Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Θρήνος για τον 35χρονο μηχανοδηγό που σκοτώθηκε στα Τέμπη

0
4508

Ήταν επιβάτης στο μοιραίο τρένο – Πήγαινε στη Θεσσαλονίκη για να παραλάβει εμπορική αμαξοστοιχία

Ανείπωτη θλίψη επικρατεί στη Φθιώτιδα για τον 35χρονο που εργαζόταν στην Ηellenic Train και βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το lamiareport, ο 35χρονος Σπύρος Βούλγαρης από το Λιανοκλάδι ήταν μηχανοδηγός στην Hellenic Train και ήταν μέσα στη μοιραία αμαξοστοιχία αλλά ως επιβάτης, καθώς πήγαινε στη Θεσσαλονίκη για να παραλάβει εμπορική αμαξοστοιχία και να την οδηγήσει την επόμενη μέρα στην Αθήνα.

Οι δικοί του άνθρωποι, οι φίλοι και συγχωριανοί του δεν μπορούν να πιστέψουν ότι από τη μια στιγμή στην άλλη «έφυγε» από κοντά τους.

Αν και έμενε στην Αθήνα, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας το πέρασε μαζί τους, διασκεδάζοντας στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Όσοι τον γνώρισαν κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικό παιδί, με βαθύ το αίσθημα του εθελοντισμού, που ενδιαφερόταν για όλους.

Ο πόνος είναι διάχυτος στα μηνύματα των φίλων του στο Facebook:

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Σοκαριστικές εικόνες μέσα από τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας Intercity 62

Πολλά πράγματα βρίσκονται στο έδαφος ενώ ένα από τα βαγόνια έχει γύρει προς τα αριστερά ενώ τα αμέσως μπροστινά από αυτό έχουν γίνει άμορφη μάζα από σιδερικά

train_-_esoteriko

Εικόνες που κόβουν την ανάσα καταγράφηκαν μέσα στα βαγόνια της αμαξοστοιχίας Intercity 62. Οι επιβάτες του τρένου μετά τη σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία άφησαν πίσω τους τα προσωπικά τους αντικείμενα σε μία προσπάθεια να απεγκλωβιστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο πολλά πράγματα βρίσκονται στο έδαφος ενώ ένα από τα βαγόνια έχει γύρει προς τα αριστερά ενώ τα αμέσως μπροστινά από αυτό έχουν γίνει άμορφη μάζα από σιδερικά.

«Αναποδογυρίζαμε και καιγόμασταν μέσα στο βαγόνι» – Νέες οι μαρτυρίες από την τραγωδία

Στο μεταξύ όπως δήλωσε ένας νεαρός άνδρας που μίλησε στις κάμερες «αναποδογυρίζαμε μέσα στο βαγόνι μέχρι να σταματήσει και ταυτόχρονα καιγόμασταν» «Έφυγε το μωρό από το καρεκλάκι και σφήνωσε. Ψάχναμε να το βρούμε» δήλωσε μια άλλη αυτόπτης μάρτυρας.

Το δεύτερο βαγόνι ήταν γεμάτο με νέα παιδιά

«Ξαφνικά εκεί που ήμασταν μια χαρά έγινε μια μεγάλη σύγκρουση. Πεταχτήκαμε μπροστά. Έσπασαν τα τζάμια και ξέσπασε και φωτιά. Η σύγκρουση ήταν τρομαχτική αλλά σιγά σιγά βρήκαμε έξω» είπε ο αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος επέβαινε στο 5ο βαγόνι, το οποίο υπέστη τις λιγότερες ζημιές από την φονική σύγκρουση της επιβατικής και της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

«Την στιγμή της σύγκρουσης καταλαβαίνουμε ότι εκτροχιαζόμαστε. Προσπαθούσαμε να κρατηθούμε από κάπου. Οι σοβαρότεροι τραυματισμοί ήταν στα πρώτα βαγόνια και ήταν εκεί νέα παιδιά» είπε μια γυναίκα, η οποία ευχαρίστησε τα νεαρά άτομα που την βοήθησαν να απομακρυνθεί. «Ανοίξαν την πόρτα, μας πήραν τα πράγματα, μας βοήθησαν πολύ» τόνισε. Μιλώντας για την κατάσταση που αντίκρυσε όταν βγήκε από την αμαξοστοιχία δήλωσε ότι ήταν τραγική. «Ο καπνός σε έπνιγε στο 6ο βαγόνι όχι μπροστά».

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας αφηγήθηκε μια συνομιλία που άκουσε μέσω των ασυρμάτων όταν είχαν μείνει στα Παλαιοφάρσαλα με καθυστέρηση. «Όταν ακούς τον μηχανοδηγό να μιλάει με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων να λέει “Πάμε και όπου βγει» ξέρεις ότι κάτι δεν θα πάει καλά».

Στη λίστα των αγνοούμενων οι δύο μηχανοδηγοί

Ο  32χρονος Δημήτρης Μασσαλής ήταν μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας – Θρήνος για τον μηχανοδηγό του εμπορευματικού τρένου και πατέρα δύο κοριτσιών, Γιώργο Κουτσούμπα

mixanodigoi3

Τελειόφοιτος της σχολής μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ της κλάσης του 2019 και πτυχιούχος του Τ.Ε.Ι Πειραιά στο τμήμα Μηχανολογίας, ο 32χρονος Δημήτρης Μασσαλής οδηγός της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας 62, η οποία αργά χθες το βράδυ συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο 63503.

Δημητρης1

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το όνομα του μηχανοδηγού μέχρι αυτή την ώρα βρίσκεται στη λίστα με τους αγνοούμενους της τραγωδίας, με τις έρευνες για τον εντοπισμό τόσο του ίδιου όσο και των υπολοίπων, στα συντρίμμια του επιβατικού τρένου να συνεχίζονται. Από την άλλη 36 σοροί εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ταυτότητα στο νοσοκομείο της Λάρισας, με τους δικούς τους να καλούνται πλέον να τους αναγνωρίσουν ακόμα και με την μέθοδο του DNA.

Αγωνία υπάρχει και για το πλήρωμα του επιβατικού τρένου με προορισμό την Θεσσαλονίκη με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε τουλάχιστον 40, την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται πυρετωδώς για τον εντοπισμό τους.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενηδουνιάς σε κάθε αμαξοστοιχία υπήρχαν από δυο μηχανοδηγοί: “Μιλάμε συνολικά για τέσσερις μηχανοδηγούς και έναν που επέβαινε ως επιβάτης γιατί πήγαινε ν’ αναλάβει βάρδια.  Επίσης στο επιβατικό τρένο υπήρχαν και τέσσερις συνοδοί. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τους συναδέλφους μας”.

Από την άλλη, τον αγαπημένο τους φίλο από την Αμαλιάδα Γιώργο Κουτσούμπα, μηχανοδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας 63503, έχουν αρχίσει να αποχαιρετούν μέσα από την σελίδα του στο Facebook φίλοι και συνάδελφοί του από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Γιωργος_Κουτσουμπας

Ο μηχανοδηγός ήταν πατέρας δυο κοριτσιών και εξαιτίας των επαγγελματικών του υποχρεώσεων τα τελευταία χρόνια ζούσε στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ