Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα-Κοινωνία Τήνος: Πώς έγινε η τραγωδία με το 3χρονο παιδί που πνίγηκε με...

Τήνος: Πώς έγινε η τραγωδία με το 3χρονο παιδί που πνίγηκε με σταφύλια

0
11743

Το 3χρονο παιδί έφαγε πολλές ρώγες σταφυλιού – Η παρέμβαση των αστυνομικών και οι γιατροί που προσπαθούσαν για ώρα να το επαναφέρουν.

«Θλιβερό» χαρακτήρισε το περιστατικό του πνιγμού του 3χρονου παιδιού στην Τήνο ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας του νησιού, Γιώργος Βασιλάκης. Όπως διευκρίνισε το παιδί πνίγηκε καταπίνοντας ρώγες σταφυλιού και εκτίμησε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Περιγράφοντας όσα έγιναν στο Action24 επισήμανε: «Θλιβερό το γεγονός. Δυστυχώς ένα παιδάκι τριών χρονών από κατάποση σταφυλιών δεν μπόρεσε, ήταν αρκετές μαζί, δεν μπόρεσε να τις μασήσει, τις κατάπιε όλες μαζί».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Μας το έφεραν στο Κέντρο Υγείας στις 9:00 δυστυχώς χωρίς αναπνοή. Η Αστυνομία το έφερε. Απ’ ότι κατάλαβα η πρώτη κίνηση των γονέων, επειδή μένουν κοντά στην Αστυνομία, ήταν να πάνε από εκεί. Οι πρώτες προσπάθειες ανάταξης του παιδιού έγιναν στην Αστυνομία και έβγαλε δύο ρώγες. Να είναι καλά οι άνθρωποι, έκαναν προσπάθειες, αλλά φαίνεται ότι είχε περισσότερες (ρώγες). Το έβαλαν στο περιπολικό και το έφεραν, δεν έγινε κλήση στο ΕΚΑΒ».

Καταλήγοντας ο κ. Βασιλάκης είπε: «Όλοι οι γιατροί επί μία ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν. Θα πρέπει στα πρώτα τέσσερα πρώτα λεπτά να γίνουν οι πρώτες ενέργειες. Εικάζω ότι πέρασαν τα πολύτιμα λεπτά» είπε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ