Μανώλης Ανδρουλάκης Έλληνας Πρόξενος στη Μαριούπολη: «Σκεφτόμουν την οικογένειά μου και έπαιρνα κουράγιο» (ΒΙΝΤΕΟ)

1
3163

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καλά στην υγεία του αλλά εμφανώς ταλαιπωρημένος,  ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης μίλησε στο OPEN TV για όλα όσα βίωσε όλο αυτό το διάστημα στην πόλη με λιγοστά τρόφιμα και νερό.

Ο μοναδικός Ευρωπαίος διπλωμάτης, ο οποίος παραμένει στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας ξεκίνησε από την Τρίτη την προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί από την πολιορκημένη Μαριούπολη.

Ο Έλληνας πρόξενος, ο οποίος έχει μεταφερθεί σε περιοχή κοντά στη Ζαπορίζια όπου και διανυκτερεύει μαζί με τα υπόλοιπα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο του ΟΑΣΕ και τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα, ανέφερε πως η Μαριούπολη έχει σχεδόν ισοπεδωθεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και η ανθρωπιστική κρίση που έχει προκύψει είναι τεράστια.

«Τα νέα δεν είναι καλά από την Μαριούπολη. Η πόλη δεν είχε υποδομές, μέσα σε λίγα 24ωρα χάθηκαν τα πάντα κι αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας. Είχα στο μυαλό του για τους ανθρώπους που θα πρέπει να ξαναχτίσουν τη ζωή τους από το μηδέν. Σκεφτόμουν την οικογένεια μου και τους ανθρώπους μου και έπαιρνα κουράγιο. Δόξα το θεό τα καταφέραμε. Δεν χτυπήθηκαν μόνο στρατιωτικοί στόχοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ας προσευχηθούμε όλα να τελειώσουν γρήγορα και να γυρίσει το παλικάρι ασφαλές στην πατρίδα και στην αγαπημένη του οικογένεια. Ας γίνουμε μαχητές ειρήνης και όχι των πολεμικών συγκρούσεων που μόνο θάνατο και καταστροφή φέρνουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ