Ρέντης: «Έκανα μ… πρέπει να χτύπησα αστυνομικό» είπε ο 18χρονος στον αδελφό του αφού έριξε τη φωτοβολίδα

0
8376

«Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε» κατέθεσε ο 16χρονος αδερφός του νεαρού που έχει ομολογήσει

Συμπληρωματική κατάθεση στην Ασφάλεια δίνει αυτή την ώρα ο αδελφός του 18χρονου που ομολόγησε ότι έριξε τη φωτοβολίδα προς τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού.

Στην πρώτη κατάθεση που έδωσε ο 16χρονος κατά την προσαγωγή του στη Διεύθυνση Μεταγωγών επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του αδελφού του στα επεισόδια, ενώ δήλωσε πως ο 18χρονος επέστρεψε στο γήπεδο γνωρίζοντας ότι τραυμάτισε τον 31χρονο άνδρα των ΜΑΤ.

Όπως ανέφερε, μάλιστα, στους αστυνομικούς, ο αδελφός του είχε καταλάβει ότι έκανε λάθος καθώς φέρεται να έλεγε «έκανα μ… Πρέπει να χτύπησα αστυνομικό».

«Ήμασταν μέσα στο γήπεδο και βλέπαμε το παιχνίδι. Κάποια στιγμή, είδα πολλά άτομα να βγαίνουν τρέχοντας έξω από το γήπεδο. Όταν τους είδε ο Ν. άρχισε να τρέχει και αυτός από πίσω τους. Τότε, εγώ προσπάθησα να τον κρατήσω να μην πάει γιατί φοβήθηκα ότι θα γίνουν επεισόδια» είπε, επίσης, ο 16χρονος για ό,τι συνέβη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

«Όμως εκείνος δεν με άκουσε. Βγήκα και εγώ μαζί του έξω από το γήπεδο. Τότε, είδα ότι πολλοί από αυτούς που βγήκαν έξω κρατούσαν μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες και πήγαιναν εκεί που ήταν μαζεμένοι οι Αστυνομικοί. Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα, όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του αστυνομικού», αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο 16χρονος.

Παράλληλα, ο 16χρονος υποστήριξε πως τη μοιραία φωτοβολίδα την έδωσε στον 18χρονο ένας άγνωστος, ο οποίος του έδειξε και πώς θα τη χρησιμοποιήσει.

«Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πως θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει», φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς ο 16χρονος.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ