Καλώς τον Μαργαρίτη Σχοινά | Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

0
770

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΧΟΙΝΑ

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

 

Η γκρίνια που είχε ξεσπάσει στο Μέγαρο Μαξίμου για τις ευθύνες της θεομηνίας “Ελπίς”, μεταφέρθηκε και στη Βουλή των Ελλήνων στην τριήμερη συζήτηση της προτάσεως μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Υπουργοί και Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αλληλοκατηγορήθηκαν! Εξιλαστήριο θύμα τους μπορεί να είναι ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  Χρήστος Στυλιανίδης! Εκλεκτός όμως της ΕΕ (πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων) που τον επέβαλε σε αυτήν την θέση! Αφού το “επιτελικό κράτος του Μαξίμου” θέλει να τον “φάει”, καταλογίζοντάς του, υποβάθμιση της έκτασης της κακοκαιρίας!

Και όταν λέμε “επιτελικό κράτος”, όταν λέμε Μαξίμου, εννοούμε τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη (με ρίζες από το ΠΑΣΟΚ), τον Άκη Σκέρτσο Υπουργό για συντονισμό του κυβερνητικού έργου (στενός συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, άνθρωπος του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και του Παναγιώτη Πικραμένου, αλλά και του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων) και τον Γρηγόρη Δημητριάδη, Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ως σύμβουλος και διευθυντής του Πρωθυπουργού καθοδηγεί, επιβλέπει, συντονίζει και διαμορφώνει την κυβερνητική πολιτική, την επιχειρησιακή και επιτελική λειτουργία του Μεγάρου Μαξίμου και λειτουργεί ως ύπατος συντονιστής των νομοθετικών, πολιτικών και επικοινωνιακών ενεργειών του Πρωθυπουργού (αναφορά από το βιογραφικό του)!

 

 

Μη επίσημη συνάντηση Γιώργου Γεραπετρίτη – Μαργαρίτη Σχοινά;

 

Πρώτος ο ιστότοπος  newsbreak.gr ανέφερε για μυστική συνάντηση Γεραπετρίτη Σχοινά, αμέσως μετά την λήξη των διεργασιών στη Βουλή από την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της ΝΔ.

Όπως δε, μας πληροφορεί η διαδικτυακή σελίδα “Παραπολιτικά”:

«…Ούτε καν οι άνδρες της προσωπικής τους ασφάλειας.

Συγκεκριμένα,  φημολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και θέλει τον Μαργαρίτη Σχοινά να “αυτοπροτείνεται” ως πρωθυπουργός σε μία πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας σε συνδυασμό με την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, λογικό είναι να δημιουργούν ερωτήματα…»!

Ακολούθως παρακολουθώ τον Δημήτρη Ριζούλη, Διευθυντή της εφημερίδας Δημοκρατία να δηλώνει στον Ανδρέα Παπακυριακόπουλο:

«…μετά την πρόταση μομφής, έγινε συνάντηση Γεραπετρίτη – Σχοινά, εξωθεσμικά, όχι επίσημα. Έτσι θα φουντώσει το σενάριο Οικουμενικής ή κυβέρνησης συνεργασίας, γιατί ο κ. Γεραπετρίτης είναι γνωστό ότι συνομιλεί με διάφορα κυκλώματα, συστήματα, ισχυρά εδώ στην Πατρίδα μας. Ο κ. Σχοινάς κατά καιρούς προβάλλεται ως μια καλή μεταβατική λύση για την Πρωθυπουργία…»!

 

Σας είχα ενημερώσει περί συγκυβέρνησης με Κώστα Σημίτη ή Μαργαρίτη Σχοινά…

 

Ωστόσο, φίλες και φίλοι, στις 20 Ιουνίου 2021 ‘έγραφα στην Ελεύθερη Ώρα με τίτλο: Οι “Γερμανοί” ξανάρχονται με Κώστα Σημίτη ή με Μαργαρίτη Σχοινά! Στις 15 Αυγούστου 2021 επανερχόμουν με το άρθρο μου “Έρχεται η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών κοινοβουλευτικών κομμάτων”!

Σε αυτό το άρθρο μου μάλιστα επεσήμανα ιδιαίτερα:

«Παρακολουθώντας όμως προ ημερών την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, διαπίστωσα την χαλαρότητα των επιχειρημάτων του, καθώς και την ηπιότητα των λόγων του!

Γιατί άραγε δεν ήταν επιθετικός όπως ήταν προς αυτόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη βιβλική καταστροφή στο Μάτι το 2018;

Εισάκουσε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που λίγες ημέρες πριν ζητούσε την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ;

Για ποιο πράγμα μας προετοιμάζουν;

Από την στιγμή που η ελληνική κοινωνία βράζει από οργή και αγανάκτηση κατά του επιτελικού κράτους του Κ. Μητσοτάκη, από τη στιγμή που για πρώτη φορά πολίτες βρίζουν δημόσια, σκαιότατα, έναν Πρωθυπουργό και εκείνος προσπαθεί να σώσει το “αμαρτωλό σαρκίο” του με συνεντεύξεις, προωθείται η λύση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς εκλογές;

Με την συμμετοχή κι άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων;

Τι θα κάνει άραγε σε αυτήν την περίπτωση η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά; Τι θα πράξει ο Πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου με το κόμμα του ΛΑΟΣ και ο οποίος υπερψήφισε το Πρώτο καταστροφικό για την Πατρίδα Μνημόνιο; Και ο οποίος ευχαρίστως θα είχε αποδεχτεί υπουργικό θώκο, αλλά τον “έφαγε” στην στροφή ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Οφείλουν ευθέως να τοποθετηθούν ΚΙΝΑΛ και “Ελληνική Λύση”!

Δεν αναφέρομαι σε ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 γιατί θεωρώ εκ προοιμίου δεδομένη την άρνησή τους!»!

 

Σας ενημέρωνα επίσης…

 

Για συγκυβέρνηση έχω μιλήσει κατά το παρελθόν και είχα ισχυριστεί μάλιστα, πως ένα από τα πρόσωπα που θα τεθεί επικεφαλής είναι και ο Κώστας Σημίτης ή ο Μαργαρίτης Σχινάς. Από τη στιγμή που ο γερμανομαθής και γερμανοτραφής  Κώστας Σημίτης ήταν ο εκλεκτός των αγορών, της Μέρκελ και αρκετών θεσμικών οργάνων στην ΕΕ, αλλά ο Μαργαρίτης Σχοινάς – εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη – απολαμβάνει της σημερινής υποστήριξης των ευρωπαϊκών “θεσμών”!

Άσχετα αν ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη της Πέμπτης ισχυρίστηκε πως θα εξαντλήσει την τετραετία! Αλλά ταυτόχρονα αποκαλύφτηκε λέγοντας, ότι:

«δεν είναι εχθρός οι ανεμογεννήτριες. Δεν έπρεπε να καούν τα δάση για να τοποθετηθούν»!

Ανεμογεννήτριες που έχουν γερμανικό όνομα! Που παράγουν Γερμανοί βιομήχανοι! Το γερμανικό κράτος που δεν συνέδραμε την καταστολή των πυρκαγιών στην Ελλάδα! Που δεν προέτρεψε κράτη – μέλη της ΕΕ να συνδράμουν παντί τρόπω! Αλλά πού ήταν το ΝΑΤΟ;

Ωστόσο το σχέδιο της συγκυβέρνησης χτίζεται πολύ πριν τις καταστροφικές πυρκαγιές!

Προς τούτο σας παραθέτω απόσπασμα από δημοσίευση του Pronews.gr και στο οποίο αναφέρεται:

«Ως “πρόβα συγκυβέρνησης” εκλαμβάνεται από την πλειοψηφία των πολιτικών παρατηρητών το άρθρο της Προέδρου της Δημοκρατίας, Α. Σακελλαροπούλου στην “Εφημερίδα των Συντακτών, την μοναδική εφημερίδα που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ – πλην της κομματικής ΑΥΓΗΣ.

Το περιεχόμενο του άρθρου, αν και απηχεί ακριβώς τις θέσεις των ηγεσιών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατά του “εθνοκεντρισμού”, υπέρ της “παγκοσμιοποίησης” κλπ. και αναδεικνύει την κοινή ατζέντα των δύο πολιτικών σχηματισμών, έρχεται σε δεύτερη μοίρα από ένα άλλο σημειολογικό γεγονός:

Το ότι επιλέχθηκε ακριβώς η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για το πρωτοχρονιάτικο άρθρο της ΠτΔ, δείχνει και αυτό που έρχεται με ή χωρίς εκλογές. Συγκυβέρνηση!

Δεν υπάρχει περίπτωση η ΠτΔ Α. Σακελλαροπούλου να είχε γράψει άρθρο στην ΕτΣ, χωρίς να ενημερωθεί και να δώσει προσωπικά έγκριση ο Κ. Μητσοτάκης.

Και με αυτό τον τρόπο να αρχίσει να κτίζεται η γέφυρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που θα δούμε το 2021!»!

Τι είπατε; Δεν θα έχετε καμιά δικαιολογία αύριο – μεθαύριο, μετά τα όσα σας ανέφερα σήμερα στο άρθρο μου!

Καμιά μα καμιά δικαιολογία!

 

Προ των ιστορικών τους ευθυνών οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς…

 

 

Αλλά και στο άρθρο μου στις 20 Ιουνίου 2021, όπου “καλωσόριζα” τον Μαργαρίτη Σχοινά, ταυτόχρονα απηύθυνα μήνυμα στους πρώην Πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά και το οποίο είχε ως τίτλο:

«Προ των ιστορικών τους ευθυνών οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς»!

Ένα μήνυμα, πιο επίκαιρο παρά ποτέ!

Δεν μίλησαν που την “Γαλάζια Παράταξη” ο Κυριάκος Μητσοτάκης την μετέτρεψε σε Σημιτικό κόμμα “εκσυγχρονιστών”! Δεν μίλησαν που υπουργοποιήθηκαν κάτι υπολείμματα του διεθνιστικού “Ποταμιού”! Κωφεύουν στην οριστική πολιτική μετάλλαξη του δικού τους κόμματος, της κεντροδεξιάς, της λαϊκής δεξιάς!

Δεν θα μιλήσουν ούτε τώρα; Θα αντέξουν, αυτοί που υποτίθεται πως δεν ακούν γερμανικές εντολές, να οριστεί Πρωθυπουργός ο Μαργαρίτης Σχοινάς;

Θα επιτρέψουν να γίνει συνταγματική εκτροπή; Θα συνηγορήσουν στο βιασμό της Δημοκρατίας;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ