Sara Tavares: Πέθανε στα 45 της η γνωστή τραγουδίστρια – Είχε εκπροσωπήσει την Πορτογαλία στην Eurovision

0
4906

Η εκπρόσωπος της Πορτογαλίας στη Eurovision του 1994 Sara Tavares, πέθανε σε ηλικία 45 ετών στη Λισαβόνα την Κυριακή (19/11) σύμφωνα με πορτογαλικά δημοσιεύματα, τα οποία ανέφεραν ότι ο θάνατός της ανακοινώθηκε από την οικογένειά της. Η Tavares πέθανε έπειτα από μία μακρά μάχη που έδωσε, καθώς είχε όγκο στον εγκέφαλο.

Εκπροσώπησε περίφημα την χώρα της στη Eurovision που διεξήχθη το 1994 στο Δουβλίνο, με το τραγούδι «Chamar a Música», το οποίο κατέλαβε την όγδοη θέση. Η θέση αυτή είναι μία από τις καλύτερες που έχει λάβει η Πορτογαλία στην ιστορία της στον μουσικό διαγωνισμό.

Η Tavares γεννήθηκε στη Λισαβόνα το 1978. Η καριέρα της απογειώθηκε όταν κέρδισε στην πρώτη σεζόν του «Chuva de Estrelas» το 1994, ένα talent show στην Πορτογαλία. Την ίδια χρονιά, ακολούθησε η συμμετοχή της στην Eurovision του Δουβλίνου, όπου και κατέλαβε την όγδοη θέση. Δύο χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο «Sara Tavares & Shout!».

Το άλμπουμ της «Balance» του 2005 της χάρισε μια υποψηφιότητα για πλατινένιο δίσκο στα «BBC Radio 3 World Music Awards». Ωστόσο, αναγκάστηκε να διακόψει τη μουσική της καριέρα για σχεδόν δέκα χρόνια όταν διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο το 2009. Επέστρεψε το 2018.

enikos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ