Φωτιά στην Τρίπολη: Ο 29χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό το είχε σκάσει από ψυχιατρική κλινική

0
3980

Ως αιτία των εμπρησμών ο ίδιος ανέφερε πως μόλις έφυγε από το Ψ.Ν Τρίπολης νόμισε πως τον καταδίωκαν οι υπάλληλοι και έβαλε τις φωτιές για να διαφύγει

Ένας 29χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ της Τρίπολης στην Αρκαδία για τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες, Δευτέρα, το απόγευμα σε δασική έκταση, στην περιοχή Άγιος Βλάσης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 29χρονος, ο οποίος το είχε σκάσει από την ψυχιατρική κλινική της περιοχής  και κατηγορείται για εμπρησμό, ομολόγησε ότι έβαλε φωτιά σε διαφορετικά σημεία στην περιοχή Άγιος Βλάσης.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Δευτέρας (7/8) στην περιοχή του Αγίου Βλάση Δήμου Τρίπολης ξέσπασε από άγνωστη αρχικά αιτία πυρκαγιά σε πευκόφυτο δάσος. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν δυνάμεις τόσο από την Πυροσβεστική όσο και από την Αστυνομία αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για την κατάσβεσή της με ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στην Τρίπολη:

Στην περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά βρίσκεται στις παρυφές του Αστικού Ιστού της Τρίπολης με το όρος Μαίναλο ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονται οι Εγκαταστάσεις του Γ.Π.Ν Τρίπολης, του Ψ.Ν Τρίπολης, του Κέντρου Κράτησης Τρίπολης, στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 4ης Μεραρχίας Πεζικού, το 11ο Σύνταγμα Πεζικού καθώς και μόνιμες κατοικίες πολιτών.

Τόσο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας όσο και Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνέλεξαν πληροφορίες από μόνιμους κατοίκους της περιοχής όπου συνεργάστηκαν καθ’ όλη της διάρκεια της έρευνας, από τις οποίες προέκυψε ότι λίγη ώρα πριν ξεσπάσει η προαναφερόμενη πυρκαγιά άτομο περιφέρονταν μέσα στο δασικό ιστό.

Στις 18:00 της ίδιας ημέρας αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Αρκαδίας έλαβαν σήμα για την ύπαρξη υπόπτου ατόμου στην Τ.Κ Περιθωρίου του Δήμου Τρίπολης το οποίο σημειωτέον βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τις πυρκαγιές και συγκεκριμένα περίπου τρία χιλιόμετρα. Καταφθάνοντας στο σημείο οι Αστυνομικοί εντόπισαν τον 29χρόνο, ο οποίος όπως προέκυψε από την ερευνά, μετέβη πεζός στο Ψ.Ν Τρίπολης και αυτοβούλως ζήτησε να νοσηλευτεί. Από την ψυχιατρική του κατάσταση κρίθηκε από τους γιατρούς του Νοσοκομείου ότι θα έπρεπε να νοσηλευθεί και κατά τη διαδικασία των κλινικών εξετάσεων του για την εισαγωγή του σε νοσηλεία, αυτός διέφυγε από την κτηριακή εγκατάσταση του Ψ.Ν. Τρίπολης.

Έπειτα, κινούμενος πεζός επιχείρησε να βάλει φωτιά σε κάδο απορριμμάτων ανεπιτυχώς. Στη συνέχεια κινήθηκε πεζός και λίγο πιο πάνω έβαλε σε δάσος με πεύκα, φωτιά. Μάλιστα φέρεται να περιέγραψε αναλυτικά τις πράξεις του στους αστυνομικούς της Ασφάλειας και τον τρόπο με τον οποίο έβαλε φωτιά, χρησιμοποιώντας έναν αναπτήρα που είχε και πευκοβελόνες. Το σημείο που ξέσπασε η φωτιά είναι μόλις μερικά μετρά από κατοικημένα σπίτια καθώς και σε απόσταση αναπνοής από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 4ης Μεραρχίας Πεζικού και του 11ο Σύνταγμα Πεζικού.

Μόλις η φωτιά άναψε ο ίδιος ανέφερε στις Αρχές ότι κινήθηκε πεζός από δασικό μονοπάτι όπου μετά από κάποια απόσταση μέσα στο δάσος έβαλε και δεύτερη φωτιά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ενώ ακολούθως συνέχισε να περπατά μέσα στο δάσος με κατεύθυνση προς την Τ.Κ Περιθωρίου, όπου και αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας έφτασε στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας όπου και εντοπίσθηκε από την Αστυνομία και συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ.

Ως αιτία των εμπρησμών ο ίδιος ανέφερε πως μόλις έφυγε από το Ψ.Ν Τρίπολης νόμισε πως τον καταδίωκαν οι υπάλληλοι και έβαλε τις φωτιές για να διαφύγει.

Σε ό,τι αφορά στην πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει οριοθετηθεί.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ