Επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους εργαζόμενους του Επισιτισμού – Τουρισμού: Xημικά, γκλοπ, κλοτσιές

3
883

Επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους εργαζόμενους στον Επισιτισμό – Τουρισμό οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας. Tα ΜΑΤ έκαναν επίθεση με χρήση χημικών ενάντια στους εργαζόμενους που ήταν στην είσοδο του υπουργείου, ενώ τους επιτέθηκαν και με γκλοπ και κλοτσιές, με αποτέλεσμα ένας διαδηλωτής να έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

 

Ο πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου, Γιώργος Στεφανάκης, και ο πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στη «ΣΕΛΕΚΤ», Νίκος Λαβαντσιώτης, κρατούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η πορεία συνεχίζεται προς το ΑΤ Ακρόπολης.«Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες», φωνάζουν οι εργαζόμενοι που παραμένουν συγκεντρωμένοι. Στο υπουργείο έχει φτάσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος, ο οποίος κατήγγειλε την επίθεση. Επίσης, αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ έχει σπεύσει στο πλευρό των διαδηλωτών.

«Για ακόμα μια φορά το υπουργείο εργοδοσίας αποδεικνύει σε ποιον κάνει τις πλάτες. Οι εργαζόμενοι, που διεκδικούμε να μη δουλεύουμε σαν σκλάβοι, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την καταστολή», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό πραγματοποιούν συγκέντρωση διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις με υποχρεωτική εφαρμογή και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου. Την κινητοποίηση οργανώνει το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας (12 μ. έως 4 μ.μ.) που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΕΕΤ).«Ο αγώνας ενάντια στην αυθαιρεσία κυβέρνησης και εργοδοτών δεν σταματά. Απαιτούμε την πληρωμή των επιδομάτων προϋπηρεσίας, την υποχρεωτική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την επέκταση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις», υπογραμμίζει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του.Η κλαδική ΣΣΕ που έχει υπογραφεί για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία δεν έχει ακόμα κηρυχθεί υποχρεωτική από την κυβέρνηση. Στον Επισιτισμό η ΣΣΕ φτάνει στη λήξη της στις 22 Φλεβάρη, ενώ η υποχρεωτικότητά της είναι …ανέκδοτο για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις εστίασης. Στο μεταξύ, οι εποχικοί εργαζόμενοι καλούνται να επιβιώσουν χωρίς εισόδημα μέχρι την επαναπρόσληψή τους, καθώς λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας μόνο για τρεις μήνες κάθε έτος.

 

Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Καταγγέλλουμε την επίθεση σε βάρος συναδέλφων εργαζομένων  στον επισιτισμό – τουρισμό από τις δυνάμεις καταστολής κατ’ εντολή της Κυβέρνησης.

Σήμερα 22 Φλεβάρη έξω από το υπουργείο εργασίας εργαζόμενοι στον τουρισμό, διεκδίκησαν την υποχρεωτική εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης εργασίας στα ξενοδοχεία, την εφαρμογή της Σύμβασης στον Επισιτισμό, την πληρωμή των κλεμμένων επιδομάτων προϋπηρεσίας και την επέκταση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η απάντηση της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων ήταν η άγρια καταστολή, ξυλοδαρμοί, χημικά και συλλήψεις, του προέδρου του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής Γιώργου Στεφανάκη και του  Νίκου Λαβαντσιώτη, πρόεδρου του επιχειρησιακού Σωματείου στη «ΣΕΛΕΚΤ».

Για την κυβέρνηση, θεωρείται έγκλημα που πρέπει να παταχθεί!!! ο αγώνας των εργαζομένων για μια καλύτερη ζωή, για να μπορούν να ζήσουν το 2023 με αξιοπρέπεια.

Τα τρελά κέρδη για το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο πρέπει να διασφαλιστούν πάση θυσία, με φθηνό εργατικό δυναμικό που θα δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί.

Για αυτό η κυβέρνηση κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να γίνει αυτό πράξη, με την αντεργατική νομοθεσία αλλά και την καταστολή.

«Για τους ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες ΜΑΤ και καταστολή»

Καταλάβαμε για άλλη μια φορά ότι το κράτος στέκεται εχθρικά απέναντι στους εργαζόμενους, για να υπηρετήσει τα συμφέροντα της μεγάλης εργοδοσίας.  

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!

Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό, θα ανέχονται εσαεί να πεινάνε οι πολλοί για να τρώνε οι λίγοι.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε συσπείρωση στα σωματεία τους, να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, για την ίδια τους τη ζωή. Δεν τους χαρίζουμε την ζωή μας. Παλεύουμε για τις ανάγκες μας.

22/02/23

 Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ. και τα σωματεία της δύναμής του.

 

ΚΚΕ: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου

Για  την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων

στους εργαζόμενους του επισιτισμού – τουρισμού

 

 

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, που πραγματοποιούσαν σήμερα συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα αυτονόητα, όπως Συλλογικές Συμβάσεις και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αδικαιολόγητο χτύπημα των αστυνομικών δυνάμεων, με χρήση χημικών και με επιθέσεις εναντίον τους, που είχαν ως αποτέλεσμα ακόμα και τον τραυματισμό διαδηλωτών. Ενώ, επιπλέον, προσήχθησαν ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ και ο Νίκος Λαβατσιώτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στη «ΣΕΛΕΚΤ», που μετά από παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης που, όχι μόνο δεν δέχεται καν να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, αλλά τους αντιμετωπίζει με βία και καταστολή, είναι τεράστιες και επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που προστατεύει η κυβέρνηση είναι τα κέρδη των ξενοδόχων και των άλλων ομίλων του κλάδου, που εκτινάσσονται στις πλάτες των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους αγώνες τους για τα σύγχρονα δικαιώματά τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή που τη συνοδεύει.

 

 

Δημήτρης Γάκης: Καταδικάζω την πρωτοφανή αγριότητα κατά των εργαζομένων στον Τουρισμό από τις δυνάμεις ασφαλείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Με αποτροπιασμό ενημερώθηκα για την αδικαιολόγητη επίθεση των δυνάμεων Ασφαλείας των εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Χημικά και τραυματισμούς, αυτήν την υποδοχή επιφύλαξε ο υπουργός Κώστας Χατζηδάκης. Την ώρα που οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν τα εργασιακά τους δικαιώματα η κυβέρνηση με τις αστυνομικές δυνάμεις τους επιτέθηκε με πρωτοφανή αγριότητα. Γεγονότα θλιβερά που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω. Στηρίζουμε αταλάντευτα τους εργαζόμενους καταδικάζουμε την κυβερνητική αγριότητα που οδήγησε ακόμη και σε τραυματισμούς εργαζομένων.

Ρόδος 22-2-2023

Δημήτρης Γάκης

Βουλευτής Δωδεκανήσου

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ειναι ο μονος Πολιτικός που εκφράζει και εκπροσωπεί την Εργατιά..!!

  2. και την συνδρομή Παλαιστινίων και λοιπών Προσφύγων, την σύναψη συμφωνητικών με την Πακιστανική Κοινότητα,τι να τους κάνει.
    Το πρώτο κράτος στη διαφθορά Πανευρωπαϊκά.

  3. Δεν ήταν οι εργαζόμενοι. Το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ ήταν και τους χαλάει που δεν έχουν λόγο ύπαρξης.Τι σχέση έχει το ΚΚΕ με τους εργαζόμενους;Ήταν ποτέ καλύτερα ο κλάδος των ξενοδοχοϋπαλλήλων από σήμερα;Πόσοι από αυτούς που έκαναν το σόου ήταν ξενοδοχοϋπάλληλοι;Μου αρέσει που έβγαλε ανακοίνωση και ο καινούργιος βουλευτής ο κατά λάθος λόγο απώλειας του Σαντορινιου.Τώρα που θα κατέβει ο Τσιπρασωστα Δωδεκανήσου δεν θα τον ξαναδούμε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ