Ηλίας Καματερός: «ΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» (BINTEO)

9
161

Ηλίας Καματερός: «ΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ».

Στα καινοτόμα χαρακτηριστικά και στην αναπτυξιακή διάσταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, αναφέρθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, ως εισηγητής επί του νομοσχεδίου «Μηχανισμός εφαρμογής, κρατική εποπτεία, γενικοί όροι υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου (Μ.Ι.) και άλλες διατάξεις».

«Το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι το μέτρο εκείνο το οποίο καλύπτει την αυξημένη διαφορά κόστους μεταφοράς προσώπων και εμπορευμάτων από και προς τα νησιά, τη διαφορά που υπάρχει σε σχέση με τη μετακίνηση στην ενδοχώρα. Δεν είναι ολοκληρωμένο Μεταφορικό Ισοδύναμο, είναι πιλοτικό, είναι ένα πρώτο βήμα. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι μέσα στην τριετία θα αναπτυχθεί ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ολοκληρωμένη εφαρμογή του», επεσήμανε ο Ηλίας Καματερός.

Καυτηρίασε επίσης την στάση των περισσότερων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, τα οποία με διάφορες προφάσεις αρνούνται την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Ως κραυγαλέα περίπτωση ψηφοθηρικής πολιτικής έκρινε και τη στάση όσων καταψηφίζουν το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ενώ αντίθετα ψηφίζουν την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής τόνισε πως η ίδρυση της ανωτέρω σχολής είναι ένα αναπτυξιακό μέτρο, όχι μόνο για το συγκεκριμένο νησί αλλά και την ευρύτερη περιοχή και φυσικά αξίζει να είναι στην Κάλυμνο και για συμβολικούς λόγους αλλά και για την παράδοση που έχει στη ναυτιλία.

Ο Ηλίας Καματερός κατά τη δευτερολογία του κατηγόρησε ακόμη την αντιπολίτευση πως επικεντρώθηκε στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. «Ας δούμε συνέχισε ποιοι το λένε αυτό. Αυτοί που το ψήφισαν τον Αύγουστο του 2015. Ξεχνάτε το μέιλ Χαρδούβελη; Και τι προβλεπόταν στην συμφωνία που μας προτάθηκε τον Ιούλιο του 2015; Υπήρχε το μέτρο κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, εμείς είπαμε όχι. Πήγαμε στο δημοψήφισμα και το υποστηρίξαμε και όλοι εσείς που μας κατηγορείται σήμερα, τότε λέγατε Ναι στην συμφωνία που μας πρότειναν που προέβλεπε την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ ενώ εμείς λέγαμε Όχι.

Επικαλείστε επίσης την απάντηση που έδωσε ο Μοσχοβισί σε κάποιον ευρωβουλευτή ότι είναι στην αρμοδιότητα του κράτους μέλους. Φυσικά και είναι, αλλά υπό κανονικές συνθήκες. Αν ήταν έτσι και ήταν θέμα του κράτους μέλους τότε γιατί μειώσατε τον κατώτατο μισθό; Κόψατε τις συντάξεις; Κάνατε τις απολύσεις στο Δημόσιο; Για την διαχείριση της κρατικής περιουσίας; γιατί φτιάξετε το ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπουλήσετε την δημόσια περιουσία; Δεν είναι θέματα αυτά αποκλειστικότητα των κρατών μελών;

Εμείς αναγκαστήκαμε να πάρουμε κάποια .μέτρα ενώ εσείς βολευτήκαμε με το μνημόνιο για να περάσετε μετρά. Ποιος σας εμπόδιζε να έχετε μειωμένο ΦΠΑ στις μεταφορές;

Κι όμως ακόμα και όταν ήμασταν εκτός μνημονίου και ενώ ίσχυαν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ εσείς είχατε τις μεταφορές στο 24% εκεί που έπρεπε να ισχύει περισσότερο ο μειωμένος ΦΠΑ».

Γραφείο Τύπου

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καματερακι είπες
    οτι θα σκισεις τα μνημονια…ψεμματα
    οτι δεν θα ξαναψηφισετε μνημόνια…ψεμματα
    Οτι δεν θα αυξηθει ο φπα στα νησια…. ψεμματα…
    Ψηφισες να παραχωρηθει το ονομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ….ναι
    Ψηφισες να αυξηθει το φπα στα νησια….ναι
    Έλεγες ψεμματα οτι η μεταναστες θα φυγουν συντομα απο το νησι …ναι
    Πουλήσατε οτι εθνική περιουσια είχε απομεινει….ναι
    Ησουν ασυνεπεις με αυτα που ελεγες και πίστευες….ναι
    Ησουν και εσυ ενας κωλοτουμπας μονο και μονο να κρατησεις την καρεκλα σου…ναι
    Και τόσα άλλα …για αυτο να σου θυμισω
    ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ …Η ΩΡΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΠΡΟΔΟΤΕΣΑΘΕΩΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ…ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ..Α ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ…ΕΙΜΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΥΟ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ,ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ.ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΛΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ!!!!!

  2. ΗΛΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΤΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΙΑ ΜΑΣ! ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΤΕ ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΘΤΙΚΟΘ ΨΕΥΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ! ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΤΕ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ! ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ…..ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΑΡΧΊΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΙΕΘΝΙΣΜΟ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΣΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ! Ο ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΣ ΣΑΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΡΣΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΧΑΖΕΤΑΘ ΣΑΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ! ΗΛΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Σ0Ε ΕΣΑΣ! ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!

  3. Σας έχουμε σιχαθεί όπως και τους προηγούμενους αλλά πολύ περισσότερο εσας γιατί μας είχατε καλλιεργήσει δυστυχώς φρούδες ελπίδες! Είστε ψυχικά άρρωστοι, τρελάνατε το λαό ολόκληρο με την ερμαφρόδιτη και ανθελληνική σας πολιτική! Σε λίγο θα παρακαλάμε να είμασταε μετανάστες! Εσείς που ήσασταν κατά της βίας σαπίζετε καθημερινά τους έλληνες πολίτες στο ξύλο επειδήειρηνικά διαδηλώνουν για τα ιερά και τα όσια του γένους μας ευτελίζετε με τα ψέματα σας και την κοροϊδία καθημερινά, όμως δεν πάει άλλο! Το να βγαίνει αυτός ο ψαλιδοχέρης ο Κατρούγκαλος που ήταν οσυντάκτης του νομοσχεδίου για τις απίστευτες περικοπές που έρχονται στις συντάξεις και να μας κοροϊδεύει ότι μέχρι τότε θα το αποτρέψουν σας χαρακτηρίζει πλεον για άλλη μια φορά ότι ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ! ΣΑΣ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΟΝ ΨΥΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΡΟΠΟ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΧΩΡΑ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΕΞΩΜΟΤΕΣ!

  4. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΜΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΛΑΙΚΟΣ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ...

    Τελείωσαν τα ψέματα! Έρχεται λαϊκός αρμαγεδών! Η οργή ξεχιλίζει και κοινή απαίτηση είναι να λογοδοτήσουν οιπροδότες! Οι κυβερνητικοί βουλευτές κυκλοφορούν στη χώρα μόνο με ισχυρή αστυνομική προστασία ιδιαίτερα στη Μακεδονία. Τα ποσοστά των απατεώνων τουσυριζα πλησιάζουν σε μονοψήφια ποσοστά οι δε πατριδοκάπηλοι εξωμότες ανελ φυλλοροούν αφού δεν αντέχουν την λαϊκή οργή και πίεση με αποτέλεσμα η ανθελληνική κυβέρνηση να είναι πλεον μειοψηφία.! Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να τηρεί έστω και κάποια προσχήματα οφείλει εκ της ευθύνης που του υπαγορεύει το Σύνταγμα και η ελληνική του συνείδηση αν υπάρχει, ακόμα, να προκυρηξει εκλογές ώστε να εκτονωθεί η λαϊκή οργή και η δικαιολογημένη αγανάκτηση! Πρόεδρε ανάλαβε επιτέλους τις ευθύνες σου γιαυτό σας πληρώνουμε …
    ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

  5. Ρε πολιτικοί αλήτες θα μας περικοψετε 5.2 δισεκατομμύρια από μισθούς και ιδίως από συντάξεις και συνεχίζετε να μας κοροϊδεύετε με εξόδους από μνημόνια και νησιωτικλες πολιτικές! Παιδιά δεν παίζεστε …..η απατεώνες ΕΙΣΤΕ ή ψυχικά αρρωστοι. Καλά δεν εχετε ίχνος ντροπής; Τι μάνα σας γέννησε… Αλλά να μου πεις χωρίς θελο όλα επιτρέπινται ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΠΆΤΗΣ!

  6. ΚΥΡΙΕ ΗΛΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ(Προπέτασμα καπνού…)Ο ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ (ΜΕΡΚΕΛ) ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΠΑΝΤΙΟΤΡΟΠΩΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ! ΓΙΝΕΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ….ΕΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟΥΣ! ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΙ ΩΣ Α0ΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ! ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ!

  7. ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΛΥΜΑΊΝΕΤΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ….ΦΑΣΙΣΤΕΣ…!ΡΕ ΕΙΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ . ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ