Στη Ζαπορίζια το κονβόι των Ελλήνων – Δέχτηκαν πυροβολισμούς τα πρώτα οχήματα | Ανατριχιάζει η περιγραφή του Δανέζη για τη διαδρομή των Ελλήνων που έφυγαν από τη Μαριούπολη

0
159

Στη Ζαπορίζια το κονβόι των Ελλήνων – Δέχτηκαν πυροβολισμούς τα πρώτα οχήματα

marioupoli-main2

Θρίλερ η εκκένωση της Μαριούπολης από τους Έλληνες με 21 αυτοκίνητα – Σύμφωνα με ουκρανικά κανάλια, οι Ρώσοι σχεδιάζουν προβοκατόρικο χτύπημα, υπό την ψεύτικη σημαία του ουκρανικού Τάγματος του Αζόφ – Για μια απόσταση 200 χιλιομέτρων, η αυτοκινητοπομπή έκανε επτά ώρες – Πολλοί έμειναν από καύσιμα – Στο κονβόι μαζί με τα τηλεοπτικά τους συνεργεία οι δημοσιογράφοι Αλέξης Κουβέλης, Χρήστος Μαζανίτης, Σταύρος Ιωαννίδης, Σωτήρης Δανέζης, Σπύρος Λάμπρου, Γιώργος Σιδέρης, Γιάννης Χαραμίδης

Συνεχίζεται η αγωνιώδης επιχείρηση εκκένωσης από τη Μαριούπολη, με την πομπή των 21 αυτοκινήτων με τους 82 Έλληνες πολίτες να έχει φτάσει στη Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο με το οποίο απομακρύνθηκαν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ έμεινε από καύσιμα και έτσι απόψε θα μείνουν στη Ζαπορίζια. Εκεί βρίσκονται επίσης τα οχήματα που μετέφεραν τους απεσταλμένους του Star, του Alpha, του Open, του ΑΝΤ1, του MEGA και της ΕΡΤ. Προβλήματα με καύσιμα και λάστιχα αντιμετώπισαν και άλλα αυτοκίνητα, ενώ ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1  μετέδωσε πως κάποια λάστιχα έσκασαν από πυροβολισμούς.

«Σκοπευτές μάς σημάδευαν, υπάρχουν μπλόκα φιλορώσων αυτονομιστών»

«Δεν ήθελαν να περάσουμε. Ειδικοί σκοπευτές μάς κοίταζαν και σημάδευαν. Υπήρχαν παιδιά. Οι έλεγχοι είναι μεγάλοι. Ακούγονταν εμβατήρια στη Ζαπορίζια», έτσι περιέγραψε την έως τώρα διαδρομή ο δημοσιογράφος του Alpha  στη Μαριούπολη, Αλέξης Κουβέλης.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη Ζαπορίζια το κονβόι των Ελλήνων – Ανησυχία για προβοκατόρικο χτύπημα

Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που περιέγραψε στην τηλεόραση του Open ο πολεμικός ανταποκριτής Σωτήρης Δανέζης για τα όσα έζησαν πριν από λίγο οι Έλληνες που έφυγαν από τη Μαριούπολη.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Πόπη Τσαπανίδου, τα πρώτα αυτοκίνητα της φάλαγγας χτυπήθηκαν, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν υπάρχουν απώλειες.

 

Το κονβόι θα διανυκτερεύσει στη Ζαπορίζια, ενώ σύμφωνα με τον δημοσιογράφο θα υπάρξει επικοινωνία με τον Έλληνα πρέσβη και το ΥΠΕΞ για να διαπιστωθεί αν όλα τα μέλη της αποστολής έχουν φτάσει στο σημείο με ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο ρωσικός στρατός μπορεί να χτυπήσει το ελληνικό κονβόι από τη Μαριούπολη, με σκοπό να κατηγορήσει τους Ουκρανούς που μάχονται στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο Κώστας Ονισένκο, δημοσιογράφος και ανταποκριτής στο Κίεβο, αυτή η πληροφορία μεταδόθηκε από ουκρανικά κανάλια Τelegram, που λαμβάνουν πληροφορίες από υπηρεσίες ασφαλείας. «Στόχος είναι να κατηγορηθεί το Αζόφ και να μειωθεί η μαζικότητα της υποστήριξης της Ουκρανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ρωσικό υπ. Άμυνας για προξενείο Ελλάδας στη Μαριούπολη: Εξασφαλίσαμε την ασφαλή εκκένωση

Ρωσικό υπ. Άμυνας για προξενείο Ελλάδας στη Μαριούπολη: Εξασφαλίσαμε την ασφαλή εκκένωση
AP Photo

«Εξασφαλίσαμε την ασφαλή εκκένωση του προξενείου της Ελλάδας στη Μαριούπολη», ξεκαθάρισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξασφάλισαν την ασφαλή εκκένωση των δομών του ΟΗΕ από το Κίεβο, των υπαλλήλων της ελληνικού προξενείο στη Μαριούπολη.

Περισσότεροι από 140.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την Ουκρανία στη Ρωσία, εκ των οποίων πάνω από 39.000 παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Είναι απαραίτητο να παρασχεθούν άμεσα ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την έξοδο των πολιτών στην Ουκρανία σε ασφαλή μέρη» συμπλήρωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Την ίδια στιγμή, οι εθνικιστές εμποδίζουν την έξοδο πολιτών από το Κίεβο, το Χάρκοβο και τη Μαριούπολη.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νύχτα αγωνίας στο Κίεβο – Νέα μεγάλη έκρηξη, ξέσπασε πυρκαγιά

Ανησυχητικές πληροφορίες από Ουκρανούς: Οι Ρώσοι θα χτυπήσουν το ελληνικό κονβόι της Μαριούπολης

Ανησυχητικές πληροφορίες από Ουκρανούς
Ανησυχητικές πληροφορίες από Ουκρανούς
Φωτογραφία αρχείου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανησυχητικές πληροφορίες – «Οι Ρώσοι θα χτυπήσουν το ελληνικό κομβόι της Μαριούπολης»

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι ο ρωσικός στρατός μπορεί να χτυπήσει το ελληνικό κονβόι από τη Μαριούπολη, με σκοπό να κατηγορήσει τους Ουκρανούς που μάχονται στην περιοχή.

Όπως αναφέρει ο Κώστας Ονισένκο, δημοσιογράφος και ανταποκριτής στο Κίεβο, αυτή η πληροφορία μεταδίδεται από ουκρανικά κανάλια Τelegram, που λαμβάνουν πληροφορίες από υπηρεσίες ασφαλείας.

«Στόχος είναι να κατηγορηθεί το Αζόφ και να μειωθεί η μαζικότητα της υποστήριξης της Ουκρανίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο δημοσιογράφος μετέδωσε την πληροφορία και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

H πομπή των αυτοκινήτων με 82 άτομα μετακινείται προς τα σύνορα με τη Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της πρεσβείας Βουκουρεστίου υπό την Πρέσβη Σοφία Γραμματά για να τους παράσχει κάθε δυνατή αρωγή.

Ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές, θα παραμείνει στο Γενικό Προξενείο, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί. Όπως μεταδίδει από την Ζαπορίζια ο απεσταλμένος της ΕΡΤ η διαδρομή από τη Μαριούπολη που έγινε θέατρο σφοδρών εχθροπραξιών τις τελευταίες μέρες θυμίζει κρανίου τόπο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ