«Όξω ρε»! Γιούχαραν τον Τσίπρα στην παράσταση για τον Ζαχαριάδη!

18
1485

Έντονες αποδοκιμασίες και… γιουχαΐσματα δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας όταν εμφανίστηκε στην παράσταση «Ομπίντα», της οποίας αντικείμενο είναι η ζωή του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη.

Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του Πρωθυπουργού στην παράσταση ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα, ενώ από το κοινό ακούστηκε η φράση «όξω ρε»!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι επιχείρησαν να κινηθούν προς το μέρος του Αλέξη Τσίπρα, με τους άνδρες της προσωπικής του φρουράς να προστατεύουν τον πρωθυπουργό.

Πυροσβεστικό ρόλο ανέλαβε ο συγγραφέας και παρουσιαστής του έργου, Γιώργος Κοτανίδης, ο οποίος ζήτησε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, λέγοντας πως «το θέατρο μας ενώνει».

Αφού τα πνεύματα ηρέμησαν η παράσταση ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα παρατράγουδα.

Στο έργο «Ομπίντα» (Ομπίντα στα ρωσικά σημαίνει πίκρα, κακοκάρδισμα), ο Γιώργος Κοτανίδης αναπλάθει τις τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη όταν, από τη Σιβηρία και μπροστά στην επικείμενη αυτοκτονία του, στέλνει στους συντρόφους του «Μήνυμα από την άλλη μεριά». Αναπολώντας τις σημαντικές στιγμές της πολυτάραχης ζωής του, προσπαθεί να εξηγήσει τη δεκαεφτάχρονη εξορία του στη Σιβηρία από τη σοβιετική ηγεσία αλλά και το ίδιο του το κόμμα, να δει τα λάθη του και τα αδιέξοδα που τον οδηγούν στην αυτοκτονία.

Στιγμές της σύγχρονης ιστορίας «περνούν» στο έργο μέσα από τις αφηγήσεις του Νίκου Ζαχαριάδη, που υποδύεται ο ίδιος ο Γιώργος Κοτανίδης. Από την απομόνωση του Μεταξά, το περίφημο γράμμα του 1940 με το οποίο καλεί το λαό να πολεμήσει ενωμένος τους Ιταλούς φασίστες, τον πόλεμο, την κράτησή του στο Νταχάου, ως τον εμφύλιο, την ήττα και την υποχώρηση. Αλλά και ανθρώπινες στιγμές του, όταν αναπολεί τη μάνα και τα παιδιά του, την είδηση της αποκήρυξής του από την ίδια του τη γυναίκα, τις ατέλειωτες ημέρες στο Σουργκούτ της Σιβηρίας.

 

ΠΗΓΗnewsbomb.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ-ΡΩΣΣΩΝ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ 1946-49

    Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική!
    Πράγματι, με την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, ο Ζαχαριάδης μεταφέρθηκε στο Νταχάου, όπου παρέμεινε έως το 1945. Στις 30 Μαΐου του 1945, ο Ζαχαριάδης επέστρεψε φρέσκος-φρέσκος στην Ελλάδα, με βρετανικό πολεμικό αεροπλάνο και με καλοθρεμμένα μάγουλα! Πως εξηγείται αυτό; Θα επικαλεστούμε τον αναμφισβήτητα υπεραριστερό συγγραφέα Ηλία Πετρόπουλο: «Ο Ζαχαριάδης γύρισε στην Αθήνα ντυμένος με αγγλική στολή. Τα μάγουλά του ήτανε καλοθρεμμένα, απόδειξη πως ο λαοφιλής αρχηγός δεν είχε πεινάσει στο στρατόπεδο. Όπως αποδεικνύεται κι από πρόσφατο σχετικό βιβλίο, ο Ζαχαριάδης ήτο κάπος (χαφιές) και συνεπώς μάσαγε καλά, όπως όλοι οι κάποι. Δεν τον κακολογώ – ο άνθρωπος ήθελε να σώσει το τομάρι του» (πηγή: «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της 08/10/2000).

  2. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ-ΡΩΣΣΩΝ.ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ 1946-49

    Εν συνεχεία, ο Ν. Ζαχαριάδης ήταν ο άνθρωπος που ως αρχηγός του ΚΚΕ, εκτελώντας τις διαταγές των εχθρών της Ελλάδος (Τίτο-Μπροζ, Στάλιν κ.λπ.), οργάνωσε και εξετέλεσε το αιματοκύλισμα της Ελλάδος την περίοδο 1946-1949, γνωστό ως «Τρίτο Γύρο», με σκοπό την απόσπαση της Μακεδονίας μας από τον εθνικό κορμό και την ενσωμάτωσή της στην Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία του Εβραίου Τίτο. Θα επικαλεσθούμε την μαρτυρία του Μάρκου Βαφειάδη, αρχιστρατήγου των συμμοριτών: «Το άλλο είναι με τον Ζαχαριάδη, που το 1946 με τη συμφωνία Τίτο-Πασχάλη-Ζαχαριάδη, τους δίνει τη Μακεδονία ολόκληρη μαζί με τη Θεσσαλονίκη» (πηγή: «Απομνημονεύματα», 5ος τόμος, σελ. 381).

  3. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ-ΡΩΣΣΩΝ.ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ 1946-49.Προδότης της Μακεδονίας μας.

    Εξάλλου, ο Ζαχαριάδης ήταν αρχηγός του ΚΚΕ τον Ιανουάριο του 1949, όταν το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας ανακοίνωσε την κατάπτυστη απόφαση της 5ης Ολομελείας της Κεντρικής του Επιτροπής. Προς ενημέρωση των νέων αναγνωστών μας, που διδάσκονται ΨΕΜΑΤΑ κατά συρροήν στα σχολεία περί της «εθνικής μας αντίστασης», μεταφέρω τα κύρια σημεία της: «Στη Βόρεια Ελλάδα, ο Μακεδονικός (Σλαβομακεδονικός) λαός τα ‘δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας, που προκαλούν τον θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο Μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του, έτσι όπως τη θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα το αίμα του για να την αποκτήσει».

  4. Αφιερωμένο στους δολοφόνους του Νίκου Ζαχαριάδη, που «θυμήθηκαν» να τον «αποκαταστήσουν»
  5. Ο Νίκος Ζαχαριάδης μέσα απ΄τα μάτια του γιου του, Σήφη: ο άγνωστος βίος του ιστορικού Γ.Γ. του ΚΚΕ Πηγή: www.lifo.gr

    Τα γράμματα, το ημερολόγιο, η γυναίκα – σκιά στη ζωή του: με αφορμή την παράσταση «Ομπίντα» ο Σήφης Ζαχαριάδης μιλά για τον πατέρα του, Νίκο, σε πρώτο πρόσωπο Πηγή: http://www.lifo.gr/articles/people_articles/123376

  6. ετσι ετσι,αρχισε επιτελους να ξυπναει ο κοσμος,μεχρι τωρα μας εμπαιζαν και αντι να τους κανουμε να κλεινονται στο καβουκι τους αυτοι βγαιναν εξω και μας χαιρετουσαν σαν να μην τρεχει τιποτε.ετσι για να γνωρισουν λιγο και την οργη του κοσμου

  7. Γιουχάισαν τον Τσίπρα στην παράσταση για τη ζωή του Ζαχαριάδη -«Σου αξίζει εξορία στη Σιβηρία»
    Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του Πρωθυπουργού στην παράσταση ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, απειλήθηκαν ευρύτερα επεισόδια με σπρωξίματα και παραλίγο να έρθουν στα χέρια θεατές με άνδρες της προσωπικής φρουράς του Πρωθυπουργού.
    Με ευχή και κατάρα, λιαν συντόμως να έχει το τέλος του Ζαχαριάδη… αν και το καλλίτερο θα ήταν να πέσει στα χέρια των ΕΛΛΗΝΩΝ, και να τον κόψουν κομματάκια κομματάκια, χωρις αναισθητικό… http://attikanea.blogspot.de/2017/01/blog-post_10.html

  8. Απαράδεκτο χαρίζουν την Ελλάδα στους μετανάστες.ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ μέχρι το ποσό των 150.000 ευρώ!!!.

    Εγγυητής το κράτος για δάνεια απόκτησης σπιτιού σε μετανάστες – Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και όλους του λοιπούς φόρους της εφορίας για την αγορά κατοικίας από μετανάστες.Το εξοργιστικό δεν είναι όμως μόνο αυτό αλλά και το γεγονός ότι όσοι είναι μετανάστες και αποκτήσουν σπίτι στην χώρα μας ανεξαρτήτου αν είναι με δάνειο ή με ιδία κεφάλαια θα απαλλάσσονται για 5 χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ και τους λοιπούς φόρους ιδιοκτησίας.http://attikanea.blogspot.de/2017/01/blog-post_30.html

  9. Στη γενιά του Πολυτεχνείου απέμειναν μερικές δεκάδες δημοσιογραφικών χαφιέδων που εξακολουθούν να εκχέουν το αντεθνικό τους δηλητήριο προσπαθώντας να διασώσουν τα αφεντικά τους και βεβαίως οι μηχανισμοί καταστολής. Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα όμως, διαθέτει πια ένα ολάκερο Πέλαγος Αγωνιστών από όλες τις τάξεις του Λαού μας και κυρίως την αναγνώριση του αγνού και δίκαιου χαρακτήρα του Πολιτικού του Αγώνος. Κι είναι το μίσος των εχθρών μας που θεριεύει τη δική μας Πίστη στην αναγκαιότητα της ολοκληρωτικής τους συντριβής, μια συντριβή που αναπόφευκτα θα έλθει καθώς η Πίστη που έκαιγε κάποτε στις καρδιές μερικών χιλιάδων, θα κατακαίει αύριο τις καρδιές εκατομμυρίων Ελλήνων, καθώς θα συντάσσονται με θέληση ατσάλινη κάτω από τις Σημαίες του Κινήματός μας!
    Η γενιά του Πολυτεχνείου λοιπόν, θα πρέπει να γνωρίζει πως Εμείς οι Εθνικιστές θα Έρθουμε μια Νύχτα όπου κι αυτά τ’ αστέρια ακόμη θα ‘χουν σβήσει και το σίγουρο είναι πως δεν θα έρθουμε για να διαπραγματευτούμε μαζί της.
    Πηγή: antepithesi.gr

  10. ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΘΑ ΚΛ@ΝΕΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ.ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ.ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

  11. Η πατρίδα μας δεν έχει περιθώρια για αλληλοσπαραγμό. Εξάλλου οι λιγοστοί ακροαριστεροί φασίστες που με θράσος βγάζουν το δηλητήριο του εθνομηδενισμού και του κόμπλεξ τους, θα λουφάξουν πολύ γρήγορα. Προσέξτε οι εθνικιστές, μη πέσετε μόνοι σας σε άλλες παγίδες που μπορεί να δημιουργήσουν νέους κινδύνους για την πατρίδα μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ