Γιάννης Καλλιάνος: Συνελήφθη ο δράστης που εισέβαλε στο σπίτι του, είναι μέλος πολυεθνικής συμμορίας

2
9499

Χιλιανός, Κουβανός και Ρομά τα τρία μέλη της συμμορίας – «Ευχαριστώ τους ήρωες της ΕΛ.ΑΣ.», έγραψε ο βουλευτής – Εντοπίστηκαν και τα κλοπιμαία

Στη σύλληψη του άνδρα που εισέβαλε μέσα στο σπίτι του μετεωρολόγου και βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου προχώρησαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο protothema.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, κ. Γιώργος Καλλιακμάνης, ο δράστης είναι αλλοδαπός, ενήλικος και φέρεται να ανήκει σε συμμορία που «ειδικεύεται» στις κλοπές και τις διαρρήξεις

Πρόκειται για μία ομάδα η οποία είχε κάνει πολλές διαρρήξεις στη νοτιοανατολική Αττική και όχι μόνο» σημείωσε ο κ. Καλλιακμάνης χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως από την έρευνα που έγινε εντοπίστηκαν τόσο τα αντικείμενα που είχαν κλαπεί από την οικία του κ. Καλλιάνου όσο και αντικείμενα που η συμμορία είχε «ξαφρίσει» από άλλα σπίτια.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως τη συμμορία αποτελούσαν τρία άτομα. Ένας άνδρας από την Κούβα, ένας από τη Χιλή και ένας Ρομά. Επίσης οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν πως από την έρευνα που έγινε εντοπίστηκε και η κρυψώνα της συμμορίας, ο χώρος δηλαδή που αποθήκευαν τα κλοπιμαία.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου για την διάρρηξη στο σπίτι του

Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας ΝΑ Αττικής, στην ομάδα ΔΙΑΣ, στα στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και στον αρμόδιο Υπουργό Γιάννη Οικονόμου για την ακόμα μια τεράστια επιτυχία τους να εξαρθρώσουν τη συμμορία 3 ατόμων (ενός Χιλιανού, ενός Κουβανού και ενός Ρομά) που είχαν ληστέψει και λεηλατήσει δεκάδες φορές διαφορά σπίτια των Νοτίων Προαστίων της Αθήνας, όπως και το δικό μου πριν 2 ημέρες.

Ο Κουβανός είναι ήδη στο κελί του και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, ενώ τα υπόλοιπα 2 μέλη έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως και είναι ζήτημα λίγων ωρών για να συλληφθούν και αυτά, αν δεν έχουν ήδη συλληφθεί!

Αυτόν τον βιασμό ψυχής που υποστήκαμε οικογενειακώς και που έχουν υποστεί χιλιάδες άλλες οικογένειες, ελπίζω να μην τον ξαναζήσει κάνεις.

Αυτά τα κτήνη που διαλύουν ανθρώπινες ψυχές, οικογένειες ολόκληρες και κόπους ετών θα οδηγηθούν εκεί που τους αξίζει, στην ελληνική δικαιοσύνη και ύστερα στις φυλακές. Εκεί τους αξίζει και εκεί πρέπει να πάνε!

Μας παραδόθηκαν και όλα τα αντικείμενα που είχαν κλαπεί από το σπίτι μας. Είναι συγκινητικός και συγκλονιστικός ο τρόπος και η μέθοδος που εργάζονται τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και αξίζουν τον σεβασμό όλων μας. Καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με εκατοντάδες εγκληματίες και τους συλλαμβάνουν. Είναι πραγματικοί ΗΡΩΕΣ !

PSX_20231021_114725

Σας παρακαλώ θερμά, προσπαθήστε να βάλετε κάμερες στα σπίτια σας. Το ξέρω είναι ένα έξοδο παραπάνω, όμως θα σας σώσει σε τέτοιες περιπτώσεις και θα κάνει πανεύκολο το έργο της αστυνομίας. Οι κλέφτες αξίζει να είναι στη φυλακή, εκεί είναι η θέση τους.

Και κάτι τελευταίο που θέλω να ακουστεί σας παρακαλώ διότι το διάβασα σε κάποια σχόλια, ευτυχώς λιγοστά. Η εξάρθρωση της συμμορίας αυτής δεν έγινε επειδή έτυχε να κλέψουν εμένα που είμαι Βουλευτής. Η Ελληνική Αστυνομία εργάζεται σκληρά και νυχθημερόν χωρίς διακρίσεις και με την ίδια ένταση για όλους. Γιαυτό και της αξίζουν εκατομμύρια συγχαρητήρια!

Έχω συγκινηθεί από την προσπάθεια τους. Μπράβο τους ειλικρινά, και συγγνώμη για την έκφραση αλλά αυτοί είναι οι πραγματικοί μάγκες που καθημερινά μας προστατεύουν! Ο Θεός να είναι δίπλα τους!

Το χρονικό της ληστείας και το βίντεο

To ρολόι δείχνει 20:27 το απόγευμα. Ο νεαρός δράστης έχει καταφέρει να σκαρφαλώσει στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου. Βρίσκεται έξω από το σπίτι του Γιάννη Καλλιάνου. Περπατά σκυφτός όσο μιλάει στο τηλέφωνο.

Του παίρνει μόλις 12 λεπτά για να σπάσει, πιθανότατα με λοστό, την μπαλκονόπορτα και να εισβάλει στο εσωτερικό. Σέρνεται στο πάτωμα για να εξερευνήσει τους χώρους του σπιτιού. Έχει αναμμένο τον φακό του κινητού.

Με γρήγορες κινήσεις μπαίνει στην κρεβατοκάμαρα της οικογένειας που βρίσκεται και η κούνια του μωρού και αρχίζει να ανοίγει ντουλάπες και συρτάρια.

Πετά κάτω το μαξιλάρι και αρπάζει τη μαξιλαροθήκη για να την χρησιμοποιήσει σαν σάκο. Φορά μαύρα γάντια για να μην αφήσει πίσω του δακτυλικά αποτυπώματα και ψάχνει για χρήματα και κοσμήματα. Ο δράστης πατά ακόμα και πάνω στο κρεβάτι προκειμένου να ψάξει τις ντουλάπες

Όταν τελειώνει με το υπνοδωμάτιο, περνά στο γραφείο του μετεωρολόγου του MEGA και βάζει μέσα στη μαξιλαροθήκη ό,τι βρει. Μοιάζει να έχει αποκτήσει άνεση με το σπίτι και να κινείται ανενόχλητος παρά το γεγονός ότι κάμερες σε κάθε γωνιά του διαμερίσματος τον καταγράφουν.

Για είκοσι λεπτά ο δράστης έμεινε μέσα στο σπίτι του. Όλη αυτήν τη διάρκεια φαίνεται να μιλούσε σε ανοιχτή ακρόαση με τον συνεργό του που του έδινε αναφορά σε περίπτωση που επέστρεφε κάποιος στο σπίτι.

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ένας 17χρονος σεσημασμένος από τη Χιλή, ο οποίος μάλιστα πριν λίγες ημέρες είχε συλληφθεί για άλλη ληστεία, οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, ο δράστης άφησε το πρόσωπό του ακάλυπτο και οι Αρχές είναι κοντά στη σύλληψή του.

Ειδήσεις σήμερα:

«Διαφήμιση» για την Ελλάδα η έκθεση της Standard & Poor’s που έδωσε την επενδυτική βαθμίδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. κρίμα…..ετσι να νίωσουν οι σκ…οβουλευτες πως ειναι να σου παραβιαζουν το σπιτι με το ετσι θέλω…με τους ηλιθιους νομους και τα χαρστσια τους…..και αυτο βια- τρομοκρατια ειναι…δεν ειδα να μπαγλαρωνουν κανα βολευτη

  2. ρε μας δουλεύετε παπατζηδες;;;και πως ερχόταν σε συννενόηση ο γυφτοβρομα με τον χιλιανό και τον Κουβανό;;κάνατε ανέκδοτο την σύλληψη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ