Πάτρα: Στην τελική ευθεία η υπόθεση – Ετοιμάζονται εντάλματα συλλήψεων| Ρούλα Πισπιρίγκου εισήχθη τρεις φορές στο νοσοκομείο- «Προβληματική προσωπικότητα» λένε οι γιατροί

0
2203

Τον Δεκέμβριο του 2020, νοσηλεύτηκε στη νευρολογική κλινική – Διαγνώστηκε δυσαρθρία, που προκαλείται από προβλήματα ελέγχου των μυών και είναι αποτέλεσμα σοβαρότατων παθήσεων ή λήψης ναρκωτικών ή φαρμακευτικών ουσιών

Τρεις φορές έχει εισαχθεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας η Ρούλα Πισπιρίγκου από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021, μήνα που σημάδεψε και την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα, λόγω των προβλημάτων υγείας που εμφάνισε -και που οδήγησαν σε μια σειρά από νοσηλειες μέχρι τον θάνατό της, τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, η 33χρονη Ρούλα Πισπιριγκου, τον Δεκέμβριο του 2020, εισήχθη και νοσηλεύτηκε στη νευρολογική κλινική του νοσοκομείου. Η γυναίκα τότε είχε μόλις τριών μηνών την τριτότοκη κόρη της, την Ίριδα, η οποία θα κατέληγε στον ύπνο της, τρεις μήνες αργότερα.

Διαγνώστηκε από τους νευρολόγους δυσαρθρία, δηλαδή έλλειμμα λόγου που προκαλείται από προβλήματα ελέγχου των μυών που εμπλέκονται στην παραγωγή ομιλίας. Πρόκειται για μια κατάσταση, που είναι αποτέλεσμα διαφόρων σοβαρότατων παθήσεων ή λήψης ναρκωτικών ή φαρμακευτικών ουσιών. Η ασθενής παρέμεινε για νοσηλεία μία ημέρα, χωρίς να διαγνωστεί κάποια σοβαρή πάθηση, όπως π.χ. εγκεφαλικό, μυασθένεια ή Πάρκινσον, και έλαβε εξιτήριο.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2021, η γυναίκα επισκέφθηκε και πάλι τα Επείγοντα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, ζητώντας να την δουν νευρολόγοι. Διαπιστώθηκαν διαταραχές δερματικης αίσθησης και έλαβε εξιτήριο έπειτα από ένα 24ωρο.

Στο τέλος Απριλίου, κι ενώ είχε χάσει την Ίριδα και είχε ξεκινήσει ο Γολγοθάς της Τζωρτζίνας από τις πρώτες ημέρες του μήνα στο ίδιο νοσοκομείο, η μητέρα εισήχθη για μια μέρα στην Καρδιολογική κλινική, έχοντας εκδηλώσει καρδιακή ανεπάρκεια, που επίσης δεν αποδόθηκε σε συγκεκριμένη πάθηση.

Οι γιατροί στις πρόσφατες νοσηλείες της διαπίστωσαν ότι «πρόκειται για προβληματική προσωπικότητα», ενώ η αναδρομή στον ιατρικό της φάκελο, τους έδειξε ότι είχε νοσηλευτεί στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου και τον Ιανουάριο του 2012.

Σε ηλικία 23 χρόνων είχε εισαχθεί, καθώς είχε υποστεί φαρμακευτική δηλητηρίαση, χωρίς να αποσαφηνίζεται εάν η λήψη της υπερβολικής ποσότητας φαρμάκων έγινε κατά λάθος ή με τη θέληση της, αν δηλαδή έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Δείτε βίντεο: Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τρεις φορές στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο η Ρούλα – «Προβληματική προσωπικότητα» λένε οι γιατροί

 

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου μας περιέγραψε πώς πέθαιναν, λέει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μας περιέγραψε λεπτομερώς πώς πέθαιναν τα τρία παιδιά από την Πάτρα, λέει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Θα μου πει κι εμένα κάποιος τι έκανα; Θα δείτε ότι έχετε άδικο»

Νέες δηλώσεις από τη Ρούλα Πισπιρίγκου: «Θα μου πει κι εμένα κάποιος τι έκανα; Θα δείτε ότι έχετε άδικο»

Στην τελική ευθεία η υπόθεση – Ετοιμάζονται εντάλματα συλλήψεων

Πάτρα: Στην τελική ευθεία η υπόθεση – Ετοιμάζονται εντάλματα συλλήψεων

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του μυστηριώδη θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα και οι αρχές φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στη λύση του γρίφου που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας του τμήματος Ανθρωποκτονιών, σ’ ότι αφορά στην υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι την χρονική περίοδο που θα γίνουν οι συλλήψεις δεν θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα των ιατροδικαστών, γεγονός που δημιουργεί αίσθηση.

«Ακλόνητο συμπέρασμα»

Η Εισαγγελία Αθηνών αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα, όπως μεταδόθηκε από εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναστασόπουλος από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» είπε ότι το Ανθρωποκτονιών έχει καταλήξει σε δικό του συμπέρασμα για τους θανάτους των τριών κοριτσιών.

«Θα πάμε προς έκδοση εντάλματος σύλληψης μέσα στις επόμενες μέρες. Μετ’ επιτάσεως διαρρέεται ότι το Ανθρωποκτονιών έχει προχωρήσει πολύ πιο μπροστά από τους ιατροδικαστές, ενδέχεται και να μην περιμένει (σε εισαγωγικά το ρήμα) τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, έχει φτάσει σε ακλόνητο συμπέρασμα που του παρέχει τη δυνατότητα να ζητήσει την έκδοση εντάλματος» είπε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αυτό θα γίνει πριν την 25η Μαρτίου.

Για το αν πρόκειται για ένα ή περισσότερα άτομα που θα συλληφθούν ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος» είπε ότι δεν γνωρίζει.

Κοινά σημεία στο θάνατο των 3 παιδιών, λέει ο Λέων

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, επιμένει στην ασφυξία.

Όπως τόνισε, τα ευρήματα από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις του τρίτου παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας, θα «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση σημειώνοντας ότι οι θάνατοι των δύο πρώτα κοριτσιών έχουν πολλά κοινά σημεία που συνδέονται με την έλλειψη οξυγόνου.

«Πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, τοξικολογικών και ιστολογικών, από το τρίτο παιδί. Η ιατροδικαστική διερεύνηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Εκτιμώ ότι ο έμπειρος ιατροδικαστής, όταν λάβει αυτά τα αποτελέσματα θα δώσει στους αρμόδιους φορείς, στο Ανθρωποκτονιών που έχει επιληφθεί της υπόθεσης, μια πρώτη εκτίμηση αιτίας θανάτου και στη συνέχεια, μέσα σε 10 μέρες, θα έχει ολοκληρώσει την έκθεσή του», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Όσον αφορά στα ευρήματα από το πρώτο παιδί, ο κ. Λέων εξήγησε ότι ήταν σωστά, ωστόσο δεν ταιριάζουν με την αιτία θανάτου. «Οι συνάδελφοί μου κάνουν μια πολύ θαρραλέα προσπάθεια, γιατί εντόπισαν ότι η αιτία θανάτου έχει ένα σημαντικό πρόβλημα, το οποίο δεν ταιριάζει ούτε με τι ιατρικό ιστορικό ούτε με τα ευρήματα και δημιούργησαν μια επιτροπή που καλείται να επαναξιολογήσει όλα τα ευρήματα -που ξαναλέω είναι σωστά- και να δώσει τις νέες αιτίες θανάτου με βάση αυτά τα ευρήματα και βέβαια τα νέα δεδομένα που δεν υπήρχαν όταν έγινε η νεκροτομή», επισήμανε.

Ειδήσεις σήμερα:

«Ο Μάνος είχε χαρτί από γιατρό πως δεν μπορεί να κάνει παιδιά»

Πάτρα: Νέα μαρτυρία - «Ο Μάνος είχε χαρτί από γιατρό πως δεν μπορεί να κάνει παιδιά»

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις γύρω από το θρίλερ της Πάτρας με το θάνατο των τριών κοριτσιών, καθώς ο πατέρας τους, Μάνος Δασκαλάκης, είχε χαρτί από γιατρό πως δεν μπορεί να κάνει παιδιά!

Την ώρα που το θρίλερ της Πάτρας με το θάνατο των τριών κοριτσιών φαίνεται να οδεύει προς το τέλος του, μια μαρτυρία από μητέρα πρώην συντρόφου του πατέρα των παιδιών, Μάνου Δασκαλάκη, σοκάρει.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητά της, μίλησε τον ΑΝΤ1 και ανέφερε πως η κόρη της είχε σχέση με τον Μάνο Δασκαλάκη ο οποίος μάλιστα της ανέφερε (μαζί με την μητέρα του), πως δεν μπορεί να κάνει παιδιά λόγω ενός χειρουργείο στο οποίο είχε υποβληθεί!

Μάλιστα, η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη, πάντα σύμφωνα με την μαρτυρία, φέρεται να είχε προσφέρει 500 ευρώ στη Ρούλα Πισπιρίγκου για να προβεί σε έκτρωση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Μάνος δεν είναι έτοιμος να γίνει πατέρας».

Δείτε το video:

Σε πλήρη αντίθεση τα όσα λένε μάνα και πατέρας – Τα δραματικά λεπτά πριν «σβήσει» η Μαλένα

Σε θρίλερ δίχως τέλος και με συνεχείς ανατροπές εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η Αστυνομία είναι πολύ κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Το πόρισμα για τον θάνατο της Μαλένας θα βγει τελικά την επόμενη εβδομάδα και όχι αυτήν, με πηγές της ΓΑΔΑ να αναφέρουν ότι υπάρχουν ορισμένα ευρήματα που πρέπει να αξιολογηθούν περαιτέρω.

Θυμίζουμε πως η μικρή Μαλένα είχε φύγει από τη ζωή το 2019, με την αιτία θανάτου να είναι η ξαφνική ανακοπή. Ο πατέρας, μιλώντας για το θάνατο του παιδιού, δεν είχε επιρρίψει καμία ευθύνη στους γιατρούς, μιλώντας μάλιστα με τα καλύτερα λόγια για τη φροντίδα που έλαβε το παιδί στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ. Αντιθέτως, η μάνα παρουσίασε τα πάντα εντελώς διαφορετικά, κάνοντας λόγιο για αδιαφορία των γιατρών.

«Οι γιατροί ήταν πολύ καλοί. Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κάποιο λάθος. Η διευθύντρια, όταν το έμαθε, έτρεξε, ήρθε πάνω από το παιδί και του είπε “γιατί σε εσένα;”. Το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά εκεί μέσα. Το παιδί έτρεχε όλη μέρα. Χοροπήδαγε, τραγουδούσε το προηγούμενο βράδυ. Και έπαθε ανακοπή στον ύπνο του, το μεσημέρι», είχε πει ο Μάνος Δασκαλάκης.

Όπως είχε αναφέρει ο ίδιος, οι εξετάσεις του παιδιού ήταν πάντα φυσιολογικές. «Ένα μυελόγραμμα έδειξε τη λευχαιμία. Έναν βλάστη (λευχαιμικό κύτταρο) είχε πάνω της, που έπρεπε να είχε χίλιους. Απλώς, ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο και το παιδί έπρεπε να λάβει θεραπεία. Τώρα, δεν ξέρουμε αν έγινε από τη θεραπεία, μπορεί να μην άντεξε η καρδούλα της κάτι. Πάντως ένα πρωτόκολλο ακολουθούν και οι γιατροί, στα περισσότερα παιδιά τα ίδια κάνουν. Να μη ρίξουμε ευθύνη, ειδικά σε αυτούς τους γιατρούς. Για εμένα αυτοί οι άνθρωποι είναι “Άγιοι”. Είναι “Άγιοι” Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” μπορούμε να τους πούμε” έλεγε ο Μάνος Δασκαλάκης σε συνέντευξή του.

«Σε εννιά ώρες πρήστηκαν οι λεμφαδένες της, σε εννιά μέρες πέθανε. Τα παιδί θα έβγαινε 100% υγιές από το νοσοκομείο. Ήταν ένα τυχαίο, λογικά, γεγονός. Αλλά, το παιδί “έφυγε” και δεν ξαναγυρίζει, ό,τι και να γίνει», είχε πει ο πατέρας.

Ωστόσο, η μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, στην κατάθεση της, όχι μόνο άφησε αιχμές, αλλά τόνισε ότι το προσωπικό καθόταν και στη συνέχεια, τις πιο κρίσιμες στιγμές, δεν γνώριζε τι έπρεπε να κάνει…

Περιγράφοντας τις τελευταίες στιγμές της Μαλένας, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πει: «Της μίλησα, της φώναξα “Μαλένα, Μαλένα”, της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών. Δεν τις βρήκα. Πήγα στο δωμάτιο των γιατρών και πάλι δεν βρήκα κανέναν. Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα. Ήταν εκεί και καθόντουσαν, τους είπα “τρέξτε το παιδί μου κάτι έπαθε και η αντλία χτυπάει. Μου είπαν “ησύχασε δεν είναι τίποτα”, τους λέω “τρέξτε” και μπήκαμε δωμάτιο» ανέφερε η μάνα των παιδιών.

Η μητέρα περιέγραψε επίσης τα όσα έγιναν στο δωμάτιο με τη γιατρό όπως λέει να βρίσκεται σε αδράνεια και τους νοσηλευτές να τηλεφωνούν για να τους πουν τι πρέπει να κάνουν. «Η γιατρός την κοιτούσε με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να την πιάσω από το μπράτσο και να της πω: “τι κάνεις, θα ενεργοποιηθείς; Το παιδί πεθαίνει, δεν το βλέπεις;” Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν την ΜΕΘ του Αγλαΐα να πάρουν οδηγίες για ένεση ενδοκάρδιας αδρεναλίνης και ατροπίνης. Με ρωτούσαν τα κιλά της κι έφερναν το ένα οξύμετρο πίσω από το άλλο, γιατί δεν λειτουργούσαν”, ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου, με τα λόγια της να έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστήριξε ο πατέρας.

Πάτρα: Έφτασε η στιγμή για τον τραγικό επίλογο; Το βίντεο-μήνυμα της Αγγελικής Νικολούλη

Η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη και η ομάδα της, συνεχίζουν διακαώς τις έρευνες για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Το νεο βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Αγγελικη, προκαλεί μεγάλη αγωνία στους ακόλουθούς της για το τι μέλει γενέσθαι στην υπόθεση.

«Τίποτα δεν συμβαίνει ξαφνικά», διαβάζουμε στο βίντεο ενώ την ίδια ώρα βλέπουμε τους δείκτες ενός ρολογιού να γυρίζουν ακούγοντας παιδικές φωνές.
Ανατριχιαστική είναι και η λεπτομέρεια με τους δείκτες να αλλάζουν χρώμα και να γίνονται κόκκινοι, παραπέμποντας στο χρώμα που φοράει η Νικολούλη όταν γνωρίζει τον ένοχο.

Νέες δηλώσεις έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των τριών κοριτσιών, της Τζωρτζίνας, της Ίριδας και της Μαλένας, έκανε νέες δηλώσεις για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση θανάτου των παιδιών της σε διάστημα τριών χρόνων στην Πάτρα, που ερευνάται από τις Αρχές.

Η μητέρα σε δήλωσή της στην εφημερίδα Πελοπόννησος είπε χαρακτηριστικά:

«Θα μου πει και μένα κάποιος τι έκανα; Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι έκανα κακό στα παιδιά μου θα μου πουν πώς και πότε; Ποτέ μα ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια. Τι να μου πουν;».

Μαρτυρίες για τη μητέρα των κοριτσιών στην Πάτρα: «Γνωρίζω ότι έκανε 5 ή 6 εκτρώσεις»

Μαρτυρίες για τη μητέρα των κοριτσιών στην Πάτρα: «Γνωρίζω ότι έκανε 5 ή 6 εκτρώσεις»
Η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Star

Προβληματισμένοι από τη συμπεριφορά της μητέρας των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα εμφανίζονται φίλοι και συγγενείς.

Φίλες και γειτόνισσες της 33χρονης που την έζησαν από τα μαθηματικά της χρόνια μιλώντας στο Mega έκαναν λόγο για μια ψυχρή γυναικά με εμμονικές συμπεριφορές με τους εκάστοτε συντρόφους της και πολλά σκοτεινά σημεία στη σχέση της με τον πατέρα των παιδιών της

Η γειτόνισσα της περιγράφει πως «η κοπέλα με την αδελφή της πραγματικά μεγάλωσαν εδώ απέναντί μας, στην γειτονιά, με τον παππού και την γιαγιά, τους γονείς της μαμάς της. Ήταν μία κοπέλα ψυχρή, ανέκαθεν από μικρό παιδί και η αδελφή της». Την περιγράφει σαν ένα κορίτσι που ήθελε διαρκώς να τραβά την προσοχή. Η μητέρα πραγματικά είναι ένα κορίτσι που ήθελε να φαίνεται πάντα, δημιουργούσε ίντριγκες ακόμα και με τον ίδιο της τον εαυτό.

«Το είδα αυτό, ότι ήταν πάρα πολύ ψύχραιμη γενικά αυτή η κοπέλα ήταν αγέλαστη, αλλά δεν το έζησα το παιδί, δηλαδή μην πω έστω και μία λέξη παραπάνω από ό,τι ξέρω και θα έπρεπε να πω. Ήταν μία κοπέλα ψυχρή, ανέκαθεν από μικρό παιδί και η αδελφή της. Πώς να το χαρακτηρίσω; Όχι αγέλαστα παιδιά, πώς να το πω ρε παιδί μου αδιάφορα. Σαν χαρακτήρες, αυτές οι κοπέλες, αδιάφορες. Αυτό όμως που έχει προκύψει τώρα, εντάξει κοντεύουμε να τρελαθούμε».

Τα όσα αποκαλύπτουν αποκλειστικά στο Mega σοκάρουν τόσο για τον χαρακτήρα της 33χρόνης, όσο και για τα διάφορα προβλήματα υγείας, που έλεγε στις φίλες της ότι είχε, αλλά και τις απανωτές αμβλώσεις που έκανε από μικρή ηλικία.

Παρακάτω όσα αποκάλυψε φίλη της 33χρονης μητέρας: «Η γυναίκα αυτή έχει κάνει πολλές εκτρώσεις, έχει συναναστραφεί με πάρα πολλούς άνδρες. Για να κρατήσει τα αγόρια που είχε γενικότερα, έκανε πολλά σκηνικά του τύπου ότι είναι άρρωστη και τέτοια. Γνωρίζω απλά ότι έχει κάνει ή 5 ή 6 και της είχε πει ο γιατρός ότι δεν πρέπει να μπει στη διαδικασία να κάνει παιδί, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνει παιδί, αλλά τελικά έκανε».

Τα όσα εκμυστηρεύτηκε σε μια φίλη της για τις εκτρώσεις που είχε κάνει, αλλά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, τα επιβεβαιώνει και η γειτόνισσά της που έζησε από το πρώτο χέρι τα όσα βίωνε η μητέρα των τριών παιδιών.

«Η κοπέλα όμως εγώ γνώριζα όλα αυτά τα χρόνια ότι, αυτά σαν ακούσματα από την γειτονιά γιατί είναι μέσα στην γειτονιά μας, ότι η κοπέλα πραγματικά είχε περάσει καρκίνους, είχε περάσει διάφορα, είχε κάνει… είχε τάσεις αυτοκτονίας, είχε κάνει δύο απόπειρες. Όλη την ώρα από κάπου έμενε έγκυος, πήγαινε έκανε εκτρώσεις, μία ανακατεμένη κατάσταση» συμπληρώνει η γειτόνισσα της μητέρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ