Θρήνος για τον 55χρονο Ιερέα π. Φίλιππο Πέτρου που ”Έφυγε” με τραγικό τρόπο

0
9026

Νεκρός εντοπίστηκε χθες τα ξημερώματα ο 55χρονος ιερέας πατήρ Φίλιππος Πέτρου από την Δίβρη που αγνοούνταν από την περασμένη Παρασκευή.

Το «καμάρι» της Δίβρης, το πρόσωπο που είχε προσφέρει τα μέγιστα σε ολόκληρη την Λαμπεία, τόσο ως ιερέας όσο και ως άνθρωπος, θρηνούν από χθες, οι κάτοικοι της περιοχής, στο άκουσμα του αδόκητου χαμού του.

Ο παπά-Φίλιππας Πέτρου, ιερέας της κοινότητας Ορεινής στη Δίβρη, ήταν ένας άνθρωπος, εργατικός, κοινωνικός, πάντα χαμογελαστός και με διάθεση να προσφέρει κάθε φορά που χρειαζόταν στον τόπο του ενώ είχε γίνει αγαπητός μέσα από πολλές δράσεις που είχε αναλάβει όλα αυτά τα χρόνια.

Η χθεσινή ημέρα όμως, ξημέρωσε μαύρη για την Λαμπεία, για την Δίβρη όπου καταγόταν και ζούσε αλλά και για την Ορεινή (Μοστενίτσα) στην εκκλησία της οποίας λειτουργούσε ως εφημέριος από τότε που εισήλθε στον κόσμο της Εκκλησίας, ως νεαρός ιερωμένος.

Ο παπά-Φίλιππας όπως τον γνώριζαν όλοι, με δική του πρωτοβουλία και την στήριξη των ντόπιων κατάφερε να καθιερώσει την Ορεινή ως γνωστό πλέον προορισμό για τους πιστούς όχι μόνο του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής διοργανώνοντας το αντάμωμα που πραγματοποιείται τρεις φορές το χρόνο σε γιορτές, στην εκκλησία του Άι-Γιάννη που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού. Ιερέας που αποφάσισε να αφιερώσει την ζωή του στον Θεό και μέσα από την πίστη του να οδηγήσει την τοπική εκκλησία στο απόγειό της.

Όπως τον ήξεραν όλοι, ήταν μια προσωπικότητα γεμάτη ζωντάνια, παραδοσιακός που ήταν πάντα δίπλα στους συγχωριανούς του. Τους βοηθούσε και τους στήριζε, όπως κι αυτοί εκείνον.

Το χρονικό της Τραγωδίας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του patrisnews.gr, ο 55χρονος ιερέας αναζητούνταν από την περασμένη Παρασκευή από τους οικείους του, καθώς είχε αποχωρήσει από το σπίτι του στη Δίβρη και δεν είχε επιστρέψει την καθιερωμένη ώρα.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, περίπου στις 8 το απόγευμα της Παρασκευής, δηλώθηκε εξαφάνιση, με την αστυνομία να ξεκινά αναζητήσεις για τον εντοπισμό του. Σε αυτή την «μάχη» είχαν ριχθεί τόσο οι δικοί του άνθρωποι, όσο και οι συγχωριανοί του που ανησύχησαν για την απουσία του.

Μέχρι το ξημέρωμα η Δίβρη και οι γύρω περιοχές είχαν «χτενιστεί» με αποτέλεσμα περίπου στις 4 τα ξημερώματα χθες, οι συγγενείς του να τον εντοπίσουν πεσμένο σε γκρεμό και σε βάθος είκοσι περίπου μέτρων.

Από τις 11 τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής, για συνδρομή στην περιοχή είχε κληθεί και η Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου σκύλος της 6ης ΕΜΑΚ θα κατέφθανε τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου να ξεκινήσει τις αναζητήσεις. Ωστόσο νωρίς το πρωί του Σαββάτου, η ειδική ορειβατική ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ έφτασε στο σημείο καθώς ενημερώθηκε για τον εντοπισμό του αγνοουμένου ιερέα και προχώρησε στην ανάσυρση από το σημείο που ο 55χρονος είχε πέσει.

Όπως ανέφεραν αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, ο ιερέας βρέθηκε περίπου 500 μέτρα έξω από το χωριό της Δίβρης, και μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, από το οποίο φέρεται να είχε φύγει πεζός νωρίτερα το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Όπως αναφέρουν πηγές, πάνω στην εθνική οδό 111 προς Τριπόταμα, βρέθηκε ένα μπιτόνι βενζίνης κάτι που έβαλε σε υποψίες, με τις αρχές να διενεργούν συγκεκριμένες έρευνες στο σημείο και οι οποίες οδήγησαν στον εντοπισμό του άτυχου ιερέα στον γκρεμό ενώ την πτώση του φαίνεται πως ανέκοψαν τα πουρνάρια που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Οι αρχές διενεργούν έρευνα προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία με τους κατοίκους της Δίβρης και ολόκληρης της Λαμπείας, να μην πιστεύουν το άκουσμα του θανάτου του παπά-Φίλιππα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ