Με σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο από την ανοξαιμία η 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ – Σε δύο εβδομάδες το μέγεθος της ζημιάς

3
8784

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της 17χρονης μαθήτριας που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο λόγω του αλλεργικού σοκ που υπέστη έπειτα από την κατανάλωση γαλακτοκομικού προϊόντος.

Η κοπέλα, που είναι από την Αττική, από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου, υπέστη βαρύτατο σοκ, τόνισε σε δηλώσεις του διευθυντή της ΜΕΘ, Ανέστη Κιούλπαλη.

Η ΕΡΤ ανέφερε ότι η 17χρονη έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Το αλλεργικό σοκ προκλήθηκε από συσκευασμένο βούτυρο που άλειψε σε ψωμί. Η κοπέλα γνώριζε το πρόβλημα υγείας που είχε με την αλλεργία και έκανε μόνη της ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της, υπέστη όμως καρδιακή ανακοπή.

Οι γιατροί πάλεψαν να την κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο προκλήθηκε βλάβη στον εγκέφαλο της κοπέλας καθώς είχε διακοπεί η λειτουργία του για περισσότερο από 5 λεπτά. Η μαθήτρια υπέστη ανοξαιμία και, όπως διευκρίνισε ο κ. Κιούλπαλης, τώρα προέχει να υποχωρήσει το οίδημα στον εγκέφαλο.

«Το παιδί είναι διασωληνωμένο και σε μια κατάσταση που είναι σταθεροποιημένη όσον αφορά τις ζωτικές λειτουργίες. Ο εγκέφαλος όμως έχει σημεία -και κλινικά και από την απεικόνιση- ότι έχει υποστεί βλάβες σοβαρές από την ανοξαιμία μετά την ανακοπή», είπε και πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες προκειμένου να διαπιστωθεί ποια θα είναι η έκταση της βλάβης που προκλήθηκε.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής.

Η κοπέλα, όπως ανέφερε το Cretalive, βρισκόταν σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα, στο Ηράκλειο, με συμμαθητές και καθηγητές στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Η 17χρονη αντιλήφθηκε αμέσως την αλλεργική αντίδραση και γι’ αυτό ανέβηκε στο δωμάτιό της για να κάνει ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της. Επειδή, όμως, τα λεπτά περνούσαν και η νεαρή κοπέλα δεν επέστρεφε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μια από τις συνοδούς καθηγήτριες ανέβηκε στο δωμάτιο της όπου και τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις της.

Άμεσα η καθηγήτρια ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και το ΕΚΑΒ.

Κατά τις πληροφορίες της ΕΡΤ, από το ξενοδοχείο υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ενημέρωση για την αλλεργία της κοπέλας καθώς και ότι στη συσκευασία του βουτύρου υπήρχε αναφορά οτι είναι προϊόν γάλακτος.

Στο πλευρό της κοπέλας βρίσκονται από την Κυριακή και οι γονείς της.

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε την Κυριακή ανέφερε:

«Σήμερα Κυριακή 10-12-2023 διακομίστηκε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία Ιατρού, ανήλικη 17 ετών σε καρδιακή ανακοπή (ασυστολία).

» Διασωληνώθηκε και μετά από 10 λεπτά εξειδικευμένης αναζωογόνησης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό.

» Η αρτηριακή πίεση υποστηρίχθηκε με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

» Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου για σταθεροποίηση και νοσηλεία.

» Η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη».

Η 17χρονη φέρεται να είχε κάνει πολλές φορές ενέσεις με αδρεναλίνη καθώς είχε υποστεί αρκετές φορές στο παρελθόν αλλεργικό σοκ.

Ειδήσεις σήμερα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με την σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο του ΤΡΑΓΟΥ τι θα γίνει?
    Θα μεριμνήσει κάποιο υπεύθυνο ίδρυμα να τον φέρει στα συγκαλά του?
    Είναι μεγάλη αμαρτία που τον αφήσατε στην μοίρα του.
    Και όχι τίποτα άλλο, αλλά κυκλοφορεί ακόμα … ελεύθερος.

    • Άντε σταματά να διαβάζεις την παραπληροφορηση και θα δεις πως θα ισιωσεις.
      Από τα 1000 να κρατας μόνο το ένα.
      Τα υπόλοιπα είναι για τα σκουπίδια που τα γράφει ο κάθε μακάκας και αποβλακωνει τα άλλα βόδια που τον πιστεύουνε.
      Τώρα τι σε έχει πιάσει και συτοκαταστρέφεσαι?
      Είναι αμαρτία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ