Για γέλια: Χρυσοχοΐδης (παιδί αγροτικής οικογένειας) σε αγρότες: Όχι με τρακτέρ, ναι με ΙΧ και λεωφορεία η κάθοδος στην Αθήνα

0
5115

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να μεταβούν με τα τρακτέρ στην πρωτεύουσα, παρά την απαγόρευση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη – Στην Αλαμάνα η συγκέντρωση για την κάθοδο στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τους εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) για να καθορίσουν τον τρόπο που θα γίνει η κάθοδος των αγροτών στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους αγρότες, ο υπουργός είπε «όχι» στην κάθοδο των αγροτών με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, με τους ίδιους να δηλώνουν αποφασισμένοι πως θα μεταβούν με τα τρακτέρ στην πρωτεύουσα, παρά την απαγόρευση.

«Εμείς από τη Βόρεια Ελλάδα θα κατέβουμε με λεωφορεία και νταλίκες (σ.σ. φορτωμένες με τρακτέρ). Δεν έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε προβλήματα, το τονίσαμε και στον υπουργό. Θα μείνουμε 24 ώρες. Δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν υπάρξει καλή συνεννόηση με την αστυνομία. Κατεβαίνουμε ειρηνικά. Πρέπει να τονίσουμε το πρόβλημα και στους καταναλωτές. Εμείς παράγουμε φθηνά και ο κόσμος τρώει ακριβά», δήλωσε ο κ. Γιώργος Διαμαντόπουλος, αγρότης από τον κόμβο Νησελίου.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων (3)

Σημειώνεται ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ανέφερε στους εκπροσώπους των μπλόκων ότι μπορούν να μεταβούν με αυτοκίνητα και λεωφορεία στην Αθήνα για να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, όμως όχι με τα τρακτέρ.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων (4)

«Θα κατέβουμε με τα τρακτέρ και θα μείνουμε ένα 24ωρο στην Αθήνα», τονίζουν από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση, προσθέτοντας ότι οι κυβέρνηση έχει χρόνο για να προετοιμαστει.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων (5)

«Η απάντηση που πήραμε είναι αρνητική για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, ομως πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα το ξανασκεφτεί και, όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις στις ανάλογες κινητοποιήσεις, το ίδιο θα συμβεί και στη χώρα μας», τόνισε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. «Ως εκπρόσωποι των μπλόκων που συναντηθήκαμε με τον υπουργό, δηλώνουμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφαση που πήραμε εχθές στη Νικαια. Την Τριτη θα ξεκινήσουμε με τρακτέρ, με λεωφορεία και αυτοκίνητα και θα κάνουμε κάθοδο στην Αθήνα για το μεγάλο συλλαλητήριο, στο οποίο καλούμε τον λαό της πρωτεύουσας για να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη», πρόσθεσε. Ο κ. Μαρουδας, υπογράμμισε ότι ήδη υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός τρακτέρ για να ξεκινήσει την Τρίτη για την Αθήνα, εκτός από τα λεωφορεία και τα αγροτικά οχήματα.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων

Στην Αλαμάνα η συγκέντρωση των τρακτέρ για την κάθοδο στην Αθήνα

«Η Αλαμάνα είναι το σημείο που θα γίνει η συγκέντρωση σχεδόν από όλες τις περιοχές της βορείου Ελλάδος, από τη Λαμία και πάνω. Προσπαθήσαμε να κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός αφού μας δέχτηκε, σημαίνει ότι έχει αναλάβει την ευθύνη της οποιαδήποτε διαχείρισης όσον αφορά το αγροτικό ζήτημα. Η απάντηση από την κυβέρνηση είναι ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια ειρηνική διαδήλωση με ένα σχετικό όγκο τρακτέρ στην Αθήνα, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες γιατί θα δημιουργούμε πρόβλημα στην Αθήνα. Εμείς εξηγήσαμε ότι δεν θελουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα. Δεν θα έχουμε πια και τόσο μεγάλο όγκο τρακτέρ, δεν θα έρθουν από όλη την Ελλάδα. Η απάντηση ήταν όχι. Η απόφαση της χθεσινής σύσκεψης ήταν ξεκάθαρη και οι αγρότες δεν κάνουν πίσω σε αυτή την απόφαση, οποιαδήποτε πρόβλημα μας δημιουργήσει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θα έχει και την ευθύνη. Αν δεν μας αφήσουν ειρηνικά, θα πάμε στην Αθήνα με το ζόρι», τόνισε ο Δημήτρης Δημογιάννης, εκπρόσωπος μπλόκου Αλαμάνας.

Ο Σωτήρης Γιαννακός, εκπρόσωπος από το μπλόκο Ε65 στην Καρδίτσα και αντιπρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση των αγροτών για κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ θα υλοποιηθεί: «Έχει τον χρόνο η κυβέρνηση να σκεφτεί από σήμερα, μέχρι και την Τρίτη το απόγευμα που θα φτάσουμε στην Αθήνα, πρώτα από όλα πως θα λύσει τα προβλήματα».

 

H αποχώρηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Στη συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοΐδη συμμετείχαν εκπρόσωποι των αγροτών από Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Ο υπουργός αποχώρησε από το ΥΜΑΘ χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, το συλλαλητήριο στην Αθήνα αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:30 της Τρίτης, ενώ από την Κεντρική Μακεδονία, οι περισσότεροι αγρότες θα κατέβουν στην πρωτεύουσα με λεωφορεία και ιδιωτικά οχήματα. Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι, είναι αδύνατον να κατεβάσουν τρακτέρ από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, σε ισχύ είναι από σήμερα οι αποφάσεις που ληφθήκαν χθες στη σύσκεψη της Νίκαιας, με τους αγρότες να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Από σήμερα μέχρι την Τρίτη που θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο στην Αθήνα, θα κλείνουν για περισσότερες ώρες εθνικές οδούς και θα αποκλείουν λιμάνια και τελωνεία.

Ειδήσεις σήμερα:

«Τι λες βρε αχάριστο μαλ… που όλη η Ελλάδα σε αγκάλιασε;» – Επίθεση Αφροδίτης Μάνου σε Γιώργο Καπουτζιδη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ