Θεσσαλονίκη: Πολίτης όρμησε στον Νορβηγό που σκότωσε τον αστυνομικό έξω από τα δικαστήρια – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

0
6904

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού

Επεισοδιακή ήταν η έξοδος του 44χρονου Νορβηγού από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, καθώς ένας πολίτης του όρμησε για να τον βρίσει, πλην όμως τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί.

Ο Νορβηγός ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στις 12:00 το μεσημέρι για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό του φίλου του, τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε μπαρ της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ο πολίτης, μιλώντας στις κάμερες αναφέρθηκε στους αστυνομικούς που «είναι παιδιά που προστατεύουν την κοινωνία όλη. Πασχίζουν για την κοινωνία κι όλη η κοινωνία πέφτει πάνω σε αυτά τα παιδιά».

Ο πολίτης ανέφερε ότι είχε γνωρίσει τον 32χρονο αστυνομικό που δολοφονήθηκε, κάνοντας λόγο για «εξαιρετικό παιδί». Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε τη στήριξή του στους αστυνομικούς, που «παλεύουν για την κοινωνία». «Όλο αυτό είναι άδικο», είπε. «Μα είναι δυνατόν τώρα; Στα καλά καθούμενα να σκοτώνουμε τους αστυνομικούς; Αυτό είναι άδικο».

norvhgos-dikasthria__2_
norvhgos-dikasthria__1_
norvigos_2

 

Δολοφονία αστυνομικού απο Νορβηγό: Η δήλωση του δικηγόρου μετά την προθεσμία

Με αλεξίσφαιρο στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Ο  44χρονος Νορβηγός μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, φορώντας αλεξίσφαιρο.

Στα δικαστήρια ο Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό σε μπαρ της Θεσσαλονίκης (1)

Μπαίνοντας στα δικαστήρια δεν ανέφερε τίποτα στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με με τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Θοδωρή Καραγιάννη, ο 44χρονος υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει και ενημερώθηκε δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει και μάλιστα ενημερώθηκε από εκείνον χθες στις 18:30 για την κατάληξη που είχε το θύμα.

«Αναφορικά με τη θέση που έχει και την υποστήριξη που ακολουθεί, δεν αμφισβητεί το γεγονός, υπήρξε μία ανθρωποκτονία. Το μόνο το οποίο αμφισβητείται και είναι προς διερεύνηση είναι καταρχήν η θέση του ότι δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει και κατά δεύτερον η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τόσο ο δράστης όσο και το σύνολο των εμπλεκομένων απο πλευρά μέθης, η ψυχική υγεία του δράστη και οι ακριβείς συνθήκες απο τις οποίες προήλθε και οδήγησε στο μοιραίο χτύπημα», ανέφερε ο ποινικολογος.

Στα δικαστήρια ο Νορβηγός που σκότωσε τον αστυνομικό σε μπαρ της Θεσσαλονίκης (2)

Ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι αυτό που ρητά ισχυρίζεται ο 44χρονος «είναι οτι έγινε μία συμπλοκη στην οποία εκείνη τη στιγμή που επιτέθηκε, δεχόταν γροθιές».

norvigos-dikastirio-2
norvigos-dikastirio-1

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ