ΑΣΕΠ: 750 προσλήψεις στην Υγεία με απολυτήριο Γυμνασίου και Λυκείου

0
13041

Πότε αναμένεται η επόμενη μεγάλη προκήρυξη ΑΣΕΠ για 750 απόφοιτους Γυμνασίου και Λυκείου – Αποκλειστικές πληροφορίες του proson

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου αναμένεται να δημοσιευθεί σύμφωνα με αποκλειστικές και έγκυρες πληροφορίες του proson.gr, το προσχέδιο της μεγάλης και πολυαναμενόμενης προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την πλήρωση περίπου 750 θέσεων, κλάδων ΔΕ και ΥΕ, στον τομέα της Υγείας. Το προσχέδιο της προκήρυξης, το οποίο θα δημοσιευθεί όταν αυτή αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο, θα περιλαμβάνει τον πίνακα θέσεων και την κατανομή τους σε όλη την χώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι αρχικός σχεδιασμός της Αρχής προέβλεπε ότι η εν λόγω προκήρυξη θα «φύγει» για το Τυπογραφείο εντός του Οκτωβρίου. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές του ΑΣΕΠ στο proson.gr, ο φόρτος εργασίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι μεγάλος και δεν πρόκειται να έχουμε νεότερα πριν από τέλος της επόμενης εβδομάδας. 

Στην μεγάλη προκήρυξη για την Υγεία θα ζητούνται διάφορες ειδικότητες, όπως βοηθοί νοσηλευτών και νοσοκόμων, επιμελητές ασθενών, μάγειρες και τεχνικοί (δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδικότητες που θα ζητούνται). Όλες οι ειδικότητες θα απευθύνονται σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, θα μπορούν δηλαδή να δηλώσουν συμμετοχή απόφοιτοι Γυμνασίου και Λυκείου. 

Γιατί καθυστέρησε η προκήρυξη

Όπως προαναφέρθηκε ο λόγος που καθυστερεί να «φύγει» για Τυπογραφείο η μεγάλη προκήρυξη για την Υγεία είναι ο αυξημένος φόρτος εργασίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ΑΣΕΠ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε εξάλλου ότι αυτό το διάστημα το ΑΣΕΠ «τρέχει», ήδη, δύο μεγάλες προκηρύξεις:

  1. Η πρώτη είναι η προκήρυξη 2ΓΒ/2023, η οποία προβλέπει την πλήρωση 1.843 θέσεων, σε όλο το Δημόσιο, αποκλειστικά από τους επιτυχόντες του κλάδου ΤΕ, του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού που διεξήχθη τον περασμένο Μάρτιο (Δείτε περισσότερα για την 2ΓΒ/2023 πατώντας ΕΔΩ).
  2. Η δεύτερη είναι η προκήρυξη 4Κ/2023, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Εθνικό Τυπογραφείο και προβλέπει την πλήρωση 77 θέσεων σε 23 φορείς του υπουργείου Παιδείας. (Δείτε περισσότερα για την 4Κ/2023 πατώντας ΕΔΩ).

Η μεγάλη προκήρυξη για τις 750 θέσεις στην Υγεία λοιπόν θα είναι η επόμενη που θα πάρει σειρά και αναμένεται μέσα στον Νοέμβριο.

Να τονίσουμε επίσης, ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του proson.gr, αμέσως μετά την προκήρυξη για την Υγεία αναμένεται και η, επίσης, πολυαναμενόμενη προκήρυξη με αριθμό 3ΓΒ/2023, μέσω της οποίας θα καλυφθούν 4.282 θέσεις, κλάδου ΠΕ, στο Δημόσιο, αποκλειστικά και πάλι από τη «δεξαμενή» επιτυχόντων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Συνολικά 1.600 προσλήψεις στην Υγεία μέχρι το τέλος του έτους

Υπενθυμίζουμε ότι στόχος του ΑΣΕΠ είναι να εκδώσει μέχρι τέλος του έτους συνολικά δύο προκηρύξεις για τον τομέα της Υγείας, με τις οποίες θα καλυφθούν περίπου 1.600 θέσεις. 

Εκτός λοιπόν της προκήρυξης για τις 750 θέσεις ΔΕ και ΥΕ, η Αρχή έχει στο «συρτάρι» ακόμα έναν διαγωνισμό για την κάλυψη 850 θέσεων των κλάδων ΠΕ και ΤΕ.

Η αποστολή της δεύτερης προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο θα ακολουθήσει αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της πρώτης προκήρυξης για τις 750 θέσεις στην Υγεία. Στην συγκεκριμένη προκήρυξη θα ζητείται επιστημονικό προσωπικό, ειδικότερα νοσηλευτέςφαρμακοποιοίψυχολόγοιδιοικητικό προσωπικό, μεταξύ άλλων ειδικοτήτων.

Πώς να φτιάξετε Μητρώο ΑΣΕΠ ΟΡΘΑ και ΕΓΚΑΙΡΑ μέσω του Proson.gr

Το Proson.gr παρέχει σε όλη την Ελλάδα υπηρεσίες δημιουργίας ή επικαιροποίησης Μητρώου στον ΑΣΕΠ το οποίο είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε αίτηση σε κάποια προκήρυξη για διορισμούς και προσλήψεις.

Σας φτιάχνουμε εμείς ηλεκτρονικά ΕΓΚΥΡΑ και ΕΓΚΑΙΡΑ το ΜΗΤΡΩ ΑΣΕΠ σας χωρίς λάθη για να μπορέσει να γίνει η αίτηση στην προκήρυξη που θέλετε.

Κατάθεση αίτησης ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΟΡΘΑ μέσα στους χρόνους που πρέπει:

  • Υποβολή αίτησης για θέσεις αορίστου χρόνου (Κ)
  • Υποβολή αίτησης για θέσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ)
  • Υποβολή αίτησης για ειδικές θέσεις Επιστημονικού Προσωπικού (Ε)

proson.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ