«Χαραμάδα αισιοδοξίας» για τον νησιωτικό ΦΠΑ

8
529

Ελπίδες δημιούργησε ο Τσίπρας στους βουλευτές για το ΦΠΑ

Έναν αποφασισμένο πρωθυπουργό να επιμείνει και σε επίπεδο πολιτικής διαπραγμάτευσης για τη διατήρηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά διαπίστωσαν με ικανοποίηση οι νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από συνάντηση 1,5 ώρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από τα λεγόμενα τους μετά το τέλος της συνάντησης προκύπτει μια αίσθηση αισιοδοξίας ότι η κυβερνητική επιμονή σε πολιτικό επίπεδο θα αποδώσει καρπούς και θα μεταβάλει τα μέχρι τώρα δυσμενή δεδομένα.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό πήραν μέρος οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Χίου, Λέσβου, Σάμου και Δωδεκανήσων, Ανδρ. Μιχαηλίδης, Γ. Πάλλης, Δημ. Σεβαστάκης και Ηλ. Καματερός, με παρόντα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση.

Ο Αλ. Τσίπρας έδειξε να κατανοεί απόλυτα την ανάγκη παραμονής σε μειωμένους συντελεστές του νησιωτικού Φ.Π.Α. και ο ίδιος άνοιξε τη συζήτηση για ευρύτερες πολιτικές προάσπισης της νομιμότητας, προϊδεάζοντας και για σύντομες χρονικά πρωτοβουλίες που θα αφορούν το μεταφορικό ισοδύναμο.

Από την επαφή τους με τον πρωθυπουργό πάντως οι νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφυγαν με την ικανοποίηση της εξασφάλισης ενός «κουμπαρά», ύψους 100 εκ. ευρώ, για πολιτικές ενίσχυσης των νησιών στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν αποδώσει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

politischios.gr

«Χαραμάδα αισιοδοξίας» για τον νησιωτικό ΦΠΑ

«Χαραμάδα αισιοδοξίας» για τον νησιωτικό ΦΠΑ

«Χαραμάδα αισιοδοξίας» για τη παράταση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά διεφάνη από την συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το μεσημέρι της Δευτέρας, 11 Δεκεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, φάνηκε να αντιλαμβάνεται πλήρως τις συνέπειες στην οικονομία και στην κοινωνία των νησιών από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών και δήλωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε επίλυση του θέματος, εκφράζοντας – παράλληλα – την αισιοδοξία του για θετική έκβαση.

Οι τρόποι λύσης είναι ουσιαστικά ένας, δηλαδή η πολιτική απόφαση του πρωθυπουργού και ειδικότερα αν προχωρήσει μόνος του στην απόφαση για παράταση του υφιστάμενου σήμερα καθεστώτος ή αν θα προχωρήσει σε διαβούλευση με τους θεσμούς και με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εάν αποσπάσει την θετική πολιτική απόφαση εκ μέρους των ηγετών της Ε.Ε., ο δρόμος είναι προφανές ότι θα καταστεί ευκολότερος. Πάντως, σε κάθε περίπτωση η όποια εξέλιξη είναι θέμα ημερών, αφού στο τέλος του έτους εκπνέει η ισχύς των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά.

Στην σύσκεψη της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν παρών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας κ. Αλέξης Χαρίτσης και οι βουλευτές Χίου κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, Λέσβου κ. Γιώργος Πάλλης , Δωδεκανήσου κ. Ηλίας Καματερός και Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης.

http://astraparis.gr

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ειναι καλο βεβαια να παραμεινει χαμηλος ο ΦΠΑ στα νησια.
    Απο την αλλη οσος να ειναι ο ΦΠΑ η πλειοψηφια δεν τον αποδιδει στα κρατικα ταμεια.

  2. Ήμουν στην συνάντηση και όντως ο Πινόκιος μας το είπε ξεκάθαρα:

    Αυτός ο αλήτης ο Σοιμπλες δεν αφήνει να κρατήσουμε το χαμηλό ΦΠΑ στα νησιά.

    Για αντιστάθμισμα, θα γίνετε κλήρωση και κάθε μήνα ένα νησί θα έχει χαμιλό ΦΠΑ για τις 15 πρώτες μέρες του μήνα.

  3. Πάρτε τα ….. μας ακίνητα παλιοτόμαρα του ισλαμο-ΤΣύριζα, για να τα δώσετε στα λαθροπιθήκια, που αποτελούν την νέα σας δεξαμενή ψήφων !!!!!!
    Δυστυχώς με τέτοια άγρια υπερφορολόγηση ιδιαίτερα της ακίνητης περιουσίας, τον καταποντισμό των εμπορικών τους αξιών λόγω κρίσης, την κατακόρυφη μείωση των μισθωμάτων (επίσης λόγω κρίσης) και φυσικά την θηλιά των κόκκινων στεγαστικών δανείων, είναι βέβαιο με μαθηματική ακρίβεια ότι θα εφαρμοστεί μέχρι κεραίας το σύνθημα σας «Κανένα σπίτι στα χέρια του πολίτη» !!!!!!!

  4. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του ΣφΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΠΑΛΛΟΜΕΝΗΣ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΑΣ και του ΠΕΟΠΑΙΔΕΜΑΤΟΣ, μας ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΣΟΥΝΕΤΙ 24% ΜΕ ΚΟΦΤΗ...

    Πουλάνε σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα…. «ΗΛΙΑ ΨΗΛΕ ΓΙΓΑΝΤΑ» Κάπτεν Ηλία ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρε ΚΑΜΑΤΕΡΕ,ΟΧΙ ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΜΕΤΡΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΙΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ…. ΟΧΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ, θα ψηφίσεις και άλλα μνημονιακά μέτρα… ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΕΞΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ… Η πρώτη φορά «ΑΡΙΣΤΕΡΑ που τύφλα να έχει η ΔΕΞΙΑ και η ΧΟΥΝΤΑ» κατέθεσε και ψήφισε ΑΔΙΚΟΥΣ ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, την κατάργηση του ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ στο 24%, ΑΥΞΗΣΕΙΣ 25% στον ΕΝΦΙΑ ακόμα και στα σεισμόπληκτα, ΙΧ, ΚΑΥΣΙΜΑ, ΚΑΦΕ, ΚΑΠΝΙΣΜΑ, ΜΠΙΡΑ, ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, με ταυτόχρονο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των ασημικών του κράτους: ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ-ΛΙΜΑΝΙΑ-ΤΡΕΝΑ –ΔΕΗ-ΟΤΕ-των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και θα έχουμε συνέχεια… ΟΛΑ τα ψήφισε ο Κάπτεν Ηλίας ο ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρος ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ο κ@λοτούμπας του λαϊκισμού και της ψευτιάς , ο δημότης Καλύμνου και σαν δειλός που είναι δεν είχε κότσια τουλάχιστον ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ αλλά είναι πολλά τα 85.000 Ευρώ που εισπράττει και το ξελάσπωσε. -Monkey Hangers-

  5. ΚΑΜΑΤΕΡΕ ΔΗΛΩΣΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΕΑΝ καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ. ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΤΈΣΣΕΡΑ ΨΗΦΙΣΕΣ ΦΠΑ 24% & τον ΦΟΡΟ ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΣΗΣ..

    Όλο νταηλίκι και λεονταρισμούς είναι ο «ψηλός γίγαντας», κούφιες … οι δηλώσεις του Κάπτεν Ηλία του ΜΝΗΜΟΝΙΟφόρου, τα ψήφισες ΟΛΑ σαν υπάκουο ανθρωπάκι μπας και γλύψεις για λίγο ακόμα τα κοκαλάκια και το παραδάκι της εξουσίας και ετοιμάζετε για ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

  6. ΕΙΝΑΙ ///////// ΨΕΥΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Κ Η ΓΕΛΟΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΣΙΑΠΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ.ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ Κ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ Κ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙ.ΕΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΘΑ ΛΙΝΤΣΑΡΟΥΝ Κ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Κ ΤΗΝ ΑΛΗΤΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ Κ ΤΙΣ ΓΚ@ΜΕΝΕΣ ΤΟΥΣ

  7. ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΣ ΣΤΟ 2018.ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ ΣΤΗ ΝΔ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΝΤΑΡΑ ΚΟΦΤΟΥΝ Κ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΣΕΙ ΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΡΔΟΙ.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ Κ ΘΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ