Μισό χάμπουργκερ και ένα μιλκ σέικ προκάλεσαν τη… δηλητηρίαση στη 19χρονη Θάλεια

2
2700

Σήμερα Τρίτη η νεκροψία-νεκροτομή στην Ιταλία – Συνολικά 15 ήταν τα περισταστικά τροφικής δηλητηρίασης μετά τον απόπλου από την Τυνησία – Με C-130 η σορός της θα μεταφερθεί στη Λάρισα όπου και η κηδεία της την Τετάρτη

Το γεύμα στο fast food του Λαγκουλέτ της Τυνησίας είναι αυτό που σύμφωνα με όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση στην άτυχη ναυτική δόκιμο, η οποία για άγνωστους προς το παρόν λόγους οδήγησε στη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της και στη συνέχεια στον θάνατό της.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του protothema.gr η άτυχη Θάλεια γευμάτισε σε αλυσίδα fast food στο Λαγκουλέτ. Μοιράστηκε το ίδιο χάμπουργκερ, μάλιστα με μία από τις άλλες ναυτικές δοκίμους (έφαγαν από μισό) και ήπιαν το ίδιο μιλκ σέικ. Επιστρέφοντας στο ΠΓΥ Προμηθέας, εμφάνισαν και οι δύο συμπτώματα δηλητηρίασης. Η συμφοιτήτρια της άτυχης Θάλειας έκανε επί περίπου δύο ημέρες πυρετό μέχρι 38 και στη συνέχεια αποθεραπεύτηκε. Αξίζει να σημειώσουμε πως το ιατρικό προσωπικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» μετά τον απόπλου από την Τυνησία διαχειριζόταν ταυτοχρόνως 15 περιστατικά δηλητηρίασης ναυτικών δοκίμων.

Η 19χρονη, που κατέληξε έπειτα από τη δραματική επιδείνωση της υγείας της στο νοσοκομείο Ντελ Μάρε της Νάπολης, παρουσίαζε επίσης πυρετό μέχρι 38-38,5 ο οποίος υποχωρούσε με τη λήψη αντιπυρετικών. Την Τρίτη, ημέρα που η Θάλεια μεταφέρθηκε στο ιταλικό νοσοκομείο μετά τον κατάπλου του Προμηθέα στη Νάπολη, παρατηρήθηκε πρήξιμο στα πόδια της και το υγειονομικό προσωπικό θεώρησε ότι είναι σύμπτωμα πιθανής ουρολοίμωξης. Με τον κατάπλου του Προμηθέα στη Νάπολη, βράδυ Τρίτης 23ης Αυγούστου, η Θάλεια πήγε στο νοσοκομείο περπατώντας. Δυστυχώς, η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία τις επόμενες ώρες. Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το πρωί της Τετάρτης και πρωινές ώρες Πέμπτης 25ης Αυγούστου κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της και το Πολεμικό Ναυτικό.

Αύριο η νεκροψία-νεκροτομή

Στο γιατί και πώς μια τροφική δηλητηρίαση είχε αυτή την εξέλιξη για την 19χρονη δόκιμο θα απαντηθεί από την νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει αύριο Τρίτη από Ιταλό ιατροδικαστή στη Νάπολη. Η νεκροψία δεν έχει γίνει ακόμη διότι ακολουθούν συγκεκριμένο αυστηρό πρωτόκολλο λόγω Covid. Έπειτα από μεγάλες προσπάθειες του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας η νεκροψία θα γίνει αύριο. Το απόγευμα της Τρίτης, μετά τη διενέργεια της νεκροτομής στη σορό της Θάλειας, το σώμα της ναυτικής δοκίμου θα μεταφερθεί από τη Νάπολη στη Λάρισα με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 στο οποίο θα επιβαίνουν και οι γονείς της κοπέλας που βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα στην ιταλική πόλη για να παραλάβουν τη σορό της κόρης τους. Η κηδεία της Θάλειας Κορδαμπάλου θα γίνει την Τετάρτη στη Λάρισα.

Η τραγωδία με τον χαμό της 19χρονης πρωτοετούς (φέτος θα φοιτούσε στο 2ο έτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων) έγινε κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου θερινού εκπαιδευτικού πλου της ΣΝΔ. Μετά τον απόπλου από το Λαγκουλέτ της Τυνησίας και πριν τον κατάπλου στη Νάπολη, το ΠΓΥ Προμηθέας, το μεγαλύτερο πλοίο του στόλου που λειτουργεί κυρίως ως πετρελαιοφόρο, εφοδίασε με καύσιμα τη φρεγάτα Κανάρης, στην οποία επίσης επέβαιναν ναυτικοί δόκιμοι για τον θερινό εκπαιδευτικό πλου. Η λεγόμενη διαδικασία της πετρέλευσης γίνεται πάντοτε εν πλω και επί δρομολογίου. Κατά τη διάρκεια της πετρέλευσης που έγινε πριν δέσουν τα δύο πλοία στη Νάπολη, ο Προμηθέας που συνήθως κινείται με 17 μίλια την ώρα χαμηλώνει την ταχύτητά του περίπου στα 12 μίλια ή και λιγότερο. Απαιτήθηκαν περίπου τρεις ώρες ή και περισσότερο για να μεταφερθεί το πετρέλαιο που χρειαζόταν η φρεγάτα Κανάρης. Προφανώς, η μείωση της ταχύτητας του ΠΓΥ Προμηθέας κατά τη διάρκεια της πετρέλευσης, καθυστέρησε την άφιξη του πολεμικού πλοίου με την Θάλεια στη Νάπολη και άρα την μεταφορά της νεαρής δοκίμου στο νοσοκομείο.

Είναι βέβαιον ότι ουδείς είχε την εικόνα ότι η υγεία της 19χρονης αντιμετώπιζε θανάσιμο κίνδυνο, ούτε πόσο κρίσιμη ήταν η κατάστασή της. Άλλωστε όπως είπαμε και παραπάνω, η άτυχη Θάλεια μπήκε στο νοσοκομείο της Νάπολης περπατώντας. Είναι δεδομένο ότι η μεταφορά καυσίμων από το «Προμηθέας» στο «Κανάρης» δεν αποφασίστηκε σε βάρος της υγείας της ναυτικής δοκίμου. Διότι σε περίπτωση που οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού είχαν αντίληψη της κρισιμότητας της κατάστασης της Θάλειας θα είχαν ζητήσει από την πρώτη στιγμή ένα ελικόπτερο από τις ιταλικές αρχές για την ταχύτατη μεταφορά της δοκίμου σε νοσοκομείο. Δυστυχώς η πορεία της υγείας της επιβαρύνθηκε ταχύτατα από το βράδυ της Τρίτης μέχρι το πρωί της Πέμπτης που κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. αυτα ειναι μπουρδες. Απο ποτε μια τροφιλη δηλητηριαση προκαλει εξανθημα σηψαιμια και αιφνιδιο θανατο???? Θα μας τρελανετε. Εκτος εαν βεβαια τα βρωμομπολια ειχαν προλαβει να καταστρεψουν το ανοσοποιητικο της συστημα γι αυτο και δεν αντεδρασε στις θεραπειες.

    • ….έκανες την δική σου πανεπιστιακή τηλεδιαγνωση και απεφάνθην «ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ….ΑΚΑΣ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ