό προσωπικό, θα βοηθήσει σημαντικά τους μικρούς Δήμους στο Αιγαίο να βελτιώσουν τη λειτουργία τους και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους νησιώτες. Η απόφαση αυτή, στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα στήριξης στους νησιωτικούς ΟΤΑ που αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα λόγω των γεωμορφολογικών τους ιδιαιτεροτήτων και χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το ΥΠΕΣ, για τις επόμενες δράσεις στήριξης των μικρών Δήμων, τόσο σε πρακτικό, όσο και σε θεσμικό επίπεδο, καθώς επίσης και για άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη σε Δήμους με ιδιαίτερη φυσιογνωμία και σημασία όπως είναι νησιωτικοί Δήμοι. Είτε μέσω της οικονομικής και τεχνικής τους στήριξης, είτε με θεσμικές πρωτοβουλίες που να διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία τους και τη βιώσιμη αναπτυξιακή τους προοπτική».

Σημειώνεται, ότι με την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης, ανακοινώνεται στους Δήμους ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να προσλάβουν, ενώ οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι καλούνται να καθορίσουν τις ειδικότητες και τα προσόντα του αναγκαίου προσωπικού, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών να αποστείλουν τους σχετικούς φακέλους στο ΑΣΕΠ για την έκδοση της σχετικής προκήρυξης. Σύμφωνα με την κατανομή των θέσεων προσωπικού, ειδικά για τη Δωδεκάνησο, προβλέπονται οι εξής θέσεις: Δ. Αγαθονησίου 1, Δ. Αστυπάλαιας 3, Δ. Καλυμνίων 3, Δ. Καρπάθου 2, Δ. Κάσου 3, Δ. Κω 3, Δ. Λειψών 3, Δ. Λέρου 1, Δ. Νισύρου 2, Δ. Πάτμου 3, Περιφέρεια Ν. Αιγαίου 10.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ