Γιώργος Καραϊβάζ: Ένας χρόνος από τη δολοφονία του δημοσιογράφου – Τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του | Συγκλονίζουν τα μηνύματα του γιου και της γυναίκας του (ΒΙΝΤΕΟ)

2
1176

Γιώργος Καραϊβάζ: Ένας χρόνος από τη δολοφονία του δημοσιογράφου – Τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του [εικόνες]

Σε στενό οικογενειακό κύκλο το τρισάγιο του Γιώργου Καραϊβάζ – Στο πλευρό της οικογένειας η Ζήνα Κουτσελίνη.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την εν ψυχρώ δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ , έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Ο 53χρονος δημοσιογράφος πέρσι 9/4, έπεσε νεκρός από τα πυρά δύο ανδρών, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκι και διέφυγαν.

Ωστόσο, το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ένα χρόνο μετά την άγρια δολοφονία του, παραμένει ανεξιχνίαστο. Τόσο οι ηθικοί αυτουργοί που έδωσαν την εντολή, όσο και οι πληρωμένοι εκτελεστές, παραμένουν άφαντοι, με τις έρευνες να είναι άκαρπες.

καραιβαζ

Σε στενό οικογενειακό κύκλο το μνημόσυνο

Η σύζυγος και ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ έκαναν το μνημόσυνο σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο στο μοναστήρι του Οσίου Δαιύδ και σήμερα, ανήμερα της δολοφονίας του θα τελεστεί τρισάγιο στον τόπο που εκτελέστηκε, ελάχιστα μέτρα από το σπίτι του στον Άλιμο.

» Η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ Δημήτρης και Στάθα σας καλούν όλους να παραβρεθούμε ώστε να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν ξεχνάμε αλλά περιμένουμε δικαίωση. Η πολιτεία οφείλει να διατηρήσει σε κύρια προτεραιότητα της την εξιχνίαση του ειδεχθούς εγκλήματος στο πρόσωπο του Γιώργου Καραϊβάζ διασφαλίζοντας έτσι έμπρακτα τον σεβασμό της, στο ύψιστο δικαίωμα της Ελευθεροτυπίας» αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η σύζυγος του.

καραιβαζ-τρισ

Η Ζήνα Κουτσελίνη στο τρισάγιο

Η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ, φίλοι και συνάδελφοι, συγκεντρώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας για να τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη του. Υπενθυμίζεται πως στο πλευρό της οικογένειας βρίσκονται επίσης η Ζήνα Κουτσελίνη, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, καθώς και ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

Διαβάστε Επίσης

καραιβαζ κουτσελινη

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, δολοφονήθηκε το μεσημέρι της 9ης Απριλίου του 2021 έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Ο δημοσιογράφος είχε μόλις επιστρέψει από τον τηλεοπτικό σταθμό Star στην Κηφισιά, όπου εργαζόταν, όταν οι δύο πληρωμένοι δολοφόνοι, εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου. Αφού πάρκαρε το αυτοκίνητο του δίπλα από ένα μικρό πάρκο, ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης είδε το δίκυκλο των εκτελεστών να τον πλησιάζει. Ο ένας από τους δύο άνδρες πυροβόλησε τον άτυχο δημοσιογράφο από κοντινή απόσταση τουλάχιστον 13 φορές, που είχε σιγαστήρα.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Συγκλονίζει το μήνυμα της συζύγου του 9 μήνες μετά – «Προσπαθώ να μάθω να ζω χωρίς εσένα»

Οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ που έπεσε νεκρός από τα πυρά των εκτελεστών του στις 9 Απριλίου σχεδόν έξω από το σπίτι του παραμένουν ασύλληπτοι

σταθα

Η Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ με ένα μήνυμά της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook εννιά μήνες μετά τη δολοφονία του συζύγου της Γιώργου Καραϊβάζ συγκλονίζει

Να σημειωθεί ότι οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ που έπεσε νεκρός από τα πυρά των εκτελεστών του στις 9 Απριλίου σχεδόν έξω από το σπίτι του παραμένουν ασύλληπτοι.

«Με το κλείσιμο των εορτών, έρχεται και μια θλιβερή επέτειος για εμένα οι 9 μήνες της έλλειψης του δικού μου Γιώργου, του Γιωργούκου μου όπως τον έλεγα πάντα.
Εννιά μήνες που από τη χαρά πέρασα στη θλίψη,από τη σιγουριά στην ανασφάλεια,από την ανεμελιά στο πόνο.
Εννιά μήνες που είσαι μακριά μου αγάπη μου,προσπαθώ να μάθω να ζω χωρίς εσένα αλλά μαζί σου!
Μου λείπεις πολύ αλλά είσαι μαζί μου εδώ μέσα στη καρδιά μου μέσα στη ψυχή μου,έτσι θέλω να συνεχίσω να ζω!», γράφει η γυναίκα του Στάθα Αλεξανδροπούλου Καραϊβάζ.

Γιώργος Καραϊβάζ: Συγκλονίζει ο γιος του, Δημήτρης – «Το τελευταίο δώρο στον πατέρα μου, να εκθέσω τους δολοφόνους του» [Βίντεο]

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε στις 9 Απριλίου του 2021 και σήμερα θα γινόταν 53 ετών – «Η δολοφονία του πατέρα μου δεν ήταν επίθεση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μία

Το «τελευταίο δώρο» στον πατέρα του, Γιώργο Καραϊβάζ, θέλησε να στείλει ο γιος του, Δημήτρης, σήμερα που ο δημοσιογράφος θα γιόρταζε τα γενέθλιά του.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε στις 9 Απριλίου του 2021 και σήμερα θα γινόταν 53 ετών και ο γιος του έγραψε μια συγκλονιστική επιστολή, η οποία δημοσιοποιήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ενός καναλιού που ο αδικοχαμένος δημοσιογράφος υπηρέτησε επί σειρά ετών.

«Είμαι ο Δημήτρης Καραϊβάζ, γιος του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γεωργίου Καραϊβάζ. Το τελευταίο δώρο, που θα κάνω στον πατέρα μου, είναι να εκθέσω τους δολοφόνους του», αναφέρει ο Δημήτρης Καραϊβάζ.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του Δημήτρη Καραϊβάζ

Είμαι ο Δημήτρης Καραϊβάζ, γιος του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γεωργίου Καραϊβάζ. Το τελευταίο δώρο, που θα κάνω στον πατέρα μου, είναι να εκθέσω τους δολοφόνους του. Οι δολοφόνοι του πατέρα μου δεν ήταν δύο άνδρες καβάλα σε ένα μηχανάκι, ούτε ένας ιθύνων νους, που έδινε εντολές. Ο πατέρας μου είχε ξαναβρεθεί στο στόχαστρο εκτελεστών, καθώς ήταν επικηρυγμένος και από τη 17 Νοέμβρη και από όμοιες με αυτή οργανώσεις.

Ακόμη και με τη σύλληψη των δολοφόνων και των ηθικών αυτουργών η μακροσκοπική κατανομή της κοινωνίας μας δεν θα αλλάξει, αφού αυτοί θα αντικατασταθούν από ομοϊδεάτες τους.

Η δολοφονία του πατέρα μου δεν ήταν επίθεση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μία ιδέα, αυτή της δικαιοσύνης και της αλήθειας, αυτή της ελπίδας και της ελευθερίας. Έτσι λοιπόν και ο ψυχρός εκτελεστής δεν έχει υλική υπόσταση, αλλά είναι απόρροια συστημικών προβλημάτων, που ταλανίζουν τη χώρα και τον κόσμο μας. Είναι απόρροια του φόβου και του μένους, που προκαλούνται από τη φτώχεια και τη βία, που ασκούμε ο ένας στον άλλον.

Η σύλληψη των δολοφόνων του πατέρα μου, εάν δεν αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα, δεν θα είναι παρά μια πύρρειος νίκη.

Αυτήν την αντιμετώπιση, λοιπόν, δεν την οφείλετε στον Γιώργο Καραϊβάζ ούτε και στον γιο του. Την οφείλετε στους εαυτούς σας, στα παιδιά σας και τους συνανθρώπους σας και όσον αφορά στους έξυπνους ρεαλιστές, γνωστούς και ως κυνικούς, ήρθε η ώρα να πετάξετε τα προσωπεία και να αποδεχτείτε την πραγματική φύση σας: αυτή του δειλού κονφορμιστή.

Εάν είναι να σας μείνει κάτι, λοιπόν, από τη δολοφονία του πατέρα μου, να σας μείνει ότι η αισιοδοξία και η προσπάθεια για αλλαγή δεν είναι χαρακτηριστικό του μωρού, αλλά του θαρραλέου και ότι με τον θάνατό του άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας. Και όλοι ξέρουμε τι έχει μείνει μέσα του.

Ένας χρόνος από τη δολοφονία Καραϊβάζ – ΕΣΗΕΑ: «Δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση»

Ένας χρονος συμπληρώνεται σήμερα (09/04/2022) από τη στυγνή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που εκτελέστηκε με μαφιόζικο τρόπο έξω από το σπίτι του. Σκληρή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Ένας χρόνος από τη δολοφονία Καραϊβάζ - ΕΣΗΕΑ: «Δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση»

«Το Σάββατο, 9 Απριλίου 2022, συμπληρώνεται ένα έτος από τη στυγνή και άνανδρη δολοφονία του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ χωρίς, δυστυχώς, να διαφαίνεται καμία πρόοδος στην εξιχνίαση του εγκλήματος, η οποία είναι επιβεβλημένη, όχι μόνο για να απονεμηθεί δικαιοσύνη ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, αλλά και για να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες δημοσιογράφους», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Η Ένωση Συντακτών τονίζει επίσης πως όχι μόνο δεν έχι διαπιστωθεί πρόοδος στην αστυνομική έρευνα, αλλά «έναν ολόκληρο χρόνο μετά όχι μόνο παραμένουν ασύλληπτοι οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ αλλά δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση για το αν έστω υπάρχει πρόοδος στις έρευνες».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Σάββατο, 9 Απριλίου 2022, συμπληρώνεται ένα έτος από τη στυγνή και άνανδρη δολοφονία του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ χωρίς, δυστυχώς, να διαφαίνεται καμία πρόοδος στην εξιχνίαση του εγκλήματος, η οποία είναι επιβεβλημένη, όχι μόνο για να απονεμηθεί δικαιοσύνη ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, αλλά και για να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες δημοσιογράφους.

Η διαλεύκανση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για την ΕΣΗΕΑ και για τον λόγο αυτό έχουμε απευθυνθεί πολλάκις, γραπτά και προφορικά, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ζητώντας την εντατικοποίηση των ερευνών ώστε να υπάρξουν άμεσα και απτά αποτελέσματα. Έναν ολόκληρο χρόνο μετά όχι μόνο παραμένουν ασύλληπτοι οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ αλλά δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση για το αν έστω υπάρχει πρόοδος στις έρευνες.

Πρόκειται για μια υπόθεση που προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον αυτό δεν έχει ατονήσει. Οι διεθνείς Οργανώσεις Δημοσιογράφων καθώς και η Ευρωπαϊκή και η Διεθνής Ομοσπονδία μας απευθύνουν συχνά ερωτήματα για την εξέλιξη της υπόθεσης. Εμφανίζεται  σε όλες τις εκθέσεις για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα ως δείκτης απειλής κατά της ασφάλειας των δημοσιογράφων. Η ΕΣΗΕΑ δεν ξεχνά ούτε θα επιτρέψει να ξεχαστεί η δολοφονία του συναδέλφου μας.

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ θα παραβρεθεί το Σάββατο, 9 Απριλίου, στην οδό Θ. Αννίνου στον Άλιμο, στις 14.20, ώρα που δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ, εκδηλώνοντας για άλλη μια φορά την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια του στυγερά δολοφονημένου συναδέλφου.

thetoc.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κολομβια καταντησαμε με τον Κουλη που ψηφισατε! Και ουτε κουβεντα για τον Καραιβαζ πια στα καναλια. Ο Θεος να τον αναπαυει και να δινει κουραγιο στην οικογενεια του.

  2. καλα την Υποθεση Καραβαιζ ξερει πολυ καλα οτι δεν θα βρεθει κανενας γιατι ειχε 20 αστυνομικους στο κυκλωμα μεταξυ αυτων και υψηλοβαθμοι….μην περιμενετε κανεναν να πιασει τον εαυτο του..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ