Υπάρχει πράγματι επιδημία αυτοκτονιών στον αμερικανικό στρατό; Ακόμη 4 στρατιώτες βρέθηκαν νεκροί στο Fort Cavazos του Texas

0
48

Μόνο το 2021, 30.177 εν ενεργεία στελέχη και βετεράνοι που υπηρέτησαν στο στρατό μετά την 11η Σεπτεμβρίου αυτοκτόνησαν
Τρεις στρατιώτες στο Fort Cavazos του Texas των ΗΠΑ αυτοκτόνησαν τον τελευταίο μήνα, στο πιο πρόσφατο περιστατικό από μια σειρά μυστηριωδών θανάτων σε στρατιωτικές βάσεις σε όλη τη χώρα. Το Fort Cavazos, πρώην Fort Hood, ερευνά και τους τρεις θανάτους, όπως και έναν ακόμη, η αιτία του οποίου δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού Στρατού.

Από τον Stephen M. Lepore/Dailymail.Com
Οι τέσσερις θάνατοι έρχονται μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις ότι 17 στρατιώτες ή εργαζόμενοι στο στρατό έχασαν τη ζωή τους μέχρι στιγμής σε μια βάση της USAF (Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία) στην Oklahoma, με 11 από «φυσικά αίτια» και έξι να παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Πριν πεθάνει ο τέταρτος στρατιώτης του Fort Cavazos την περασμένη εβδομάδα, ένας εκπρόσωπος είπε ότι «όλες οι αρχικές ενδείξεις δείχνουν ότι αυτές οι τραγωδίες είναι αυτοκτονίες». Τα ονόματά τους δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

 

Ο υποστράτηγος Sean Bernabe, διοικητής του ΙΙΙ Τεθωρακισμένου Σώματος και του Fort Hood, εξέφρασε τη λύπη του για τους θανάτους σε δήλωση του: «Στον απόηχο αυτών των απωλειών, οι επικεφαλείς μας συνεργάζονται με τις οικογένειες των θανόντων για να διασφαλίσουν ότι θα έχουν την ενημέρωση και τους πόρους που χρειάζονται», είπε. «Οι ηγέτες μας εργάζονται επίσης σκληρά για να προστατεύσουν το απόρρητο αυτών των οικογενειών καθώς θρηνούν την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου».

Το Fort Hood άλλαξε επίσημα το όνομά του σε Fort Cavazos τον Μάιο ως μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας του αμερικανικού στρατού να μετονομάσει μια σειρά βάσεις που φέρουν επί του παρόντος τα ονόματα των Συνομοσπονδιακών αξιωματικών. Η συγκεκριμένη βάση έχει παλέψει τα τελευταία χρόνια με έναν αριθμό δολοφονιών και θανάτων -συμπεριλαμβανομένου του άγριου ξυλοδαρμού της στρατιωτικού Guillen- που συνέβησαν στις εγκαταστάσεις της.

Νωρίτερα φέτος, ο στρατός άνοιξε έρευνα για τον θάνατο της 21χρονης μηχανικού του Fort Hood, Ana Basalduaruiz, η οποία είχε πει στη μητέρα της ότι παρενοχλούνταν σεξουαλικά από τον ανώτερό της. Ωστόστο, ίσως κανένα άλλο σκάνδαλο δεν έχει συγκλονίσει τη βάση και τις ΗΠΑ όσο ο θάνατος της Vanessa Guillen τον Απρίλιο του 2020. Η ίδια αφού εξαφανίστηκε μυστηριωδώς δύο μήνες αργότερα βρέθηκε κοντά στο στρατόπεδο θαμμένη και τεμαχισμένη.

Μετά το θάνατο της Guillen, οι ισχυρισμοί της οικογένειάς της για σεξουαλική παρενόχληση στη βάση του Τέξας πυροδότησε ένα κίνημα στα social media πρώην και ενεργών υπαλλήλων που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους σε στρατιωτικές βάσεις σε όλη τη χώρα χρησιμοποιώντας το hashtag #IAmVanessaGuillen.

Τότε, ο υπουργός Στρατού Ryan McCarthy είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη βάση του Τέξας ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία διέθετε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών, σεξουαλικών επιθέσεων και παρενόχλησης στον στρατό. Είχε προσθέσει ότι τα φαινόμενα βίας ήταν άμεσο αποτέλεσμα «αποτυχιών της ηγεσίας».

Οι πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί νομοθέτες στις ΗΠΑ ψήφισαν νομοθεσία το 2021 προς τιμήν της Guillen που αφαιρούσε κάποιες εξουσίες από τους διοικητές και έδινε στα θύματα περισσότερες επιλογές για να αναφέρουν κακοποίηση και παρενόχληση. Οι αξιωματούχοι του στρατού τιμώρησαν 21 εντεταλμένους και υπαξιωματικούς σε σχέση με τον θάνατο της Guillen.

Οι αυτοκτονίες στον αμερικανικό στρατό βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, σύμφωνα με την USO. Μόνο το 2021, 30.177 εν ενεργεία στελέχη και βετεράνοι που υπηρέτησαν στο στρατό μετά την 11η Σεπτεμβρίου αυτοκτόνησαν.

kourdistoportocali.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ