Μ. Κόνσολας: για μια νέα στρατηγική ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε Ρόδο και Κω

2
3385

Συγκεκριμένη πρόταση κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στον κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία κοινοποιείται στους Αντιπρυτάνεις, στον Κοσμήτορα και τους Προέδρους των τμημάτων της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, προκειμένου το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να μετατραπεί σε πρωταγωνιστή, όχι μόνο της εκπαίδευσης, αλλά και της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης σε Ρόδο και Κω.

Αναφέρεται σε ένα ολιστικό σχέδιο αναβάθμισης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με βασικούς πυλώνες στη Δωδεκάνησο, τη Ρόδο, που πρέπει να αποκτήσει νέες σχολές και τμήματα και την Κω, η οποία, μέχρι σήμερα, δεν βρίσκεται στον χάρτη της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, παρά το γεγονός ότι αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου, διαθέτοντας ένα μεγάλο ιστορικό κεφάλαιο.

Προτείνει να υπάρξει ευρεία συζήτηση με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και να κληθούν να συμμετέχουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του νομού Δωδεκανήσου, οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού Δωδεκανήσου, καθώς και οι τοπικοί επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς.

«Είναι σημαντικό, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω, να καταστήσει κοινωνούς αυτού του σχεδίου, όχι μόνο τους φορείς, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες, που θα πρέπει να αγκαλιάσουν ένα νέο σχεδιασμό και μια νέα στρατηγική ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου», τονίζει ο Μάνος Κόνσολας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τουλάχιστον κάντε εσεις κάτι για το νησί της Κω γιατί αν περιμέναμε απο τον δικό μας ζήτω που καήκαμε….

  2. Τα εχουμε ακουσει χιλιαδες φορες την Κω στο τελος την εβαλε μην ξεχαστει ..φερτε κανενα γιατρο που δεν μπορειτε και αφηστε τα πανεπιστημια διαδακτορες της κοροιδιας……

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ