Φωτιά στη Βούλα: “Υπήρχαν 3 διαφορετικές εστίες-Έχουμε μπροστά μας σκληρό καλοκαίρι”

0
841

Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά σε Βάρη και Βούλα, όπως ανακοίνωσαν το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Βουρνάς σε ενημέρωσή τους.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας».

Στη ζώνη της πυρκαγιάς εξακολουθούν να επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες πολιτικής προστασίας και πυροσβεστικής, η φωτιά έληξε μέσα σε 7 ώρες. Ευχαριστώ όλους όσους πάλεψαν», ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, ενώ τόνισε ότι «λόγω της κλιματικής κρίσης στη Μεσόγειο, μας περιμένει σκληρό καλοκαίρι».

Από τη μεριά του, ο Ευάγγελος Τουρνάς δήλωσε κατά την ενημέρωση: «Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη φωτιά που έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια. Προέκυψαν περιορισμένες ζημιές σε κατοικίες. Αποφύγαμε τραυματισμούς σε μια περιοχή κοντά στον αστικό ιστό».

Προσέθεσε σχετικά με την φωτιά: «Η πυρκαγιά ξεκίνησε στην Άνω Γλυφάδα όπου έπνεαν άνεμοι 8 μποφόρ και οι φλόγες επεκτάθηκαν στην Άνω Βούλα και ακολούθησαν φωτιές σε Βάρη και Κουβαρά. Η αποστολή μας ήταν πολύ δύσκολη.

Χθες, σε όλη τη χώρα είχαμε 61 δασικές πυρκαγιές. Έγινε τεράστια προσπάθεια που διήρκησε όλο το βράδυ για να περιοριστούν μικρές εστίες και να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις. Ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή. Ήταν μια δύσκολη δοκιμασία για όλους. Θα συνεχίσουμε για να αντιμετωπίσουμε το δύσκολο καλοκαίρι που βρίσκεται μπροστά μας».

Ο δήμος Γλυφάδας, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η φωτιά «ξεκίνησε στη 1 μ.μ. από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στο τέρμα της οδού Μετσόβου, λόγω υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων και γρήγορα πέρασε την κορυφογραμμή του Υμηττού και κατευθύνθηκε προς Βούλα».

Ο δήμος μάλιστα δημοσίευσε και φωτογραφίες που δείχνουν το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς. «Δυστυχώς ο αέρας είναι πολύ δυνατός και η μάχη συνεχίζεται τώρα στην κορυφογραμμή και στην πλευρά του Υμηττού προς Βούλα με τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς για την ασταμάτητη προσπάθεια. Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή στην πλευρά της Γλυφάδας και ήδη στείλαμε δυνάμεις – υδροφόρες και οχήματα – στην πλευρά της Βούλας», δήλωσε νωρίτερα ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος συντόνισε διά ζώσης την επιχείρηση κατάσβεσης.

Ο Γιώργος Παπανικολάου αποκαλύπτει – Η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της θερινής περιόδου, που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα και επεκτάθηκε στη Βούλα προκάλεσε μπαλάκι ευθυνών μεταξύ των αρμοδίων

Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά  σε Βάρη και Βούλα, όπως ανακοίνωσαν το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Βουρνάς σε ενημέρωσή τους.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας ήταν άμεση και η φωτιά από τον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ σύντομα έσβησε, χαμηλά στις παρυφές του Υμηττού.

Η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της θερινής περιόδου, που ξέσπασε στην Άνω Γλυφάδα και επεκτάθηκε στη Βούλα προκάλεσε μπαλάκι ευθυνών μεταξύ των αρμοδίων.

Δείτε τι αναφέρει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, στην περιοχή Πυρνάρι:

Δήμαρχος Γλυφάδας
fotia-fotiaglifada-admie
fotia-admie
fotia-arxi
Ακολουθήστε το protothema.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ