«Βόμβα» Λινού: Δεν έχουμε άλλο εμβόλιο, έρχεται νέα μετάλλαξη & η 4η δόση δεν πείθει

0
1709

«Το πώς ζούμε και τι μέτρα παίρνουμε θα καθορίσει το πότε», είπε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού για το πότε περιμένουμε την κορύφωση του νέου κύματος πανδημίας (αν και νωρίτερα σήμερα ο Τζανάκης, έδωσε κάποια στοιχεία κάνοντας λόγο για αύξηση κρουσμάτων).

Για την 4η δόση του εμβολίου είπε ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσουμε τους ανθρώπους να την κάνουν» και χαρακτήρισε «απαραίτητο» να την κάνουν οι ευάλωτοι… καθώς η παραλλαγή είναι ιδιαίτερα μεταδοτική.

Για τη χρήση της μάσκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, την χαρακτήρισε «επιβεβλημένη σε κλειστούς χώρους και χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς». Πρόσθεσε όμως με νόημα για όσα συμβαίνουν με τα κρούσματα: “Δεν τηρούμε τα μέτρα, υπήρξε απελευθέρωση και αυτό οδηγεί στις καταστάσεις που βλέπουμε.”

Σχετικά με το νέο εμβόλιο, που -λένε- ότι θα καλύπτει περισσότερες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, το οποίο ετοιμάζουν Pfizer και Moderna, εξήγησε πως, «δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει υποστεί καμία κρίση»!

Προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξει σύντομα μια νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού και δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου για να περιμένουμε.

“Να ξεκαθαρίσω κάτι” είπε:  “δεν σημαίνει ότι αν νοσήσεις πάλι σε αυτή τη φάση, θα το περάσεις πιο ελαφριά”, ανέφερε η κ. Λινού και συμπλήρωσε πως με όσα ακούγονται, νέο εμβόλιο δεν θα είναι έτοιμο πριν από τον Οκτώβριο, καθώς προέχουν διαδικασίες.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ