Οι γονείς του Έλληνα τραυματία στο Λονδίνο:«Το παιδί μας έβαλε το χέρι του μπροστά και γλίτωσε το θάνατο…» – Ο 35χρονος Α. Φίλης από Λαμία (ΒΙΝΤΕΟ)

0
1680

Συγκλονιστική περιγραφή- Πώς έμαθαν ότι ο 35χρονος γιος τους χτυπήθηκε

Οι γονείς του Έλληνα τραυματία:«Το παιδί μας έβαλε το χέρι του μπροστά και γλίτωσε το θάνατο…»

Οι γονείς του Έλληνα τραυματία:«Το παιδί μας έβαλε το χέρι του μπροστά και γλίτωσε το θάνατο...»

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ήταν ο Αντόνιο Φίλης από τη Λαμία που χτυπήθηκε από τους τζιχαντιστές στην αγορά του Μπόροου στο Λονδίνο – Υποβλήθηκε σε επέμβαση και πλέον αναρρώνει ομαλά

Τις ώρες της αγωνίας που έζησαν από τη στιγμή που έμαθαν ότι ο γιος τους Αντόνιο είναι μεταξύ των τραυματιών από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο, έως ότου βεβαιωθούν ότι η ζωή του δεν κινδυνεύει, περιέγραψαν οι γονείς του 35χρονου Αντόνιο Φίλη, του Έλληνα τεχνολόγου τροφίμων, που πλέον αναρρώνει σε νοσοκομείο της βρετανικής πρωτεύουσας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο

Ο  πατέρας και η μητέρα του 35χρονου Λαμιώτη που έζησε τον τρόμο στο Λονδίνο, μίλησαν στην κάμερα του LamiaReport…

«Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός….»,  είπαν οι γονείς σοκαρισμένοι, αφού αρχικά από το τηλέφωνο του γιου τους δεν άκουσαν τη φωνή του, αλλά τη φωνή μιας φίλης του, η οποία τους ενημέρωσε ότι ο γιος τους είναι τραυματισμένος και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο…

«Προσπαθήσαμε να είμαστε ψύχραιμοι, αλλά μέχρι να ακούσουμε τον ίδιο το μυαλό μας πήγαινε στο κακό…Μας πήρε αργότερα ο ίδιος με σβησμένη φωνή και μας μίλησε. Ο Θεός και το παιδί μας μαζί έβαλε μπροστά το χέρι του και απέφυγε το θάνατο…Να μην βρεθεί άλλος γονιός σε αυτή τη θέση…», είπαν μεταξύ άλλων στο Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και την κάμερα του LamiaReport οι γονείς του 35χρονου Αντόνιο, Γιώργος και Grazia-Maria Φίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr ο 35χρονος ζει και εργάζεται ως γεωπόνος – τεχνολόγος τροφίμων σε εταιρεία στο Λονδίνο από το 2011.

Ο θείος του Κωνσταντίνος Φίλης μίλησε στο protothema.gr  για την περιπέτεια του ανιψιού του: «Ευτυχώς ο ανιψιός μου είναι καλά στην υγεία του, είναι εκτός κινδύνου. Μιλήσαμε μαζί του γιατί βγήκε από την εντατική και είναι στο θάλαμο τώρα. Όταν έγινε το συμβάν μας πήρε η σύντροφός του τηλέφωνο και μας ενημέρωσε. Μετά μιλήσαμε με τον ίδιο και εμείς και οι γονείς του. Είχε μαχαιρωθεί στο συκώτι και είχε τραύματα στο κεφάλι οπότε η αγωνία μας αρχικά ήταν πολύ μεγάλη αλλά σήμερα που μιλήσαμε μαζί του έχει βγει από την εντατική και όλα πάνε καλά. Δεν γνωρίζουμε κάτι παραπάνω ακόμα αλλά θα μας τα πει όλα από κοντά».

Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, που μίλησε τηλεφωνικά στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ανέφερε ότι ο ίδιος ο τραυματίας επικοινώνησε με τις αρχές και ενημέρωσε για τον τραυματισμό του. Δήλωσε πως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο και πως αμέσως υποβλήθηκε σε επέμβαση που ήταν επιτυχής.

Ο 35χρονος Έλληνας ακούγεται σε ένα από τα βίντεο από την βραδιά της επίθεσης να λέει στα ελληνικά: «Ηρθε η αστυνομία εδώ. Με έχουν χτυπήσει, έχω ματώσει. Είμαι με γιατρούς, είμαι εντάξει».

Από τη διπλή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 48 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται μια γυναίκα από τον Καναδά και ένας Γάλλος υπήκοος, ενώ υπάρχουν επίσημες αναφορές για τραυματίες από τη Γαλλία και την Αυστραλία. Το πρωί της Δευτέρας παρέμεναν για νοσηλεία 36 άνθρωποι, τουλάχιστον 21 από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ