Διπλό σχέδιο στήριξης των εισοδημάτων: Επιταγή ακρίβειας 150 ευρώ το Πάσχα και αύξηση επιδομάτων

0
6568

Σχεδιασμός για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων και επίλυση του δημογραφικού προβλήματος

Ένα διπλό σχέδιο μελετά η κυβέρνηση, μέσω των συναρμόδιων υπουργείων, για να ενισχυθούν μέχρι τον Μάιο οι οικονομικά ασθενέστερες ομάδες πολιτών, αλλά και οι συνταξιούχοι σε συνδυασμό με την επίλυση του δημογραφικού.

Οι παρεμβάσεις θα είναι σταδιακές, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας της Κυριακάτικης Απογευματινής, καθώς θα εξαρτώνται από τα δημοσιονομικά περιθώρια και αντοχές.

Η στήριξη μελετάται να ξεκινήσει πριν από το Πάσχα, οπότε και εξετάζεται η οικονομική ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων με συντάξεις έως 800 ευρώ προκειμένου να χορηγηθεί επίδομα ακρίβειας ύψους 150 ευρώ και με εισοδηματικό κριτήριο τις 8.400 ευρώ.

Παράλληλα, το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής σχεδιάζει την αναμόρφωση και διεύρυνση των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών, που θα αφορά και στον ΟΠΕΚΑ σε μία προσπάθεια επίλυσης του δημογραφικού προβλήματος.

Επίσης πριν από το τέλος του έτους θα χορηγηθεί νέο επίδομα προσωπικής διαφοράς σε 760.000 συνταξιούχους, οι οποίοι δεν θα λάβουν την αύξηση για το 2025. Μέχρι τα μέσα Απριλίου εξάλλου θα έχουν καταβληθεί αναδρομικά έως 12.000 ευρώ σε 50.000 δικαιούχους από τον επαναϋπολογισμό των συντάξεών τους για παράλληλη ασφάλιση. Το φθινόπωρο αναμένεται νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο με καθολικές αλλαγές στο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τις συντάξεις χηρείας και τις παροχές ασφαλιστικών ταμείων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ