Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Β. Κουτσιαρή και Γ. Διακομανώλη με τίτλο: ΗΡΩΕΣ (21 ήρωες του 1821

0
698

 

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το νέο βιβλίο των συγγραφέων και  δασκάλων του 5ου Δ.Σ. Κω, Βασίλη Κουτσιαρή και Γ. Διακομανώλη, με τίτλο ΗΡΩΕΣ (21 ήρωες του 1821). Η εικονογράφηση ανήκει στον Δημήτρη Ευστρατιάδη ενώ ο Αναπληρωτής Καθηγητής (ΕΚΠΑ), κος Σπυρίδων Γ. Πλουμίδης, ανέλαβε την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου. Το βιβλίο ανήκει στη Σειρά: 40. Η σειρά «40» με τη μοντέρνα αισθητική της απευθύνεται σε αναγνώστες από 8 έως 99 ετών.

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Η σημαντικότερη στιγμή της νεότερης ιστορίας του ελληνικού έθνους ζωντανεύει μέσα από τη ζωή και τη δράση 21 οπλαρχηγών της Επανάστασης.

Ανάμεσα στους 21 ήρωες δε συγκαταλέγονται μόνο οι γνωστοί πρωταγωνιστές του Αγώνα, αλλά και αγωνιστές που παρά τη σημαντική συμβολή τους σε αυτόν δεν είχαν την ανάλογη αναγνώριση.

Μικρές ιστορίες φωτίζουν άγνωστες πτυχές της ζωής τους και δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πρώτη ολοκληρωμένη εικόνα για την Επανάσταση του 1821 από το ξεκίνημά της στις παραδουνάβιες ηγεμονίες μέχρι τη δημιουργία του ελληνικού κράτους.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ 21 ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1821

 

Στο βιβλίο παρουσιάζονται οι:

Οδυσσέας Ανδρούτσος, Αθανάσιος Διάκος, Κωνσταντίνος Κανάρης, Γεώργιος Καραισκάκης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Ιωάννης Μακρυγιάννης, Μαντώ Μαυτρογένους, Ανδρέας Μιαούλης, Μάρκος Μπότσαρης, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, Νικηταράς, Γεωργάκης Ολύμπιος, Παλαιών Πατρών Γερμανός Γ’, Πανουργιάς, Δημήτριος Παπανικολής, Εμμανουήλ Παπάς, Παπαφλέσσας, Δημήτριος Πλαπούτας, Κίτσος Τζαβέλας, Αλέξανδρος Υψηλάντης, Δημήτριος Υψηλάντης

 

 

 Βιογραφικό συγγραφέων:

Ο Βασίλης Κουτσιαρής γεννήθηκε στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας. Εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Παρουσιάζει παιδικά βιβλία στην εφημερίδα «Θεσσαλία».  Έχει την επιμέλεια της σελίδας «Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου» στην ηλεκτρονική εφημερίδα Kos Voice και διατηρεί τη στήλη «Βιβλίο… στο μικροσκόπιο».

Έχει διακριθεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά ενώ βιβλία του βρέθηκαν στις μικρές λίστες βραβείων του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του Αναγνώστη και  των Κρατικών Βραβείων.

Το 2014 με την εικονογράφο Κατερίνα Βερούτσου τιμήθηκαν για το βιβλίο τους «Είναι κάτι που μένει» με το Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Κυκλοφορούν 28 βιβλία του για παιδιά.

Για επικοινωνία με τον συγγραφέα: [email protected]

 

Ο Γιάννης Διακομανώλης γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Διοίκηση Σχολικών Μονάδων.

Διατηρεί τη στήλη «Εικονογράφοι»  στη σελίδα «Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου»  της ηλεκτρονικής εφημερίδας Kos Voice.

Το 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο του: «Ο ρόλος του διευθυντή στην επίλυση προβλημάτων των σχολείων των απομακρυσμένων περιοχών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση».

Το παραμύθι του «Ένα αστέρι για μένα»  βρέθηκε το 2013 στην Βραχεία λίστα βραβείων του  Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ενώ το βιβλίο του «Χιονισμένη πλατεία» βρέθηκε το 2017 στη βραχεία λίστα βραβείων του περιοδικού ο Αναγνώστης.

Το 2019 τιμήθηκε για ανέκδοτο κείμενό του με Εύφημο Μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική συντροφιά.

Κυκλοφορούν 13 βιβλία του για παιδιά.

Για επικοινωνία με τον συγγραφέα: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ