Αυξάνονται τα περιστατικά κακοποιημένων γυναικών στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια.video

9
435

Μελίνα Παναγιωτοπούλου: το κέντρο συμβουλευτικής παρεμβαίνει καθοριστικά στην υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών.-αυξάνονται τα περιστατικά τα τελευταία χρόνια.video

Στις 17 Δεκεμβρίου του 1999, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ανακήρυσσεται η 25η Νοέμβρη ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Κάθε χρόνο η συγκεκριμένη αυτή  ημέρα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, στην ανάδειξη και στην υπενθύμιση στην κοινωνία ότι η κακοποίηση των γυναικών είναι ένα φαινόμενο και μία πραγματικότητα που συνεχίζει να υφίσταται σε ολόκληρο τον πλανήτη και τη σύγχρονη εποχή.Μία πραγματικότητα που δεν περιορίζεται στην ημέρα αυτή, αλλά αποτελεί την καθημερινότητα ενός πολύ μεγάλου αριθμού γυναικών, ανεξαρτήτως εκπαίδευσης, κουλτούρας, θρησκεύματος, κ.ο.κ. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις γυναίκες μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κω και την Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου για την συμβολή τους στο δικό μας καθημερινό έργο ως προς της στήριξη των γυναικών-θυμάτων βίας.

26203ecc535302475f8fc1202437b2a2_l

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

  2. Κωος
    Μπουχτισαμε πια καθε μερα με το κακοποιημενες γυναικες κλπ. Ελεος πια με αυτο το παραμυθι. Για την κακοποιηση των ανδρων ποτε δεν ακουμε τιποτα.
    Το χειροτςρο πραγμα στον κοσμο ειν αι η γυναικα. Ολα τα κακα απο την γυναικα αρχζουν. Ιστορικα ολοι ποι μεγαλοι ανδρες καταστραφικαν απο γυναικα.
    Δεν εχουν καθολου μα καθολου αξιοπρεπεια σεβασμο αυτοεκτιμηση θυλικοτητα (η οποια αντικατασταθηκε με την προστυχια) νοικοκυροσυνη επαγγελματισμο δεν ειναι συζηγοι ουτε καν συντροφοι και το πιο βασικο δεν ειναι μητερες. Μενουν εγκυος και τεκνοποιουν μονο και μονο για να βγουν στον δρομο με το καροτσακι με τα κολητα τα κολαν η τα πολυ μινι ντυμενες σαν ιεροδουλες και να το παιξουν μητερες.
    Τα 3 κακα της φυσης που δεν παλευοντε ειναι Το Πυρ η ΓΥΝΗ κα η θαλασσα.
    εκτος απο τισ παλιες τις μαναδες μας το 90% των σημερινων γυναικων ειναι μια απολυτη ξεδιαντροπη ξεφτυλα σε ολο της το μεγαλείο.
    Το Πυρ ΓΥΝΗ και Θαλσσα ειναι
    Τυχαιο?
    Δεν νομίζω !

  3. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για μια γυναίκα, ή έναν άντρα, να παραδεχτεί το φαινόμενο όταν ζει σε μια μικρή κοινωνία όπως η δική μας. Τα περιστατικά είναι ακόμα περισσότερα απ’οσα καταγράφονται επίσημα.

  4. Εχετε δικιο! Ολοι οι Αλβανοι που ξερω δερνουν τις γυναικες τους. Βοηθηστε τις αμοιρες Αλβανιδες

  5. οτι να ναι….
    για να τρωνε ξυλο κατι κανουν….
    για να δουμε τις γυναικες που κρατανε σπιτια και τις γυναικες που τρωνε ξυλο….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ