«Αναστήθηκε» 52χρονος που έπαθε ανακοπή στην εκκλησία λίγο πριν το «Χριστός Ανέστη»!

0
4839

Όπως διαβάζουμε στο europost, ο 52χρονος, που έπαθε ανακοπή στην είσοδο της εκκλησίας λίγο πριν την Ανάσταση, σώθηκε χάρη στην καίρια επέμβαση εθελοντή διασώστη που τον επανέφερε με τη χρήση απινιδωτή.

52χρονος έπαθε ανακοπή λίγο πριν το «Χριστός Ανέστη»

Δύο περιστατικά καρδιακής ανακοπής που συνέβησαν το Πάσχα σε Σέρρες και Λαμία, με διαφορά μερικών ωρών και διαφορετική κατάληξη, καταδεικνύουν την αξία της εκπαίδευσης πολιτών σε δεξιότητες πρώτων βοηθειών και βασικής υποστήριξης της ζωής.

Στην πρώτη περίπτωση, μισή ώρα πριν την Ανάσταση, εκπαιδευμένοι διασώστες –μεταξύ των οποίων και ο ιερέας του χωριού– επανέφεραν στη ζωή με ΚΑΡΠΑ και τρεις απινιδώσεις τον 52χρονο που κατέρρευσε στην είσοδο της εκκλησίας. Ο 77χρονος που υπέστη ανακοπή, λίγες ώρες μετά, κατά το ψήσιμο του οβελία στην αυλή του σπιτιού του στη Λαμία, δεν είχε την ίδια τύχη, με αποτέλεσμα το πασχαλινό γλέντι της οικογένειας να μετατραπεί σε θρήνο.

“Όλοι, μικροί και μεγάλοι, πρέπει να μάθουμε τις πολύ απλές δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης. Όλοι πρέπει να γίνουμε πρεσβευτές των απινιδωτών, οι οποίοι πρέπει να μπουν αύριο σε κάθε κοινότητα, σχολείο, γήπεδο, υπηρεσία, ξενοδοχείο της χώρας”, αναφέρει σε μήνυμά της με αφορμή τα δύο περιστατικά η ανθρωπιστική οργάνωση Kids Save Lives που παρέχει δωρεάν εκπαίδευση στη βασική υποστήριξη ζωής. Ο 52χρονος Παύλος Φ. από την Τριάδα Σερρών είναι το 29ο θύμα που επανήλθε στη ζωή από εθελοντές διασώστες που εκπαιδεύτηκαν από την οργάνωση.

Ο 52χρονος σώθηκε χάρη στην καίρια επέμβαση εθελοντή διασώστη

Ο Παναγιώτης Τσακαλίδης (φωτογραφία), που μετέφερε μέσα σε λίγα λεπτά τον απινιδωτή από το διπλανό χωριό, Χείμαρρος και κατάφερε να επαναφέρει την αναπνοή του θύματος ανακοπής, περιγράφει στο iatronet.gr τα δραματικά λεπτά της νύχτας του Μεγάλου Σαββάτου, λίγο πριν το “Χριστός Ανέστη”, όταν ο ίδιος και τρεις συγχωριανοί έγιναν οι φύλακες άγγελοι του 52χρονου, πατέρα τριών κοριτσιών.

Ο ίδιος αποκαλύπτει πως το συμβάν έγινε η αφορμή για μια πρωτοφανή ευαισθητοποίηση των κατοίκων στο χωριό του θύματος, οι οποίοι μέσα σε δύο μέρες συγκέντρωσαν χρήματα για την αγορά του δικού τους απινιδωτή, αλλά και πολλές συμμετοχές σε σεμινάριο εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ