Γιάννης Παππάς: Το μέλλον μας δεν είναι το παρόν τους

1
636

Άρθρο του κ. Γιάννη Παππά
‘Το μέλλον μας δεν είναι το παρόν τους’.
Καθώς προχωρούμε στη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη διακυβέρνηση της χώρας μας από τον ΣΥΡΙΖΑ και το συνέταιρό του ΑΝΕΛ, η αποτίμηση είναι πραγματικά σοκαριστική.
Δεν θα σταθώ στα αυτονόητα. Στην υφαρπαγή της ψήφου των Ελλήνων πολιτών, με τα ατελείωτα ψεύδη, τις κραυγές υποκρισίας και την κάλπικη συμπόνοια. Αν η καταστροφή περιοριζόταν σε όσα υποσχέθηκαν αλλά δεν έκαναν, τότε το κόστος θα ήταν χαμηλό και διαχειρίσιμο. Θα το αντέχαμε.
Το πρόβλημα είναι τα όσα έκαναν και συνεχίζουν να διαπράττουν σε βάρος της οικονομίας, των επιχειρήσεων, της κοινωνίας, και μάλιστα των πιο αδυνάτων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιολογείται, κρίνεται και θα απολογηθεί γι’ αυτό, για τις νοσηρές αποφάσεις που λαμβάνει στερώντας κάθε ελπίδα από τους Έλληνες να ξανασταθούν στα πόδια τους και να διεκδικήσουν με βάσιμες ελπίδες την καλυτέρευση της ζωής τους.
Μια γρήγορη καταγραφή αναδεικνύει την επιστροφή σε ύφεση, την εξοντωτική αύξηση της φορολογίας, τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, την εξάντληση του κοινωνικού κράτους και την υπονόμευση των κοινωνικών δομών που στηρίζουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, τη διόγκωση της φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό και στη μετατροπή χιλιάδων μόνιμων θέσεων εργασίας σε καθεστώς ημιαπασχόλησης ή απλώς ανασφάλιστης εργασίας.
Η δήθεν ηρωική διαπραγμάτευση, μας έφερε το πλέον χειρότερο μνημόνιο που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανατίναζε κάθε προσπάθεια σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας. Ή έστω αν δεν ήταν τόσο εγκληματικά ανίκανος.
Γιατί επιπλέον των 85 δις. που κόστισαν τα παιχνίδια Βαρουφάκη-Τσίπρα, οδηγήσαμε σε νέα ανακεφαλαιοποίηση τις τράπεζες με απώλεια του ελέγχου τους, περάσαμε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στο νέο υπερταμείο, που θα ελέγχουν οι δανειστές για τα επόμενα 99 χρόνια, επιβλήθηκαν τα capital controls, που σαν θηλιά πνίγουν κάθε επιχείρηση, που απεγνωσμένα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της.
Εμείς, δε, οι νησιώτες πληρώνουμε πανάκριβα την πρώτη φορά αριστερή Κυβέρνηση.
Η αύξηση του ΦΠΑ, το μεταναστευτικό και το πλήγμα του τουρισμού καταστρέφουν τα νησιά μας, κάνουν θλιβερό ανέκδοτο την προστασία της και συνταγματικά κατοχυρωμένης νησιωτικότητας και το χειρότερο επισωρεύουν εθνικούς κινδύνους.
Η θλιβερή παρουσία του κ. Τσίπρα κατά τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα δεν περιγράφει μόνο εικόνες εθνικής ντροπής, αλλά δυστυχώς και εθνικής αδυναμίας, καθώς ακόμη και σε ευνοϊκό περιβάλλον, καταγράφεται η αδυναμία να διεκδικηθούν τα δίκαια αιτήματά μας με αξιόπιστο και πειστικό τρόπο.
Συνεπώς, λαμβάνει χαρακτηριστικά εθνικού επείγοντος η φυγή τους.
Η χώρα δεν αντέχει άλλο τους πειραματισμούς τους, δεν αντέχει να παραμένει σε ένα διαρκές και παρατεινόμενο μνημόνιο. Εκεί μας οδηγούν. Το μόνο που είναι ικανοί να κάνουν, είναι να βάζουν φόρους. Μόνο που οι Έλληνες δεν έχουν άλλη φοροδοτική ικανότητα. Δεν αντέχουν.
Η πατρίδα μας χρειάζεται λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις. Για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία, να παράγεται εθνικός πλούτος για να μπορεί το κοινωνικό κράτος να στηρίζει όσους το έχουν ανάγκη.
Η πατρίδα μας επίσης χρειάζεται να ανακτήσει πλήρως την διεθνή αξιοπιστία της, να ενδυναμώσει τις συμμαχίες της για να μπορέσει να θωρακιστεί αποτελεσματικά σε ένα διεθνές περιβάλλον, που εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους.
Χρειάζεται τη συμφωνία αλήθειας που ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ειλικρίνεια και τη γνώση που τον χαρακτηρίζει, θέλει να συνυπογράψει με τον ελληνικό λαό. Με σχέδιο και δουλειά και χωρίς υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Τώρα πια ξέρουμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Σήμερα χρειαζόμαστε ένα νέο ξεκίνημα. Το χρωστάμε όλοι στους εαυτούς μας και πάνω απ’ όλα στα παιδιά μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ