Τι καταγγέλλει η μητέρα της μαθήτριας από το γυμνάσιο του Μάκη που ξυλοκοπήθηκε άγρια

0
637

«Απευθύνθηκα στον διευθυντή του σχολείου και μου είπε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα – Η βία κυριαρχεί μέσα στο σχολείο», λέει οργισμένη – Η υπόθεση εκκρεμεί στο αστυνομικό τμήμα

Η αυτοκτονία του 14χρονου Μάκη, που έπεσε θύμα μπούλινγκ στο σχολείο του στα Σεπόλια, έφερε στην πρώτη γραμμή περιστατικά πρωτοφανούς βίας σε σχολεία στην Αθήνα.

Γονείς καταγγέλλουν άγριες επιθέσεις από μαθητές σε άλλους μαθητές, «ραντεβού» για επιθέσεις οι οποίες καταγράφονται μάλιστα και από τα κινητά. Γίνονται ακόμη καταγγελίες για ενημέρωση των γονέων, για μηνύσεις, ακόμη και για ενημέρωση του υπουργείου, αλλά χωρίς να λαμβάνεται κανένα μέτρο.

Ο ΑΝΤ1 μετέδωσε βίντεο στο οποίο καταγράφεται ο άγριος ξυλοδαρμός μιας ανήλικης μαθήτριας από το 54ο Γυμνάσιο, το σχολείο του Μάκη, από ομάδα κοριτσιών και αγοριών.

Η μητέρα της κατήγγειλε στον ΣΚΑΙ  ότι δεν είναι ο μόνος ξυλοδαρμός που έχει υποστεί το κορίτσι, καθώς σε βάρος της, πέρα από τα σχεδόν καθημερινά περιστατικά απειλών και άσκησης ή απειλής άσκησης βίας, υπάρχει ακόμη μια επίθεση με δυνατά χτυπήματα.

«Την βρίζουν, τη φτύνουν, την κλωτσάνε και ειδικά στο σχολείο, στην πίσω πλευρά», είπε. Στο κορίτσι επιτέθηκαν «πολλά άτομα, περίπου 10, αγόρια και κορίτσια. Η κοπέλα «αισθάνεται πολύ άσχημα, δεν περιγράφεται αυτό», είπε ακόμη η μητέρα.

Το περιστατικό, που καταγράφηκε και σε βίντεο, συνέβη πολύ κοντά στο κατοικία της κοπέλας. «Ηταν έξω, ερχόταν στο σπίτι σε άλλη δραστηριότητα. Την χτύπησαν ένα στενό πιο κάτω από το σπίτι μας».

Η μητέρα καταγγέλλει ακόμη ότι μόνο αυτή στέκεται δίπλα στο παιδί της. Οταν απευθύνθηκε στον διευθυντή, τής είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. «Τον πόνο τον πήρα εγώ».

Ο δικηγόρος της γυναίκας, Δημήτρης Φουφόπουλος, είπε από την πλευρά του ότι η υπόθεση εκκρεμεί σε προκαταρκτική εξέταση στο ΑΤ Κολωνού.

Οι μαθητές, που βλέπουν τα περιστατικά δίπλα τους, λένε ότι γίνονται για «κοροϊδέψουν το θύμα και να σπάσουν πλάκα σε βάρος του».

Περιστατικά καταγράφηκαν την Πέμπτη στην Αγία Παρασκευή και τη Νέα Ερυθραία. Στο πρώτο ένας μαθητής, που είχε δώσει «ραντεβού» με τον άλλο μαθητή έβγαλε εναντίον του ψαλίδι.

Λίγες μόνο ημέρες μετά την αυτοκτονία του 14χρονου Μάκη, έγινε άγρια συμπλοκή μαθητών στο Άλσος Βεΐκου. Μαθητές του 54ου Γυμνασίου Αθηνών (όπου πήγαινε ο 14χρονος) πήγαν εκδρομή στο Άλσος Βεΐκου σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση που υπήρχε μετά την αυτοκτονία, ωστόσο, εκεί βρέθηκαν και οι μαθητές ενός σχολείου του Παγκρατίου.

Τα αίματα άναψαν όταν μια παρέα από το άλλο σχολείο ενόχλησε μια κοπέλα από το σχολείο των Σεπολίων με αποτέλεσμα η λογομαχία να εξελιχθεί σε μια αιματηρή συμπλοκή με μαχαίρια.

Η μητέρα ενός εκ των πέντε συλληφθέντων από τη συμπλοκή είπε, μεταξύ άλλων, στο protothema.gr:

«Τον συνέλαβαν εκεί, είχαν κάνει φασαρία, δεν ξέρω, σαν έφηβοι. Για τα κορίτσια μάλλον. Τα κορίτσια όμως δεν είχαν πάει στο τμήμα. Σαν έφηβοι ήταν ο τσακωμός. ‘Γιατί πείραζετε τα κορίτσια;’. Εγώ ξέρω πως δεν ήταν τσακωμός με χέρια», λέει η μητέρα ενός εκ των ανήλικων δραστών ενώ κάνει λόγο για συγκεκριμένους μαθητές που κυκλοφορούν μαχαίρια ενώ έχουν χτυπήσει και παιδί μπροστά στα μάτια της.

«Προχθές ήταν και κάποιοι που είχαν μαχαίρια. Παρασύρθηκε από δύο αλλά παιδιά ο δικός μου. Εδώ κάθε μέρα έχουμε bullying. Ειδικά εκτός σχολείου έχω σώσει πολλά παιδιά. Τα έχω σώσει από άσχημους τσακωμούς. Είχαν βάλει κάτω ένα αδύνατο παιδί και το χτυπούσαν όλοι μαζί», προσθέτει η ίδια.

Το κύμα βίας επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά του υπουργείου. Το 2021 οι δράστες επιθέσεων κάτω των 14 ετών έχουν αυξηθεί κατά 52% και επιθέσεις μέσα σε σχολεία κατά 14%. Είχαμε ακόμη 62 δράστες 8-14 και άλλους 185 15-18 ετών.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ