Φρίκη στο Ισραήλ: Ανασύρθηκαν 100 νεκροί από πολιορκούμενο κιμπούτς | 900 Ισραηλινοί νεκροί & 700 Παλαιστίνιοι | Διάγγελμα Νετανιάχου: Η Χαμάς ήθελε πόλεμο και θα τον έχει – Τα χτυπήματα του Ισραήλ μόλις άρχισαν

0
3507

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τς αγριότητες

Ανατριχίλα προκαλεί η αποκάλυψη, που βλέπει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας, και θέλει τουλάχιστον 100 σορούς να έχουν ανασυρθεί από το Beeri, κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ.

Το κιμπούτς καταλήφθηκε από τη Χαμάς κατά την εισβολή, το Σάββατο.

Ο εβραϊκός οικισμός είναι μία από τις δύο περιοχές όπου ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι επικρατεί κατάσταση πολιορκίας και η Χαμάς έθεσε υπό ομηρεία πλήθος κόσμου.

Σημειώνεται ότι αριθμός των νεκρών Ισραηλινών ανεβαίνει δραματικά κι έχει φτάσει τους 900.

Το μήνυμα Νετανιάχου

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, θέλοντας να δείξει ότι η απάντηση του Τελ Αβίβ έναντι της Χαμάς θα είναι σκληρή.

Δημοσιοποιώντας βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ο Νετανιάχου έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ: «Ξεκινήσαμε. Το Ισραήλ θα κερδίσει».

Άλλωστε, ο Νετανιάχου, όπως μετέδωσε το Walla News, είχε ενημερώσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πως το Ισραήλ ξεκινά χερσαία επιχείρηση στη Γάζα. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες, ο Νετανιάχου είπε στον Τζο Μπάιντεν ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να εισβάλει στη Γάζα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε πως «η απάντησή μας στην πρωτοφανή και πολυμέτωπη επίθεση των Παλαιστίνιων ενόπλων από τη Λωρίδα της Γάζας θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή».

Ο Νετανιάχου μιλούσε σε δημάρχους των νότιων συνοριακών πόλεων, που δέχθηκαν πλήγματα από την αιφνιδιαστική επίθεση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, χωρίς να παρέχονται περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε: «Ξέρω ότι έχετε περάσει τρομερά και δύσκολα πράγματα. Αυτά που θα περάσει η Χαμάς θα είναι δύσκολα και τρομερά! Βρισκόμαστε ήδη στη μέση της εκστρατείας και μόλις την έχουμε ξεκινήσει. Η ηγεσία σας είναι πολύ ισχυρή σε αυτές τις δύσκολες μέρες, θα χρειαστεί χρόνος και απαιτείται ισχυρή στάση στις επόμενες δύσκολες μέρες».

Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι «το κράτος θα γυρίσει κάθε πέτρα για να σας βοηθήσει όλους» και πρόσθεσε ότι «σας ζητά να μείνετε δυνατοί γιατί θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή. Αγκαλιάζω εσάς και τους κατοίκους, είμαστε όλοι μαζί και θα τους νικήσουμε με δύναμη, με πολλή δύναμη».

Το protothema.gr στο Ισραήλ

Συνεχίζονται για τρίτη μέρα οι συγκρούσεις σε Ισραήλ και Γάζα, με βομβαρδισμούς να σημειώνονται τόσο στα ισραηλινά όσο και στα παλαιστινιακά εδάφη.  Σήμερα το μεσημέρι ήχησαν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής σε Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ και άλλες περιοχές του Ισραήλ, ενώ σύμφωνα με τον απεσταλμένο του protothema.gr στο Ισραήλ, Φρίξο Δρακοντίδη, πύραυλος χτύπησε την εθνική οδό ανάμεσα στις δύο μεγάλες πόλεις.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που ακούστηκε μέχρι το Τελ Αβίβ, ενώ οι οικογένειες έτρεξαν στα καταφύγια για να καλυφθούν. Στο αποκλειστικό βίντεο του protothema.gr, διακρίνονται τα μέλη μιας οικογένειας Ελλήνων να μεταβαίνουν σε καταφύγιο στην Ιερουσαλήμ, ενώ ηχούν οι σειρήνες…

 

«Σε απάντηση στις πρόσφατες σειρήνες κόκκινου συναγερμού που ακούστηκαν σε όλο το Ισραήλ, ομάδες έκτακτης ανάγκης έχουν αποσταλεί σε αναφερόμενες περιοχές που έχουν πληγεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

 

 

Μετά από τις επιθέσεις στα ισραηλινά εδάφη, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει μεγάλη αεροπορική επιδρομή σε διάφορες θέσεις της Χαμάς στη Γάζα.

 

Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ: Διέταξα πλήρη αποκλεισμό της Γάζας

Σύμφωνα με την Haaretz ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, είπε: «Επιβάλλουμε πλήρη πολιορκία στη Γάζα. Ούτε ηλεκτρικό, ούτε νερό, ούτε καύσιμα», υπογράμμισε, σχολιάζοντας ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται στο πλαίσιο της μάχης του Ισραήλ εναντίον «αποκτηνωμένων ανθρώπων».

«Είναι φρικτό, δεν μπορώ να ζήσω έτσι» λέει κάτοικος μπροστά στο κατεστραμμένο σπίτι του

Στην κάμερα του protothema.gr μίλησε και ο Οράν, ένας από τους κατοίκους του Τελ Αβίβ που είδαν τα σπίτια τους να έχουν καταστραφεί από την επίθεση της Χαμάς. «Όλοι οι γείτονες μου τραυματίστηκαν. Είναι φρικτό, είναι πόλεμος, δεν μπορώ να ζήσω έτσι, η Χαμάς καταστρέφει τα πάντα» λέει στον απεσταλμένο του protothema.gr

 

«Προσπαθούμε να αντεπιτεθούμε αλλά δεν ξέρω αν θα έχει αποτέλεσμα. Δεν ξέρω τι θα κάνω, ζω με τη φίλη μου και πρέπει να ξεκινήσω από την αρχή για όλα» κατέληξε ο Οράν.
Οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ, ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς, απείλησαν τη Δευτέρα ότι από εδώ και στο εξής θα εκτελούν ομήρους αν οι ισραηλινές επιδρομές συνεχίσουν να στοχεύουν αθώους πολίτες στα σπίτια τους.

Ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, Αμπού Ομπάιντα, δήλωσε ότι ενεργούν σύμφωνα με τις ισλαμικές οδηγίες, κρατώντας τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους ασφαλείς και υγιείς, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ισραήλ – Διάγγελμα Νετανιάχου: Η Χαμάς ήθελε πόλεμο και θα τον έχει – Τα χτυπήματα του Ισραήλ μόλις άρχισαν

Προαναγγέλλει ανηλεές σφυροκόπημα – Το Ισραήλ εξαπολύει μαζική επίθεση που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν – «Η Χαμάς είναι ISIS» – «Μόλις ξεκινήσαμε, θα ισοπεδώσουμε κάθε μέρος όπου επιχειρεί η Χαμάς»

netaniahu-m

Μετά τις νέες επιθέσεις από την πλευρά της Χαμάς, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου προχώρησε σε ακόμη ένα διάγγελμα. «Ήθελαν πόλεμο και θα τον έχουν» τόνισε και χαρακτήρισε ISIS τη Χαμάς που «εκτελεί παιδιά». Επιβεβαίωσε ότι η εισβολή στη χώρα του συνεχίζεται καθώς σημαντικός αριθμός Παλαιστινίων, οι «εχθροί βρίσκονται ακόμη στο Ισραήλ και ο στρατός μας θα κάνει τα πάντα για να τους εξουδετερώσει».

«Τα χτυπήματα κατά της Χαμάς μόλις ξεκίνησαν, έχουμε δύσκολες ημέρες μπροστά μας» τόνισε δε, επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα για συνέχιση των αντιποίνων. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή των επιθέσεων από τη Χαμάς, ο Νετανιάχου είχε διαμηνύσει πως οι επιθέσεις δεν θα έμεναν αναπάντητες.

Επανέλαβε, δε, την έκκληση προς τους ηγέτες της αντιπολίτευσης για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Ανεβάζοντας το επίπεδο του συναγερμού, ζήτησε η επίτευξη της συσπείρωσης να γίνει άμεσα.

«Σκοπός μας είναι η ενότητα της χώρας. Είμαστε όλοι ενωμένοι αυτή τη στιγμή. Διεξάγουμε μια τεράστια επιχείρηση που όμοιά της δεν έχει γίνει ξανά στο παρελθόν» τόνισε.

«Το πιο σημαντικό είναι να μην χάνουμε την ψυχραιμία μας. Γνωρίζω ότι όλοι θέλουμε απτά αποτελέσματα, αλλά θα χρειαστεί χρόνος» συμπλήρωσε.

«Σε οποιοδήποτε μέρος επιχειρεί η Χαμάς θα μετατραπεί σε ερείπια. Αυτό συμβαίνει ήδη και θα συνεχίσει να συμβαίνει» υπογράμμισε ο Νετανιάχου προειδοποιώντας για τη συνέχιση των χτυπημάτων.

«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το Ισραήλ με κάθε τρόπο και οι εχθροί του Ισραήλ καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό» συμπλήρωσε, ευχαριστώντας τη Δύση για τη στάση της.

«Όλοι οι εχθροί μας γνωρίζουν ότι ήταν τρομερό λάθος να επιτεθούν στο Ισραήλ. Αυτό που θα κάνουμε τις επόμενες ημέρες θα μείνει στην ιστορία» κατέληξε με νόημα το μήνυμά του κι ενώ η Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται κι από το Ιράν έχει ανοίξει δικό της μέτωπο.

Σε μήνυμα που έστειλε νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, θέλοντας να δείξει ότι η απάντηση του Τελ Αβίβ έναντι της Χαμάς θα είναι σκληρή.

Δημοσιοποιώντας βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ο Νετανιάχου έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ: «Ξεκινήσαμε. Το Ισραήλ θα κερδίσει».

Άλλωστε, ο Νετανιάχου, όπως μετέδωσε το Walla News, είχε ενημερώσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πως το Ισραήλ ξεκινά χερσαία επιχείρηση στη Γάζα. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες, ο Νετανιάχου είπε στον Τζο Μπάιντεν ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να εισβάλει στη Γάζα.

Το επίμαχο τηλεφώνημα στον Μπάιντεν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

«Πρέπει να μπούμε μέσα» φέρεται να είπε ο Ισραηλινός ηγέτης, σύμφωνα με τρεις ισραηλινές και αμερικανικές πηγές που ενημερώθηκαν για το τηλεφώνημα και μεταδίδει η αμερικανική ιστοσελίδα Axios.

Το μήνυμα του Νετανιάχου, ουσιαστικά, σηματοδοτεί ποια θα είναι η απάντηση της χώρας του στην επίθεση της Χαμάς τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, σε αυτό που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει «μακρύ και δύσκολο πόλεμο».

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έχει κινητοποιήσει 300.000 εφέδρους στρατιώτες -ο μεγαλύτερος αριθμός εφέδρων που έχει κληθεί σε υπηρεσία εδώ και δεκαετίες- στο πλαίσιο των προετοιμασιών για μια πιθανή χερσαία επίθεση στη Γάζα.

«Πρέπει να μπούμε. Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε τώρα» διαμήνυσε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου, με τον Λευκό Οίκο και το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού να αρνούνται να κάνουν κάποιο σχόλιο στην ιστοσελίδα.

Η διφορούμενη στάση της Χαμάς

Με τις φρικαλεότητες να συνεχίζονται σε βάρος των Ισραηλινών, η Χαμάς υποστηρίζει τώρα ότι είναι ανοιχτή σε συζητήσεις περί εκεχειρίας.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης φέρεται να δήλωσε ειδικότερα: «Η Χαμάς είναι ανοιχτή να συζητήσει τα περί ανακωχής με το Ισραήλ».

Ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ είπε στο δίκτυο Al Jazeera ότι η Χαμάς «πέτυχε τους στόχους της».

Στην ερώτηση εάν η ισλαμιστική οργάνωση προτίθεται να συζητήσει για πιθανή εκεχειρία, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι είναι ανοιχτοί σε «κάτι τέτοιο» όπως και σε «πολιτικούς διαλόγους».

lcimg-3f9c01c6-d39e-4e84-a533-51738b9b848c
Εκπρόσωπος της Χαμάς, ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ

Η τελευταία δήλωση από την πλευρά της Χαμάς προκαλεί, αν μη τι άλλο, εντύπωση εάν σκεφτεί κανείς ότι λίγο νωρίτερα εξαπέλυσαν σφοδρές απειλές κατά των Ισραηλινών.

H ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, απείλησε ειδικότερα ότι από εδώ και στο εξής θα εκτελεί αιχμάλωτους Ισραηλινούς πολίτες σε απάντηση για τυχόν νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικίες στη Γάζα χωρίς προειδοποίηση.

Ο εκπρόσωπός της, Αμπού Ομπάιντα, δήλωσε ότι ενεργούν σύμφωνα με τις ισλαμικές οδηγίες, κρατώντας τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους ασφαλείς και υγιείς, όπως μεταδίδει το Reuters. Παράλληλα, επέρριψε την ευθύνη για τις πιθανές εκτελέσεις στο Ισραήλ, «επειδή εντείνει τους βομβαρδισμούς και σκοτώνει αμάχους μέσα στα σπίτια τους με αεροπορικά πλήγματα, χωρίς καμία προειδοποίηση».

Πόλεμος στο Ισραήλ - Χαμάς: Είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις για ανακωχή, πετύχαμε τους στόχους μας

Λίγο νωρίτερα όμως η Χαμάς εξαπέλυσε σφοδρές απειλές – H ένοπλη πτέρυγά της, οι ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, απείλησαν ότι θα εκτελούν αιχμάλωτους Ισραηλινούς πολίτες σε απάντηση για νέους βομβαρδισμούς

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Μείνετε στα καταφύγια, να έχετε τρόφιμα, νερό και μπαταρίες» καλεί ο ισραηλινός στρατός τους πολίτες

Συστάσεις από τις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις στους πολίτες να παραμείνουν στα καταφύγια για τρεις μέρες – Έρημες πόλεις Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ, καλούν Ισραηλινούς και ξένους πολίτες να μην

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από επιζώντες της σφαγής στο φεστιβάλ με τους 260 νεκρούς - Δείτε βίντεο

Γ. Βαληνάκης για Ισραήλ – Χαμάς: Πιθανή ανάφλεξη όλης της περιοχής

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη, παραχώρησε ο κ. Γιάννης Βαληνάκης. Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων σχολίασε πως «υπήρξε ένας απόλυτος αιφνιδιασμός των Ισραηλινών αρχών και αρμοδίων, δεν θα το περίμενε κανείς αυτό από το Ισραήλ όταν γνωρίζει καλά ποιους έχει δίπλα του και όταν γνωρίζει τι υπέστη στο παρελθόν από ανάλογο αιφνιδιασμό, προφανώς το Ισραήλ κοιμήθηκε πιστεύοντας ότι υπάρχει μια ειρηνική διαχείριση των σχέσεων με τους Παλαιστίνιους».

Ο κ. Βαληνάκης τόνισε πως «το Ισραήλ δεν υπολόγισε σωστά την αποφασιστικότητα της Χαμάς να επιφέρει ένα τέτοιο χτύπημα, πρέπει να δούμε το γιατί η Χαμάς εξαπέλυσε ένα τέτοιο χτύπημα και σε ποια συγκυρία γίνεται, μια παράμετρος είναι το Ιράν και ο ρόλος που προσπαθεί να διαδραματίσει, προφανώς υπάρχει συνεργασία με το Ιράν. Έχουμε μπροστά μας μια πιθανή ανάφλεξη όλης της περιοχής γιατί όλα τα θέματα συνδέονται μεταξύ τους και αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε και εμείς είναι ότι ο πόλεμος δεν μας έχει εγκαταλείψει, έχουμε την επιστροφή των βίαιων συγκρούσεων».

Πηγή naftemporiki.gr

Πόλεμος στο Ισραήλ: Με ιρανική τεχνογνωσία η «βιομηχανία» ρουκετών της Χαμάς – Πώς «έπιασαν στον ύπνο» το Ισραήλ και «εξάντλησαν» το Iron Dome

Γερμανία: Ο ελληνικής καταγωγής Ρόμπερτ Λάμπρου έδωσε… πνοή στο AfD – Βγήκε δεύτερο κόμμα στην Έσση

Δείτε βίντεο: «Σειρήνες, ρουκέτες, εκρήξεις, φόβος» – Πώς έζησαν την κόλαση στο Ισραήλ Έλληνες που επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ