Απεργούν οι κτηνίατροι Ι Αντιδρούν για την υποχρεωτική στείρωση των ζώων συντροφιάς

7
8083
Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος για σήμερα Τετάρτη, συμμετέχουν οι κτηνίατροι, αφού αντιδρούν σε μια σειρά θεμάτων που φέρνει ο νέος νόμος της Κυβέρνησης για τα ζώα συντροφιάς όπως η υποχρεωτική στείρωση, η υποχρεωτική λήψη DNA και το νέο μητρώο ζώων συντροφιάς με το ηλεκτρονικό βιβλιάριο.
Υπενθυμίζεται ότι βάσει του ισχύοντος νόμου, οι ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων είναι υποχρεωμένοι να τα στειρώσουν ή να αποστείλουν δείγμα γενετικού υλικού στην ειδική βάση δεδομένων προκειμένου να μην τα στειρώσουν από τις 21 Ιανουαρίου 2024.
Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να πληρώσει παράβολο ύψους 135 ευρώ για κάθε ζώο, ενώ είναι υποχρεωμένος να καταβάλει στον κτηνίατρο 15 ευρώ για τη λήψη του γενετικού υλικού αλλά και να χρεωθεί τα έξτρα έξοδα αποστολής του δείγματος. Για τις αλλαγές που φέρνει η αλλαγή της νομοθεσίας, μίλησε στο kostv o κτηνίατρος Γιάννης Θαλασσινός.

Κτηνιατροι

Ρεπορτάζ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. σΣτειρωστε τα όλα σε δέκα χρόνια θα έχουν εξαφανιστεί και θα σας πνίξουν τα ποντίκια. είναι η δεν είναι κόντρα στη φύση και στο δικαίωμα αναπαραγωγής του ζώου η στείρωση;

    • Ναι οι γάτες τρώνε ποντίκια σήμερα;Που ζεις άνθρωπε μου;Με τις γάτο τροφές που σκορπάτε παντού έχουμε γεμίσει ποντίκια .Μαζί τρώνε γάτες -ποντίκια.Θα μου πεις ψάχνεις λογικη από ανθρώπους σαν εσένα που παραβιάζει τι φύση;Πως γεμίσαμε αδέσποτες γάτες;Από φιλοζοους.Πως από σκύλους;Που περνούν σκύλο τον βαριούνται και τον παρατάνε ελεύθερο η τον δένουν όλη μέρα κάπου μιας και δεν ξέρουν τι να τον κάνουν.Όσο για τις ράτσες που έχουμε πια στο νησί,ήρθαν κολυμπώντας.Υπάρχουν ντόπιοι σκύλοι;

    • Τραβας λουκι?
      Τι λες για αυτους που τα πετανε στο δρομο οταν μεγαλωσουν και δεν χωρανε στο σαλονι τους?
      Τι λες για αυτους που εχουν 3 σκυλια μεσα στο διαμερισμα τους γιατι γεννανε τα πρωτα και λυπουνται να τα δωσουν και δεν λυπουνται τους γειτονες απο τα λυσασμενα γαυγισματα?
      Τι λες για τα ΣΚ@Τ@ στον δρομο που δεν τα μαζευουνε οι κατοχοι?
      Εχεις βρεθει σε σπιτι με δεκα γατες? Ελα μετα να μου πεις.
      Οσο για την μαμα φυση μην φοβασαι. Ξερει την δουλεια της καλα. Ολα θα επιβιωσουν.

  2. Το περίμενα.Να απεργήσουν .Αν μειωθούν τα ζώα θα χάσουν πελάτες.Κάθε στείρωση που γίνεται ξέρετε πόσους μελλοντικούς πελάτες χάνουν;Αυτό τους ενδιαφέρει.

  3. Μια διευκρίνηση με αυτή την απεργία οι κτηνιατρικές αρχές και οι ιδιώτες κτηνιατροι δεν είναι κατά της ***στείρωσης*** είναι κατά του νόμου και της ονλινε πλατφόρμας που δεν έχει καμία λογική και έχει δημιουργηθεί από άτομα που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο. Πριν βγουν αρκετοί φιλόζωοι να πουν τα δικά τους χωρίς να έχουν ιδέα ας διαβάσουν λίγο καλύτερα τα άρθρα που αναφέρονται σε αυτό το θέμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ