Μ. Κόνσολας: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα σχέδιο για τον τουρισμό

0
434

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που δείχνουν μείωση των εσόδων από τον τουρισμό κατά 575.000.000 ευρώ για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Τράπεζα της Ελλάδας, αποδεικνύει και επιβεβαιώνει με στοιχεία τη μείωση των εσόδων από τον τουρισμό κατά 575.000.000 ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου.

Η Κυβέρνηση, όμως, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία που εγκαίρως είχε επισημάνει τις αρνητικές συνέπειες που θα προκαλούσε η υπερφορολόγηση του τουριστικού προϊόντος.

Ο πρωθυπουργός, από την Κρήτη, χθες, σε μια επίδειξη πολιτικού στρουθοκαμηλισμού και άρνησης της πραγματικότητας, μίλησε ξανά για αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, αποκρύπτοντας τη μείωση των εσόδων, που αποτελεί ένα ηχηρό σήμα κινδύνου για τον τουρισμό μας.

Ο κ. Τσίπρας αγνοεί ότι το πρόσημο στον τουρισμό για την αποτίμηση μιας χρονιάς, το καθορίζουν τα έσοδα και όχι ο αριθμός των επισκεπτών.

Σύμφωνα με τη λογική του πρωθυπουργού, αν το 2017 έχουμε αύξηση των επισκεπτών αλλά μειωθούν και πάλι τα έσοδα από τον τουρισμό, όλα θα πηγαίνουν καλά.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποφεύγει να δει την πραγματικότητα και τις συνέπειες από τη μείωση των τουριστικών εσόδων. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι δεν έχει σχέδιο για τον τουρισμό μας.

Η αναστροφή της τάσης μείωσης των εσόδων στον τουρισμό, απαιτεί μια άλλη πολιτική που θα στοχεύει:

– Στη μείωση των φόρων και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας του  τουριστικού μας προϊόντος.

– Στη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου για μεγάλου μεγέθους στρατηγικές επενδύσεις στον τουρισμό, που θα αυξήσουν τα τουριστικά έσοδα και θα προσελκύσουν τουρίστες με υψηλό εισόδημα».

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Στο 80% της χώρας δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις τουριστικής ανάπτυξης. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει εχθρικά τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα»

Ιδιαίτερα αιχμηρός στην τοποθέτηση του για το νομοσχέδιο για το χωρικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη, ήταν ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, από το βήμα της Βουλής.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι προσπαθεί να ελέγξει τα Ειδικά Χωροταξικά Σχέδια, αναφερόμενος στο άρθρο 8 με το οποίο η κυβέρνηση στέλνει ένα ακόμα αρνητικό μήνυμα σε όλους όσους θέλουν να επενδύσουν στον τομέα του τουρισμού και ιδιαίτερα για τις μεγάλες και στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεις.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι το συγκεκριμένο άρθρο επιδιώκει τον ασφυκτικό έλεγχο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε κάθε επενδυτική προσπάθεια ή δραστηριότητα.

«Προβλέπεται η προέγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τα Ειδικά Χωρικά Σχέδια και τις μελέτες μιας μεγάλης στρατηγικής επένδυσης, αλλά και η σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων.

Εμπλέκει, δηλαδή, τους επενδυτές σε μια αέναη διελκυστίνδα, τους αναγκάζει να κάνουν μελέτες, να δαπανούν χρήματα με αβέβαιη κατάληξη.
Με αυτό τον τρόπο, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις και εμπόδια για την υλοποίηση μιας μεγάλης στρατηγικής επένδυσης στον τομέα του τουρισμού και όχι μόνο.

Περιμένετε να έρθει να δημιουργηθεί επενδυτικό κλίμα και κλίμα δραστηριότητας κάτω από αυτούς τους όρους;», τόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Κόνσολας έθεσε ως άμεση προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας τη διαμόρφωση και ενεργοποίηση ενός Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τον τουρισμό επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν απαγορεύσεις και εμπόδια στο 80% της χώρας , στο οποίο δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις τουριστικής ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στο Ειδικό Χωροταξικό για τον τουρισμό ο Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Ένα νέο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον τουρισμό θα πρέπει να έχει δυναμικό και όχι στατικό χαρακτήρα.

Θα πρέπει να απαντά στις σύγχρονες ανάγκες και να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Θα πρέπει να μη συνδέεται με οριζόντιες απαγορεύσεις αλλά να διαχωρίζει περιπτώσεις.

Θα πρέπει να προωθεί τα νέα τουριστικά προϊόντα και να προσελκύει μεγάλου μεγέθους στρατηγικές επενδύσεις στον τουρισμό, γιατί αυτές είναι οι επενδύσεις που θα αυξήσουν τα τουριστικά έσοδα και θα προσελκύσουν τουρίστες με υψηλό εισόδημα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ