ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μαθητικό Φεστιβάλ ΚΝΕ Κω πάρκο Ξενία | «Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας»

9
2142
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Στο πάρκο Ξενία πραγματοποιήθηκε απόψε στην Κω το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ. Με σύνθημα «Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας. Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη!», δανεισμένο από τον Ισπανό συγγραφέα Μ. Θερβάντες, οι πάνω από 70 εκδηλώσεις των μαθητικών φεστιβάλ τεξιδεύουν σε όλη τη χώρα με στόχο οι μαθητές και οι μαθήτριες να εκφραστούν συλλογικά με πολλούς τρόπους αλλά και να έρθουν σε επαφή με τις θέσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι συνάντηση διεκδίκησης και αγώνα για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά και φτώχεια. Γι’ αυτό πλέον έχουν κατοχυρωθεί σαν θεσμός για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες. Αγκαλιάζουν τις αγωνίες, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες χιλιάδων μαθητών που εκφράζονται μέσα από συλλογικές εργασίες, μουσικά αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις και παιχνίδια. Σε πολλές περιοχές της χώρας τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ συνδυάζονται με αθλητικές δραστηριότητες, τουρνουά, επιδείξεις αθλημάτων από αθλητικούς συλλόγους.

Μέσα από τα μαθητικά φεστιβάλ προβάλλονται οι αξίες του οργανωμένου αγώνα, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης κόντρα στο ρατσισμό, τον ατομισμό, την απάθεια, τον ανταγωνισμό που καλλιεργεί το σύστημα σήμερα στους νέους και τις νέες.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μεταξύ άλλων:

Μαθητική συναυλία από νεανικά συγκροτήματα

Συζήτηση «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;»

Επιτραπέζιο παιχνίδι ενάντια στο πόλεμο

Έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής και θεματικές εκθέσεις

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. IN RECOGNITION OF KARL MARX’S 200TH BIRTHDAY TOMORROW HERE IS A LIST OF HISTORY’S MOST SUCCESSFUL AND INFLUENTIAL MARXIST COUNTRIES:

    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.
    19.
    20.
    21.
    22.
    23.
    24.
    25.
    26.
    27.
    28.
    29.
    30.
    31.
    32.
    33.
    34.
    35.
    36.
    37.
    38.
    39.

    • ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. ΑΠΛΑ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΥΑΛΩΤΟΙ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΥΤΟ ΚΑΝΑΝΕ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΤΙ ΤΡΑΒΑΓΑΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ. 60 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΡΩΣΟΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ. ΣΙΒΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΔΑΡΜΕΝΑ ΘΥΜΑΤΑ. ΑΛΛΑ ΑΡΓΑ η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ. Απλα… ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙΣ … ΣΕΙΡΗΝΕΣ…

  2. Τα κνιτάκια δεν υπάρχουν πια. 3 και με το ζόρι και υποθέτω παιδιά παλαιών στελεχών.

  3. στην Ελλαδα ολος τυχαιος θα γινει κανα σεναριο δηθεν εμφυλιου πολεμου με πρωτεργατες απογονους των μισθοφορων του Τιτου-Σταλιν μαζι με τους παρανομα πολιτογραφημενους Αλβανους και λοιπα προσφυγοειδη υπο την ομπρελα του κουμμουνισμου για να σφαξουν και τον τελευταιο Ελληνα που θα μεινει

  4. ΠΟΣΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ.
    ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ .
    ΖΗΤΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ

  5. ΟΤΑΝ ΒΑΡΕΘΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ,ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ ΔΥΣΚΟΛΑ,ΕΧΟΥΝ ΧΡΟΝΟ..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ