ΣΥΡΙΖΑ Κω: η ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη στάση της στο προσφυγικό-μεταναστευτικό

26
1421

 

ΣΥΡΙΖΑ Κω: η ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη στάση της στο προσφυγικό-μεταναστευτικό

Η ΝΔ που οδήγησε στη φτώχεια τον ελληνικό λαό και σε καταστροφή την οικονομία της χώρας μας συνεχίζει να το παίζει δίπορτο σε ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια προβλήματα αυτής της περιόδου, όπως είναι το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Από τη μια βλέπουμε τον κ. Μητσοτάκη να στηρίζει τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας και να τάσσεται υπέρ της λειτουργίας των Κέντρων Υποδοχής και από την άλλη τοπικά στελέχη της ΝΔ, στην Κω και στα άλλα νησιά, να συμπαρατάσσονται με την ακροδεξιά, να διχάζουν τη κοινωνία μας και να υπονομεύουν την τοπική οικονομία.

Αν νομίζουν ότι θα επιστρέψουν στην εξουσία καταστρέφοντας τα νησιά και τη χώρα μας κάνουν λάθος, ο ελληνικός λαός δε θα το επιτρέψει.

Αν πραγματικά θέλει να στηρίξει η ΝΔ την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης αυτού του μεγάλου προβλήματος ας αποδείξει τον πατριωτισμό της στο κοινό μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά και στο φασισμό.

Αν θέλει το καλό των νησιών μας και του λαού μας ας πιέσει τους συνοδοιπόρους της στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στην Ευρωπαϊκή Δεξιά, να συνδράμουν τη χώρα μας, όπως οφείλουν σύμφωνα με τη συμφωνία που έχουν υπογράψει.

Όσον αφορά στα περί ικανότητας στη διαχείριση αυτού του τεράστιου ζητήματος η ΝΔ που ήταν στην κυβέρνηση μέχρι πριν 20 μήνες είναι η τελευταία που πρέπει να μιλά αφού άφησε μια πτωχευμένη και ανοργάνωτη σε υποδομές χώρα παρότι το πρόβλημα ήταν ήδη εδώ.

Αντίθετα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, κατάφερε μέσα σε μόλις έξι μήνες από τη στιγμή που έκλεισαν τα σύνορα να στεγάσει, έστω με προβλήματα, σχεδόν 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέδειξε το μεγαλείο της ελληνικής φιλοξενίας και τη χώρα μας ως το καλό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο, κάνοντας τους απανταχού Έλληνες υπερήφανους για την πατρίδα μας.

Και κάτι τελευταίο σχετικά με το βουλευτή μας Ηλία Καματερό. Δεν τιμά τα τοπικά στελέχη της ΝΔ η προσωπική επίθεση σε αμιγώς πολιτικά ζητήματα. Επειδή ζούμε σε μικρό τόπο και γνωριζόμαστε δεν τιμά ούτε τους ίδιους ούτε το κόμμα που εκπροσωπούν.

Γραφείο Τύπου Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κω

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάποτε, το εθνικό μας σχέδιο, ήταν η Μεγάλη Ιδέα. Στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, τα πράγματα άλλαξαν. Αρχικά ο στόχος ήταν η… αποχουντοποίηση και ο εκδημοκρατισμός της χώρας, ύστερα η είσοδος στην (τότε) ΕΟΚ, η «αλλαγή», ο «εκσυγχρονισμός», η «επανίδρυση του κράτους» και πάει λέγοντας… Τα τελευταία (μνημονιακά…) χρόνια, ακούμε απ’ όλους για την έξοδο από την κρίση και τα Μνημόνια. Ωστόσο, δεν είναι αυτές οι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλες είναι! Τις οποίες αποκάλυψε ο εκ Δωδεκανήσων βολευτής του, Ηλίας Καματερός. Ιδού: «Να συμπράξει στον εθνικό στόχο που είναι το μέτωπο ενάντια στο φασισμό, κάλεσε τη ΝΔ ο Ηλίας Καματερός… Το αντιφασιστικό μέτωπο είναι το εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του προσφυγικού-μεταναστευτικού κατέληξε ο Ηλίας Καματερός καλώντας και τη ΝΔ να συμπράξει σε αυτό». Η μόνη τους έννοια και ο μεγάλος τους φόβος είναι η Χρυσή Αυγή! Και δεν το κρύβουν καθόλου! Όσο για την σύμπραξη με την νουδούλα, δεν χρειάζονται ειδικές προσκλήσεις, καθότι έχει προσχωρήσει από την πρώτη στιγμή –που μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι η Χρυσή Αυγή και τους χάλασε την πιάτσα-στο «αντιφασιστικό μέτωπο». Την δε σαμαρική περίοδο, κράταγε και το «πηδάλιο»!

  2. Η Χρυσή Αυγή θα καταργήσει την ληστρική φορολόγηση ακινήτων για την μικρή και μεσαία ιδιοκτησία χωρίς το Ελληνικό Δημόσιο να υποστεί καμία μείωση στα έσοδά του, καθώς ταυτόχρονα θα καταργήσουμε και τις παράλογες δαπάνες της λαθρομετανάστευσης.

  3. Τα λαμόγια του Σύριζα, που παριστάνουν τους ανθρωπιστές, τα έχουν κονομήσει χοντρά και κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τους λαθρομετανάστες, όπως τα ίδια τα στελέχη τους καταγγέλλουν. Η Χρυσή Αυγή απαιτεί να δημευθούν οι περιουσίες όσων πολιτικών παραγόντων έχουν πλουτίσει μέσω των ανθελληνικών ΜΚΟ και να απελαθούν όλοι οι παράνομοι αλλοδαποί από την Ελλάδα. Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου

  4. ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΚΩ ΑΨΗΦΟΥΝ ΤΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΑ «ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ»

    Το σύνθημα που ρίξαμε μετά την πρώτη άρνηση Ελλήνων γονέων, να γίνουν τα «προσφυγάκια» συμμαθητές των παιδιών τους («Ένα, δύο, τρία, πολλά Ωραιόκαστρα»), φαίνεται πως γίνεται πραγματικότητα. Έτσι, και οι γονείς των σχολείων της Κω λένε όχι στην παραχώρηση των σχολικών κτιρίων του νησιού για τα «προσφυγόπουλα», συμφωνώντας με την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, αλλά μέσα στο hot spot (και πως θα βρουν ευκαιρία να κατεβάσουν τις χριστιανικές εικόνες οι μαρξιστές ινστρούχτορες, βρε λεβέντες;)… Ιδού τα πιο ουσιαστικά σημεία της ανακοίνωσης: «…Η Κως επιπλέον έχει ιδιαιτερότητες που άλλα νησιά δεν έχουν : Χαρακτηριστικά που την καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτη στο μείζον και καίριο θέμα της εθνικής ασφαλείας. Αποτελεί τον 3ο τουριστικό προορισμό της χώρας με μεγάλη συμβολή στο ΑΕΠ. Έχουμε υποστεί μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό λόγω προσφυγικού- μεταναστευτικού με συνέπεια πολλές οικογένειες να έχουν φέτος τον χειμώνα πρόβλημα επιβίωσης. (Υπάρχει δε φόβος και για την επόμενη χρονιά). Τα σχολεία της και γενικότερα ο πληθυσμός έχει πολύ μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών με ποσοστά αλλοδαπών μαθητών σε σχολεία που αγγίζει το 60%. Η πλειοψηφία των ανηλίκων είναι έφηβοι μετανάστες και όχι πρόσφυγες. Κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν έχει εμβολιαστεί , ενώ είναι ανοργάνωτο το σύστημα υγιεινής περίθαλψης τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι σχολικές εγκαταστάσεις και οι τουαλέτες τους, για ιατρικούς λόγους. Έχουν εμφανιστεί διάφορα μεταδιδόμενα νοσήματα. Οι γονείς για τους παραπάνω λόγους, διαφωνούν με την παραχώρηση σχολικών ή άλλων δημοσίων κτιρίων. Σε περίπτωση που αγνοηθούν, οι γονείς δήλωσαν ότι θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις». (ΥΓ): Κι αυτό το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι κάτοικοι της Κω ήταν οι πρώτοι που ξεσηκώθηκαν κατά των hotspots και που… κέρασαν τον συνυπεύθυνο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με φρεσκότατα… αυγουλάκια.

  5. Τσίπρας και Μητσοτάκης κοροϊδεύουν από κοινού τους πολίτες

    Ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης ψήφισαν χέρι-χέρι όλα τα ανθελληνικά μέτρα για την εκποίηση του ελληνικού πλούτου, την λαθρομετανάστευση, ακόμα και για το ισλαμικό τέμενος και συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τους πολίτες με στημένες αντιπαραθέσεις, την ώρα που παρασκηνιακά δέχονται εντολές από το ίδιο κέντρο εξουσίας, δηλαδή την γερμανική οικονομική ολιγαρχία. Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου

  6. Ο πολιτικός απατεώνας που παριστάνει τον πρωθυπουργό όχι μόνο δεν θα βγάλει την χώρα στις αγορές μέχρι το 2018, αλλά θα μετατρέψει την εθνική οικονομία σε ερείπια και τους λαθρομετανάστες σε πλειοψηφία μέσα στην Πατρίδα μας.

  7. Τις δηλώσεις του Ερντογάν για την συνθήκη της Λωζάννης σίγουρα τις γνωρίζετε. Το θέμα είναι αν αυτές έγιναν για να γίνουν (για «εσωτερική κατανάλωση», που λέμε) ή αν θα έχουν και συνέχεια… Πριν πάμε στην συνέχεια, να διευκρινίσουμε τούτο: από την προσεκτική ανάγνωση των δηλώσεων, λέξη προς λέξη, δεν προκύπτει ανοιχτή αμφισβήτηση της Συνθήκης από τον Ερντογάν, παρά μόνον η διαπίστωση ότι πρόκειται για μια «κακή» Συνθήκη και αυτοί που την υπέγραψαν «ζημίωσαν την Τουρκία». Φυσικά, οι Τσιπροβλαμμένοι «τσίμπησαν» αμέσως και απολύτως προβλέψιμα, εκφράζοντας την προσήλωσή τους στην Συνθήκη της Λωζάννης και στις διεθνείς συνθήκες γενικότερα… Πάμε παρακάτω… Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Ερντογάν, η τουρκική κυβέρνηση εξέδωσε δύο ΝΟΤΑΜ για επικείμενες ελληνικές στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα παραβιάζει την υποχρέωσή της για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της «Απόφασης των Έξι το 1914», της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάννης και της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων το 1947 κι ότι δεν δικαιούται να συμπεριλάβει την Χίο, την Ρόδο και άλλα νησιά στην άσκηση. Εις ότι αφορά τα Δωδεκάνησα, αυτά εκχωρήθηκαν από τη Ιταλία στην Ελλάδα με το άρθρο 14 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων της 10/2/1947 και πράγματι η εκχώρηση προέβλεπε την αποστρατιωτικοποίηση τους. Επίσης, με τη Συνθήκη της Λωζάννης επεβλήθησαν περιορισμένης έκτασης μέτρα αποστρατιωτικοποίησης στις νήσους Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία. Φυσικά, αυτό δεν ήταν δυνατόν να συμβεί στην πράξη, καθώς η Ελλάς έχει κάθε δικαίωμα να προστατεύσει τα εδάφη της απ’ αυτούς που τα επιβουλεύονται και κακά τα ψέματα, αν δεν υπήρχε ελληνικός στρατός στα νησιά μας, θα τα είχαν καταλάβει προ πολλού οι Τουρκαλάδες… Πάμε τώρα σ’ ένα εφιαλτικό σενάριο, το οποίο ευχόμαστε να μην συμβεί τις επόμενες μέρες. Τα «προσφυγάκια» εξεγείρονται –με την παρότρυνση των πρακτόρων της ΜΙΤ που υπάρχουν ανάμεσά τους και ανάμεσα στους «αλληλέγγυους»- και η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου, προκαλώντας σάλο. Η αστυνομική δύναμη των νησιών αδυνατεί να αντιμετωπίσει την εξέγερση και αναγκαστικά χρησιμοποιούνται στρατιωτικές δυνάμεις για την επιβολή της τάξης. Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει διεθνώς η Τουρκία και ζητάει το λόγο γιατί η Ελλάδα έχει στρατιωτικές δυνάμεις στα συγκεκριμένα νησιά, παραβιάζοντας τις Συνθήκες. Και ανοίγει έτσι θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών μας, το οποίο σίγουρα δεν μπορούν να χειριστούν οι χεζήδες που μας κυβερνούν! Τη συνέχεια την ξέρετε . Άλλωστε, το’ χουμε δει το «έργο» στα Ίμια το 1996…

  8. ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ,ΠΑΣΟΚ ΚΛΠ

    Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Marc για την ΓΣΕΒΕΕ 18.100 επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα κλείσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και περίπου 38.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους.

  9. το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας διοικητικής ζώνης της λεγόμενης “Δημοκρατίας του Βορείου Αιγαίου” όπου δεν θα υπάρχει όπως ισχυρίζονται οι διπλωμάτες καμία πολεμική σύρραξη και ο έλεγχος της εξουσίας θα γίνει μέσω διεθνούς διαιτησίας. Μάλιστα κάποιοι αναλυτές πιστεύουν πως το 40% του συνολικού χρέους της χώρας μπορεί να καλυφθεί με την ενεργεία που θα παραχθεί στην περιοχή αυτή.ellpol.blogspot.gr/2011/08/blog-post_28.html

  10. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ. ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ; Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΕΞΩΜΟΤΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΕΓΙΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΛΕΞΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ. Ο προχθεσινός τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος παρακάθισε σε μυστική σύσκεψη που οργάνωσε ο εβραίος Michael Bloomberg στο υπό την ιδιοκτησία του ξενοδοχείο, με τον γνωστό μας Αμερικανό πρώην διπλωμάτη και νυν σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Χ.Κίσινγκερ και τον εκπρόσωπο της οικογένειας Ρότσιλντ. Mεγάλο προβληματισμό προκαλεί στην ελληνική κυβέρνηση το γεγονός ότι λίγο μετά την συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών του Έλληνα πρωθυπουργού Α.Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερνογάν στην Ν.Υόρκη στα πλαίσια της έναρξης των εργασιών του ΟΗΕ, ο Τούρκος ηγέτης συναντήθηκε με τον James Rotschild γνωστό γόνο της πανίσχυρης οιογένειας (για πολλούς το παρασκηνιακό «αφεντικό» του πλανήτη) και αμέσως μετά με την «αλεπού της διπλωματίας» τον Χένρι Κίσσινγκερ. Με βάση τις αναφορές του τουρκικού Τύπου παρέστησαν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες όπως ο Τούρκος υπουργός για θέματα ΕΕ Omer Celik, ο υπουργός Οικονομικών Nihat Zeybekci, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Berat Albayrak, ο Αντιπρόεδρος του ΑΚΡ Yasin Aktay,ο Τούρκος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον αλλά και σωρεία διεθνών επενδυτών. Παραβρέθηκαν οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των εβραϊκών κολοσσών: της Citi James C. Cowles, της Coxto Associates Jeff Enslin, της Lazard Ken Jacobs, της Blackstone Hamilton E. Jones, της Warburg Pincus Chip Kaye, της BBVA Jose Manuel Gonzalez-Paramo, της WL Ross and Co. Chairman Wilbur Ross, της UN Staff Pension Fund Chairman Carol Boykin, ένας διάσημος σκακιστής ο Magnus Carlsen και φυσικά ο εκπρόσωπος της οικογένειας Ρόθτσιλντ James Rothschild. Να αναφέρουμε ότι η Lazard είναι αυτή που κανονίζει τις αναδιαρθρώσεις χρεών. Έχουν περάσει δύο μήνες από το αποτυχών πραξικόπημα στην Τουρκία και ο πόλεμος στην Συρία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Ο Ερντογάν απείλησε τους εβραίους ότι εάν δεν τον στηρίξουν θα ταχθεί με τον ρωσικό παράγοντα στο θέμα της Συρίας. Στην κυβέρνηση ανησυχούν και για το τι ζητήθηκε από τους Τούρκους για το θέμα των προσφύγων. Το σίγουρο είναι ότι όλοι αυτοί δεν μαζεύτηκαν εκεί για να δουν την… κορμοστασιά του Ερντογάν. Ειδικά οι Ρότσιλντ από μόνοι τους αρκούν για να καθορίσουν τις τύχες εκατομμυρίων ανθρώπων, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν και οι υπόλοιποι. ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/2016/09/5.html

  11. ΠΟΙΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΗΡΕ ΠΡΙΝ 5 ΜΕΡΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΣΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Χθεσινή ξεκάθαρη απειλή πολέμου από πλευράς της Τουρκίας, πριν περάσουν μερικές ημέρες από την συνάντηση Ερντογάν – Ρότσιλντ – Κίσινγκερ.http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/2016/09/5.html

  12. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ;

    ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΠΕΙΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.ΕΔΩ ΚΛΕΙΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ,ΒΙΟΤΕΧΝΕΙΕΣ, ΜΑΓΑΖΙΑ,ΚΛΠ.ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ;ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΜΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;

  13. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι σε έτερο δημοσίευμα του ageanews παρουσιάζεται ο πίνακας με τα άτομα που το κάθε μέρος φιλοξενεί και η αντίστοιχη χωρητικότητα. Η έκπληξη οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ στον πίνακα φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα νησιά έχουν πολλούς παραπάνω από όσους μπορούν να φιλοξενήσουν, υπάρχουν κάτοικοι της Κω που θέλουν τους πρόσφυγες ακόμα εκεί, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν μεγάλοι χώροι υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα που δεν έχουν καλυφθεί ούτε κατά το ήμισυ. Εάν κόπτεστε για τους πρόσφυγες εσείς που χωρίς επιχειρήματα αναλώνεστε στο να κατακρίνετε τους γονείς που θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους, τότε θα πρέπει να διεκδικήσετε την μεταφορά τους αλλού, που και πιο ανθρώπινα θα ζουν και καλύτερες υποδομές υγείας θα έχουν. Αρχίζω να συνειδητοποιώ (πάλι με έκπληξη) ότι αυτοί που δήθεν κόπτονται υπέρ των προσφύγων, στην πραγματικότητα λειτουργούν εις βάρος τους, παλεύοντας να τους καθηλώσουν σε απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης. Τελικά, οι γονείς είναι αυτοί που στην πραγματικότητα τους προστατεύουν! Οι γονείς είναι αυτοί που δεν εκμεταλλεύονται τον πόνο των προσφύγων και δεν καταφεύγουν στο να τους πετάξουν ένα κομμάτι ψωμί για να αυτοεπιβεβαιωθούν. ΟΙ γονείς είναι αυτοί που πρώτοι τους περιέθαλψαν όταν ήρθαν στο νησί. Οι γονείς είναι αυτοί που προστατεύουν το νησί τους και ταυτόχρονα την αξιοπρέπεια των προσφύγων. Εσείς οι υπόλοιποι αποκαλυφθήκατε!

  14. Γιατί ΟΛΟΙ βρίζουν τον ΚΑΜΑΤΕΡΟ και τον ΣφΥΡΙΖΑ για μερικά ψέματα που μας παραμύθιαζαν, ΜΟΝΟ 72 ώρες και δρόμο έλεγαν οι ΨΕΥΤΕΣ...

    Όποιος βρει ένα από όσα έταξαν που να πραγματοποιήθηκε θα πάρει ΜΠΟΝΟΥΣ την 13η σύνταξη, δεν θα του κοπεί ο μισθός, η σύνταξη και του χαρίσουν τον ΕΝΦΙΑ… Και από πρώτη του Γενάρη με 24% ΦΠΑ και στην Κω. Για να δούμε όταν έλεγε το κοντό-ΥΠΟΘΕΤΟ θα «παραιτηθεί ή θα κάνει ακόμα μία αριστερή κολωτούμπα στα λόγια» ;;;;

  15. Για να δούμε πότε θα παραδεχτεί ότι τον δρόμο και την όρεξη στους πρόσφυγες την άνοιξε ο ΚΟΝΤΟΣ με την Τασία.

    Αυτά τα κομπλεξικά ανθρωπάκια Κάπτεν Ηλίας και η σαλεμένη κυράτσα ΤΑΣΙΑ άνοιξαν τον νέο δρόμο στους πρόσφυγες προς τα νησιά μας πουλώντας δήθεν αλληλεγγύη και κατέστρεψαν ότι χτίζουμε σαράντα χρόνια. Τώρα ψάχνουν για σχολεία και δασκάλους για λαθρομετανάστες όταν από τα Δωδεκάνησα λείπουν 300 καθηγητές και δάσκαλοι.

  16. Βάζουν φωτιές στο στρατόπεδο ΛΑΘΡΟ τα Πακιστανάκια και όπου αλλού περνούν. Θα κάνουν πορεία και θα στήσουν σκηνές παντού στην πόλη.…

    Θέλουν όπως τους δασκαλεύουν οι ΜΚΟ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΑ, πράσινη κάρτα εργασίας, ελεύθερη διακίνηση και άσυλο. Μέχρι τότε θα έχουν καταστρέψει ένα νησί κόσμημα. Όλα οργανωμένα από τις ΜΚΟ που για το παραδάκι προγραμματίζουν κάθε τους ενέργεια αδιαφορώντας για τους ακρίτες των νησιών και όσοι τοπικά όπως στην Κω οι φελλοί του ΕΒΕΔ και Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ των ξενοδόχων Η ΝΟΙΚΑΡΙΣΣΑ της Ύπατης Αρμοστείας με τον βολεμένο μεταφραστή Γαλλικών… Και ο ΛΙΝΟΠΟΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ 2ο στρατόπεδο μόνο ταραξίες και εμπρηστές …

  17. Στο ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΨΥΧΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΟΙ ΜΚΟ, όλα αυτά τα ξενόφερτα ΚΟΡΑΚΙΑ που ρουφάνε το παραδάκι της Ευρώπης...

    ΟΜΩΣ για την οικονομική καταστροφή του νησιού και του τουρισμού της Κω ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ-ΨΕΥΤΕΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣφΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ανύπαρκτη κυβέρνηση με το ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ μας κατέστρεψαν, με τους ΦΌΡΟΥΣ, ΦΟΡΟΥΣ, ΦΟΡΟΥΣ και τον ΕΝΦΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ … Μας έκαναν να παραμιλάμε ψάχνοντας και κλέβοντας, ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για να μην πληρώσουμε τα αριστερά κοράκια μέχρι να πάνε στον ΑΓΥΡΙΣΤΟ. Στο τέλος ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΕΝΕΖΟΥΈΛΑ και οι πεινασμένοι πολίτες θα κάνουν ντου στα καταστήματα τροφίμων…

  18. Για τις μπίζνες Συριζαίων με την σίτιση λαθρομεταναστών ΞΕΡΕΙ Ο συγ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ και οι φίλοι του...

    Τα λαμόγια του Σύριζα, που παριστάνουν τους ανθρωπιστές, τα έχουν κονομήσει χοντρά και κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τους λαθρομετανάστες, όπως ο πρώην Γ, Γραμματέας του προσφυγικού και τα στελέχη του ΣφΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν. Η κοινωνία απαιτεί να δημευθούν οι περιουσίες όσων πολιτικών παραγόντων σαν τον Φλαμπουριάρη με τις κρυφές εργολαβίες έχουν πλουτίσει μέσω των ανθελληνικών ΜΚΟ και να απελαθούν όλοι οι παράνομοι αλλοδαποί από την Ελλάδα.

  19. Ποιοι γονείς περιέθαλψαν τούς πρόσφυγες; Όχι βέβαια αυτοί που πήραν την απόφαση αυτή.Μη λες πράγματα που ξέρεις ότι δεν είναι αλήθεια.Είδα κάποιες φοτο στο fb και ξέρω ότι οι περισσότεροι γονείς και μη < <γονείς>> εκεί μέσα όχι μόνο δεν βοήθησαν κανένα αλλά κάποιοι ήταν οι πρωτεργάτες του < <πετάξτε >> τους στη θάλασσα.Εντάξει είπαμε πια….

  20. ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΑΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΤΕ,ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΡΩΤΑΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΝΔ ?? ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΠΙΣΩ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ??

  21. που καντε και δηλωσεις.εσεις την δικη σας την ξεκαθαρισατε;;;μ αρεσει η εκφραση η νδ οδηγησε τον λαο στην φτωχεια,ενω εσεις τον αποτελειωσατε

  22. Εύρηκα την λύση για να καλυφθεί το εκπαιδευτικό κενό στην εκπαίδευση των μουσουλμάνων «προσφυγόπουλων» της οργανωμένης λαθρομετανάστευσης από την Τουρκία! Η λύση εφαρμόζεται εδώ και μήνες μάλιστα στο χοτσπότ των Οινοφύτων και μάλιστα διαφημίζεται και με την αρμόζουσα επισημότητα: Oinofyta Community School δηλαδή Σχολείο Κοινότητας Οινοφύτων! Τώρα για ποια κοινότητα πρόκειται, ένας θεός ξέρει, με παιδιά αλλοπρόσαλλης εθνολογικής προέλευσης να συνυπάρχουν αναγκαστικά και να διδάσκονται στα αραβικά από ειδικούς δασκάλους των καλοπληρωμένων ΜΚΟ. Όπως όλοι γνωρίζουμε η κυβέρνηση ανακοίνωσε την υποχρεωτική ένταξη των μαθητών αυτών από τα χοτσπότ στα ελληνικά δημόσια σχολεία! Η επινόηση αυτή είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αλλοιώσει το καθεστώς γρήγορα και οριστικά τον ελληνοκεντρικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης των Ελληνόπουλων. Βλέπετε δεν αρκούν οι απειλές και η κρατική τρομοκρατία εναντίον του ελληνικού λαού για την κατάργηση των θρησκευτικών, της πρωινής προσευχής και των μαθητικών παρελάσεων. Το καθεστώς επινόησε την αιφνιδιαστική αυτή κίνηση για να θέσει προ τετελεσμένων τους Έλληνες γονείς κατόπιν της έναρξης του νέου σχολικού έτους, να αποδεχτούν την ενσωμάτωση των κατά τα άλλα αθώων αλλόφυλων μουσουλμανοπαίδων στο αφιλόξενο για αυτά περιβάλλον του ελληνικού σχολείου. Ναι είναι αφιλόξενο το ελληνικό σχολείο για το παιδί από την Ασία και την Αφρική που δεν γνωρίζει καν το νέο του περιβάλλον, την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό. Μοιραία θα τραυματιστεί ψυχολογικά το παιδί αυτό επειδή δεν θα αφομοιωθεί στο σχολικό περιβάλλον. Επίσης η παράλογη ενσωμάτωση των αλλόφυλων μαθητών θα ωθήσει φυσιολογικά τα ελληνόπουλα σε ρατσιστική συμπεριφορά έναντι της μειονότητας των λαθρομεταναστόπουλων. Απίστευτη, διαβολική όσο και αντιπαιδαγωγική χαρακτηρίζω την βάρβαρη αυτή εκπαιδευτική ενσωμάτωση που έχει όλα τα στοιχεία του κοινωνικού πειράματος χωρίς παγκόσμιο προηγούμενο. Εκτός από την χαριστική βολή στην πληγωμένη εθνική μας παιδεία η ενσωμάτωση αυτή θα υποβαθμίσει τις εκπαιδευτικές δομές του δημόσιου σχολείου και θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία όλων ανεξαιρέτως των μαθητών, γηγενών και αλλοδαπών! Εάν κόπτεστε κύριοι του ανθελληνικού καθεστώτος να παρέχετε μόρφωση και ελληνική παιδεία στα «προσφυγόπουλα» κάντε το σωστά με την στοιχειώδη λογική, κατά τα πρότυπα του Oinofyta Community School. Επί τόπου εκπαίδευση στα χοτσπότ της πρωτο-δεύτερης φοράς αριστεράς! Έτσι θα μειωθεί και η ανεργία των εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τα πρότυπα σχολεία αυτά. Προσλάβετε λοιπόν Έλληνες δασκάλους και όχι εθελοντές των ανυπόληπτων ΜΚΟ, για να μάθουν τα πράγματι άτυχα παιδιά των τυχοδιωκτών γονιών τους, την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό. Γιατί όχι και την ελληνορθόδοξη θρησκεία..

  23. Και δεν βλέπω να αντικρούεις τα επιχειρήματα. Και για να μαθαίνεις όλα τα ΔΣ ήταν παρόντα και είχαν την ίδια άποψη. Και κάποιοι από τους ομιλητές αποδεδειγμένα βοήθησαν πολύ ενεργά τους πρόσφυγες. Άλλο όμως ο ανθρωπισμός που δεν τον αρνείται κανείς και άλλο η προστασία του τόπου σου.Εξάλλου πλέον μιλάμε κυρίως για πακιστανούς δήθεν εφήβους και όχι προσφυγόπουλα και σίγουρα καλύτερα για τα λίγα προσφυγόπουλα καλύτερα είναι να πάνε σε δομές που υπάρχουν πολλά κενά άρα σίγουρα καλύτερες συνθήκες.

  24. Δεν διαφωνώ με τα λεγόμενα σου.Όμως η απόφαση των γονιών της Κω έπρεπε να είναι ΝΑΙ….με όλα εκείνα που προτείνεις .Με εμβολιασμούς,ξεχωριστά σχολεία κ.λ.π. Αλλά πες μου κάτι..Γιατί οι Κώοι δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία όταν χιλιάδες Αλβανόπουλα ήρθαν στα σχολεία μας;Μήπως γιατί τότε οι επιχειρηματίες έκαναν τη < <πάπια>> για να χτίσουν φτηνότερα;Θυμάσαι πως κάποιοι από τούς πρώτους Αλβανούς λέγονταν πως βγήκαν από τις φυλακές του Μπερίσα. Ήταν εμβολιασμένα;

  25. Η ΦΟΝΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΥΒΑΔΑΡΟΥ ΞΑΝΑΚΤΥΠΗΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΦΥΛΑΧΤΗΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΗΣ ΩΡΑΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ