Γ. Κρητικός: Το Προαναχωρησιακό – Η ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. & η δέσμευση Μητσοτάκη ότι δεν θα το ανεχθεί

13
1366

Η ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. δοκίμασε αρχικά το ξενοδοχείο ‘Κάπτεν Ηλίας’.

Μετά μετέφεραν τους μετανάστες στο γήπεδο ‘Ανταγόρας’.

Στη συνέχεια έβγαλαν Φ.Ε.Κ. για ολιγοήμερη παραμονή τους στο Λινοπότι αλλά ύστερα από λίγο καιρό κατασκεύασαν (και λειτουργεί σήμερα) στο Πυλί.

Προχθές αποφάσισαν, πάλι μόνοι τους, την ίδρυση προαναχωρησιακού κέντρου κλειστού τύπου στο νησί μας.Απέδειξαν ότι δεν έχουν σχέδιο.

Απέδειξαν ότι δεν τους ενδιαφέρει η γνώμη της τοπικής κοινωνίας και των φορέων. Δυστυχώς, την προχειρότητα και ανικανότητα των κυβερνώντων την πληρώνει ο τόπος μας. Η Κως, ο τρίτος τουριστικός προορισμός της πατρίδας μας, καταστρέφεται καθημερινά με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί μας, ξεκαθάρισε παρουσία του βουλευτή Δωδεκανήσου, πολιτευτών, Δημάρχου, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, φορέων και κατοίκων ότι δεν θα ανεχθεί προαναχωρησιακό κέντρο στην Κω. Τα κέντρα κλειστού τύπου θα γίνουν στην ενδοχώρα.

Ας σταματήσει η κυβέρνηση τα πειράματα και ας φανεί χρήσιμη έστω και για μια και μοναδική φορά στον τόπο. Να δώσει τον λόγο στους πολίτες.

Γιάννης Κρητικός

Πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν θα το δεχτεί; Και δεν θα τηρήσει τις κρατικές συμφωνίες με τις δυνάμεις κατοχής; Καλά είναι τα λόγια για να μαζεύουμε ψηφαλάκια αλλά στα έργα μένουμε πίσω.

    • αφού ο Μητσοτάκης δήλωσε υπέρ του hot spot μέσα στο δημαρχείο τι μας λες εσυ τ’ωρα

    • Γιάννη δεν τα ξερεις καλά. Στο στάδιο η μεταφορά μεταναστων απόφαση Κυριτση ήταν.Εσύ που ήσουν τότε να τον αποτρέψεις;

  2. Θα φτιάξει ο Σύριζα το κέντρο, θα πληρώσουμε 4,5 εκατομμύρια και μετά θα έρθει ο Μητσοτάκης και θα το κλείσει. Ρε δεν σας πιστεύουμε.

  3. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ….ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ.ΗΘΕΛΑΝ .ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΑΚΙΑ.ΑΦΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑΛΙΑ!!! ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ.ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΑΣ ΖΩΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ .ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΥΡΙΕ ΚΡΗΤΙΚΕ.

  4. Γιαννη σαν δημοτικός σύμβουλος Μήλας η πολιτευτείς πες μας να ξέρουμε γιατί ούτε το ένα είσαι ούτε το άλλο διάλεξε να ξέρουμε κ εμείς πως θα σε βλέπουμε όσο αργείς τόσο χάνεις ψήφους και τους παίρνει η κυρία Τλε .!!!!!

  5. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΕΝΑ “HOT SPOT” ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

    Η είδηση είναι η εξής:
    «Θερμαινόμενο χώρο για τους άστεγους ανοίγει ο Δήμος Αθηναίων
    Θερμαινόμενο χώρο στη Λέσχη Φιλίας (Πανόρμου και Βαθέος) θα διαθέσει για την προστασία των αστέγων ο Δήμος Αθηναίων την Κυριακή, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών. Συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις…».
    Και η απορία μας εύλογη: γιατί άραγε η «ευαισθησία» και η «αλληλεγγύη» των αρμοδίων για τους Έλληνες αστέγους εξαντλείται στις λίγες ημέρες του χρόνου που υπάρχει πολικό ψύχος; Ενώ το (ψευδο)κράτος έχει φτιάξει δεκάδες hotspots –με όλα τα κομφόρ- ανά την Ελλάδα για τους λαθρομετανάστες, είναι τόσο δύσκολο να φτιάξει ένα και για τους άστεγους Έλληνες;
    Ή μήπως, οι Έλληνες στην εποχή μας είναι πολίτες δευτέρας και τρίτης κατηγορίας, μέσα στην ίδια τους τη χώρα;

  6. Φίλε Γιάννη, Τι εννοείς λέγοντας να δώσει η Κυβέρνηση τον λόγο στους πολίτες? Να μαζευτούμε στην
    πλατεία ελευθερίας και να αποφασίσουμε αν θα πρέπει να γίνει προαναχωριασιακό Κέντρο στην Κω?
    Υποθέτω ότι, δεν το εννοείς. Αλλιώς, θα πρέπει γρήγορα να εγκαταλείψεις την Ν.Δ., και να ενταχθείς
    κάπου αλλού. Και επειδή είσαι αρκετά έξυπνος, ξέρεις εσύ που. Αγαπητέ Γιάννη, η Κυβέρνηση εκλέγεται για να Κυβερνά. Αυτή άλλωστε είναι και η απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Κών πολιτών, άσχετα
    αν η Ν.Δ. συμφωνεί ή όχι μ΄αυτό.

    • Μπερδεύεις την διακυβέρνηση με τον καθεστωτισμό και την αυθαιρεσία. ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.

      Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει λάβει υπόψιν της τις πάμπολλες επιστολές των φορέων που έχει λάβει και τις έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Επειδή την βολεύει να ΠΕΤΑΕΙ το πρόβλημα εκεί που ήδη υπάρχει δυσαρέσκεια , για να μην αποκτά και άλλους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους , αν φτιάξει κλειστά κέντρα σε άλλα μέρη , κάνει την Κω ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,. Δεν την εδιαφέρει αν θέτει σε τεράστιο ρίσκο τον τουρισμό στο νησί μας. ¨Ενα επεισόδιο να γίνει , όπως με τις φωτιές στο κλειστό της Λέσβου, bye-bye στον τουρισμό! «Κυβερνώ» σε δημοκρατική χώρα δεν σημαίνει κάνω ότι γουστάρω, χωρίς να υπολογίζω κανέναν!

  7. Δυστυχώς τα γεγονότα σας διαψεύδουν σε ότι, αφορά τον τουρισμό. Οι Κασάνδρες διαψεύθηκαν. Θα διαψευθούν και την επόμενη περίοδο. Να είσθε βέβαιοι γι΄αυτό. Ευτυχώς που οι Συμπατριώτες μας, σας πήραν χαμπάρι.
    Τα ψέματα τελείωσαν. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Ημόνη ζημιά που γίνεται όχι μόνο στην Κω, αλλά και στην χώρα, είναι οι ποιλιτικές σας, τις οποίες δεν λέτε να αλλάξετε.

  8. ΌΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΌ ΠΡΟΑΝΑΧΩΡΙΑΣΙΑΚΟ ΟΥΔΈΝ ΜΟΝΙΜΌΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΎ 1

    Όπως και με το hot spot η κοινωνία ξαφνικά άρχισε να διχάζεται και να αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα απο την παραμονή των μεταναστών πέραν των αρχικών 72 ωρών, έτσι με το προαναχωρισιακό τα πράγματα θα γίνουν πολλαπλάσια χειρότερα. Κατ’αρχήν η ύπαρξη του κέντρου αυτού θα αποτελεί βασική δικαιολογία μεταφοράς στην Κω, ατόμων απελπισμένων στους οποίους δεν θα έχει χορηγηθεί άσυλο αλλά και παραβατικών. Τα άτομα αυτά είναι ευκόλως υποκεινούμενος στόχος για την εκδήλωση γεγονότων που σίγουρα δεν θα διαφημίσουν αλλά θα βλάψουν το νησί. Άνθρωποι χωρίς ελπίδα είναι επικίνδυνοι τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες, καθώς αυτοί κυρίως προέρχονται απο τις αναπτυγμένες χώρες που τους έγνεψαν για να έρθουν και τους πέταξαν μόλις είδαν τα αποτελέσματα των επιλογών τους. Βάλτε τους λύκους δίπλα στα πρόβατα, και αφήστε την Τουρκία να καθαρίσει όταν θα «καταπιέζονται » τα δικαιώματα εκείνων που αρνείται να παραλάβει πίσω ως άκρως επικίνδυνους.

  9. ΌΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΌ ΠΡΟΑΝΑΧΩΡΙΑΣΙΑΚΟ ΟΥΔΈΝ ΜΟΝΙΜΌΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΎ 2

    Και είναι απορίας άξιο απο που ορμόμενη η κυβέρνηση αποφασίζει να διακινδυνεύσει την οικονομία ενός τόπου, όταν δεν είναι ικανή να δημιουργήσει έστω μια θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης εκτός ΜΚΟ. Ο τοπος καταστρέφεται, οι άνθρωποι θα καταστραφούν και η μετανάστευση είναι προ το πυλών. ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΩΘΕΊΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

  10. ΛΑΣΠΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΟΙ ΤΥΠΟΙ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ?ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΤΑ ΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΣΑΜΠΟΥΚΑ.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΚΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑΑΑΑΑΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ