Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε πέντε χρόνια μετά το φρικιαστικό έγκλημά του – Ισόβια στον 41χρονο που τεμάχισε τη γυναίκα του

0
5386

Διέπραξε τη φρικτή δολοφονία τον Δεκέμβριο του 2018 – Κρίθηκε ένοχος στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο – Η ανατριχιαστική απολογία – Το 2021 είχε ισχυριστεί ότι η γυναίκα του πέθανε από χρήση ναρκωτικών

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αναβίωσε η ανατριχιαστική υπόθεση δολοφονίας της 40χρονης Δήμητρας, από τον 41χρονο – σήμερα – φίλο της, ο οποίος αφού τη δολοφόνησε, στη συνέχεια την τεμάχισε με ηλεκτρικό πριόνι και έκαψε το σώμα της στη σόμπα του σπιτιού του.

Σε ισόβια καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ο δράστης οποίος διέπραξε τη φρική δολοφονία τον Δεκέμβριο του 2018. Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε τη 40χρονη ενώ σε πρώτο βαθμό είχε αρνηθεί την ανθρωποκτονία αλλά είχε παραδεχτεί ότι τεμάχισε και έκαψε τη σορό της γυναίκας, μέσα στο σπίτι του.

Το 2021, το πρωτοβάθμιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης του επέβαλε ισόβια κάθειρξη ενώ ο ίδιος είχε αρνηθεί ότι στέρησε τη ζωή από τη γυναίκα και ισχυριστεί ότι εκείνη πέθανε από χρήση ναρκωτικών.

Στην απολογία του, την Τετάρτη, που προκάλεσε ανατριχίλα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι έριχνε χαρτιά και οινόπνευμα όλο το βράδυ, προκειμένου να υπάρχει δυνατή φωτιά και να ολοκληρώσει τη νοσηρή του πράξη

Η απολογία και η κυνική ομολογία ενός φριχτού εγκλήματος

«Εγώ ευθύνομαι για τον θάνατο της Δήμητρας και ζητώ συγνώμη για αυτό που έκανα», είπε ξεκινώντας την απολογία του ο 41χρονος και στη συνέχεια περιέγραψε με λεπτομέρειες πώς σκότωσε την άτυχη γυναίκα και τον τρόπο με τον οποίον εξαφάνισε τη σορό της.

Ομολόγησε για πρώτη φορά πως η γυναίκα πέθανε από τα δικά του χέρια, όταν τη χτύπησε με ένα ξύλο στο κεφάλι, καθώς μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ισχυριζόταν πως πέθανε από υπερβολική δόση και πως εκείνος εξαφάνισε τη σορό της μετά.

«Εκείνη την ημέρα πήγα σπίτι της, καθίσαμε για λίγο και μιλήσαμε. Με ρώτησε αν θέλω να πιώ και αν μπορώ να της βρω κοκαΐνη. Αρνήθηκα. Κάποια στιγμή πήρε το κινητό της και βγήκε έξω στο μπαλκόνι. Μετά έφυγε για δέκα λεπτά από το σπίτι, επέστρεψε με δέκα γραμμάρια κοκαΐνης και έκανε χρήση», ανέφερε. Πάρα τον ισχυρισμό του ότι η γυναίκα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με άγνωστο άτομο, από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου που έγινε στο πλαίσιο των ερευνών, αυτό το σενάριο αποκλείστηκε.

Στη συνέχεια η γυναίκα επισκέφτηκε τον 41χρονο φίλο της στο σπίτι του, χωρίς να μπορεί να φανταστεί ότι θα έβρισκε φριχτό θάνατο.

«Πέθανε με ένα χτύπημα»

«Λογοφέραμε και άρχισε να με μειώνει, μιλούσε άσχημα για την κοπέλα που είχα γνωρίσει από το Facebook όταν της είπα ότι θα μείνω μαζί της. Με έβριζε και με κατηγορούσε. Την ώρα που έβαζα ξύλα στη σόμπα, τη χτύπησα με ένα ξύλο στο κεφάλι. Όταν κατάλαβα τι έγινε πανικοβλήθηκα, άρχισα να κλαίω και να βρίζω. Δε σκεφτόμουν καθαρά. Με ένα χτύπημα είχε πεθάνει», υποστήριξε ο δράστης.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε, στη συνέχεια, ότι έκαψε το άψυχο σώμα της 40χρονης. «Σκέφτηκα να το ξεφορτωθώ γιατί καταστρεφόταν η ζωή μου. Αποφάσισα ότι θα το διαμελίσω και θα το κάψω. Δε μπορούσα να το μετακινήσω, πήρα μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών και το τράβηξα από κάτω. Η θερμοκρασία που χρειαζόταν ήταν μεγάλη, έριχνα συνέχεια χαρτιά και οινόπνευμα στη σόμπα. Ήξερα ότι καταστράφηκε η ζωή μου για αυτό το έκανα. Φοβόμουν μη »μιλήσει» το πτώμα. Ήμουν εντελώς χαμένος. Την έκαιγα όλο το βράδυ. Μέσα από τη σόμπα βγήκαν δύο σακούλες στάχτη, δεν υπήρχαν οστά, τίποτα. Την έκαψα την ημέρα που την χτύπησα», υποστήριξε.

Ο 41χρονος ανέφερε στο δικαστήριο ότι την επόμενη μέρα, μόλις ξύπνησε, αγόρασε χλωρίνη και οινόπνευμα και έριξε στο μπάνιο και τη σόμπα για να εξαφανίσει τα στοιχεία. Τις επόμενες ημέρες ξεκίνησε να κάνει διαδοχικά αναλήψεις από ΑΤΜ με την κάρτα του θύματος με σκοπό, όπως ισχυρίστηκε, να κάνει τις Αρχές να πιστέψουν ότι η γυναίκα είναι καλά και μετακινείται στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος είχε πλάσει ένα σενάριο και ισχυριζόταν ότι η γυναίκα είχε φύγει για τη Γερμανία, μέχρι που στις 19 Μαΐου, όταν πήγε στο σπίτι του θύματος για να βρει κι άλλα χρήματα, συνάντησε τον γείτονά της που ήταν αστυνομικός και έτσι ξεκίνησε να αποκαλύπτετε η υπόθεση.

Εισαγγελέας: Αυτά που λέτε είναι παραμύθια

«Ομολογώ ότι εγώ σκότωσα και διαμέλισα το σώμα της», παραδέχθηκε ξανά ο κατηγορούμενος, με τον εισαγγελέα της έδρας να χαρακτηρίζει «παραμύθια» όσα υποστήριξε στην απολογία του ο 44χρονος.

«Αυτά που είπατε τα χαρακτηρίζω παραμύθια, είναι αδύνατον να κάψατε ένα σώμα, σε ένα βράδυ. Με οινόπνευμα και χαρτί, σε μια μικρή ξυλοσομπα. Απευθύνεστε σε έμπειρους δικαστές και σε ενόρκους. Μας λέτε ότι κάψατε σε έξι ώρες ένα σώμα με οινόπνευμα και χαρτιά σε ξυλοσομπα. Πείτε αν θέλετε την αλήθεια για να ηρεμήσετε και εσείς. Πλάθετε και λέτε σενάρια. Κάθε φορά λέτε άλλα πράγματα και δεν ισχύει κανένα», ανέφερε ο εισαγγελικος λειτουργός.

Η υπόθεση, οι ανατριχιαστικές αναζητήσεις που πρόδωσαν τον δράστη και οι αναλήψεις χρημάτων 

Η φριχτή δολοφονία της Δήμητρας που έγινε στο Φιλυρο Θεσσαλονίκης και σόκαρε το πανελλήνιο, αποκαλύφθηκε ενάμιση χρόνο μετά την εξαφάνιση της γυναίκας, όταν αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν έρευνας, συνέλαβαν τον τότε 39χρονο τοξικομανή και τον παρέδωσαν στη Δικαιοσύνη.

Το έγκλημα, σύμφωνα με τη δικογραφία, τελέστηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα κατά την οποία η γυναίκα, η οποία ήταν εξαρτημένη από ναρκωτικές ουσίες, εθεάθη τελευταία φορά, στο σπίτι όπου διέμενε ο δράστης, στον οικισμό «Δραμινών», στο Φίλυρο.

Η 40χρονη παρακολουθούσε μαζί του πρόγραμμα απεξάρτησης στον ΟΚΑΝΑ και έδειχνε να σημειώνει πρόοδο, ενώ αναζητούσε δουλειά.

Καθώς ζούσε μόνη της σε ιδιόκτητο διαμέρισμα στην Ηλιούπολη, έχοντας χάσει προ καιρού τους γονείς και την αδελφή της, δεν την αναζήτησε κανείς επισήμως, παρά μόνο όταν ένα εξάμηνο αργότερα ο 39χρονος επισκέφθηκε το διαμέρισμά της, δήθεν για να το φροντίσει όσο εκείνη θα απουσίαζε στο εξωτερικό. Αυτό προκάλεσε εντύπωση σε γείτονα αστυνομικό, με τον οποίο η γυναίκα είχε κοινωνικές επαφές, οπότε εκείνος απευθύνθηκε στις αρχές και ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

Καταλυτικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης φαίνεται πως έπαιξαν τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας σε δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος, αλλά κι από την άρση του τραπεζικού απορρήτου της θανούσης. Από το ιστορικό περιήγησης στις ιστοσελίδες που επισκέφθηκε ο 41χρονος μέσω των κινητών τηλεφώνων φέρεται να αναζητούσε τις εξής πληροφορίες: «Πότε αρχίζει η σήψη ενός νεκρού», «τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου αφού πεθάνεις», «λεκάνες τουαλέτας», ενώ βρέθηκε φωτογραφία, με χρόνο αποθήκευσης ένα 24ωρο μετά την εξαφάνιση της γυναίκας, αποτυπώνοντας τραύμα από κάψιμο στον δείκτη του δεξιού χεριού του.

Μετά το έγκλημα που τού αποδίδεται, φαίνεται να προβαίνει και σε διαδοχικές αναλήψεις χρημάτων (συνολικά πάνω από 3.500 ευρώ) από ΑΤΜ, χρησιμοποιώντας τραπεζική κάρτα της 40χρονης, ενώ με δεύτερη κάρτα της ίδιας πραγματοποιεί συναλλαγές σε ψιλικατζίδικο και βενζινάδικο, παρότι εκείνη δεν διέθετε μηχανοκίνητο μέσο. Ίχνη αίματος που ταυτοποιούνται γενετικά με γυναίκα εντοπίστηκαν, εξάλλου, στο δάπεδο της μπανιέρας του και στο ηλεκτρικό πριόνι (τύπου σέγα) που φέρεται να χρησιμοποίησε.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ