Τζουμάκας: Είμαι η μόνη πολιτική υποψηφιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ – Οι φωτιές μπαίνουν για να βάλουν ανεμογεννήτριες

0
4235

«Κάποιοι έκαναν »μπαλαμούτι» με την απλή  αναλογική και οδήγησαν τον Τσίπρα στην ήττα», είπε

Ούτε το 10% των πυρκαγιών δεν είναι από αμέλεια, υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Αταίριαστοι» ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Τζουμάκας.

Επικαλούμενος την προηγούμενη εμπειρία του (σ.σ. είχε διατελέσει υπουργός Γεωργίας στις κυβερνήσεις Σημίτη) διατύπωσε τη θεωρία των οργανωμένων πυρπολήσεων σε περιοχές όπου υπάρχει ενδιαφέρον να αλλάξει η χρήση γης.

«Γιατί στα Δερβενοχώρια; Είναι γιατί θέλουν να κάνουν ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά» έθεσε και απάντησε ο ίδιος το ερώτημα.

Ο Στέφανος Τζουμάκας συζήτησε με τους παρουσιαστές της εκπομπής και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι η δική του είναι η μόνη πολιτική υποψηφιότητα, κατηγορώντας όλους τους υπόλοιπους πως κάνουν πολιτικό συνδικαλισμό.

«Είναι πολιτική με μικρό ορίζοντα» είπε χαρακτηριστικά. Και κλιμάκωσε την επίθεσή του: «Στη δεξιά κουλτούρα υπάρχουν δύο έννοιες, ο ιδιοκτήτης και ο ελεγκτής. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτά. Όποιος θέλει να είναι ιδιοκτήτης, τον κατατάσσω δεξιός».

«Είναι δεξιοί η Αχτσιόγλου, ο Παππάς και ο Τσακαλώτος;» ρωτήθηκε

«Όχι είναι αριστεροί προοδευτικοί άνθρωποι, αλλά αν δηλώνουν ιδιοκτήτες» απάντησε, αφήνοντας τα ευκόλως εννοούμενα να παραλείπονται.

Ακόμη, ο κ. Τζουμάκας είπε ότι αν εκλεγεί η οικονομία θα είναι η πρώτη του προτεραιότητα -«ο βιομήχανος είναι ο… προλετάριος της νέας εποχής» ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή του στη συγκεκριμένη ενότητα της συζήτησης- και έθεσε τον στόχο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται λύσεις, τέρμα η περιγραφική προπαγάνδα»!

Εκτίμησε ότι η διαπλοκή έχει προτίμηση για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ -συγκεντρώνω πληροφορίες, είπε χαρακτηριστικά- εμφανίστηκε ανοικτός σε debate και μίλησε για την ανάγκη ανασύνταξης της προοδευτικής παράταξης.

«Όχι σαν το μπαλαμούτι της απλής αναλογικής που έκαναν κάποιοι και οδήγησαν τον Τσίπρα στην ήττα, είναι και υποψήφιοι ορισμένοι» έριξε στο τέλος την «βόμβα».

«Ποιοι;» ρωτήθηκε.

«Είναι θέμα της ελληνικής κοινωνίας να το κρίνει» απάντησε.

«Ο Τζουμάκας και όλοι οι άλλοι;» επέμειναν οι συνάδελφοι.

«Ο Τζουμάκας και η άλλη άποψη» έκλεισε τη συζήτηση ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ