Κορωνοϊός – Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται όσοι δεν… – Πότε θα λήγουν τα πιστοποιητικά

0
228

«Κλειδώνει» στους 7 μήνες η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλες τις ηλικίες αν δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση

Για την επίσπευση των μέτρων, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση για να περιοριστεί, όσο γίνεται η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η οποία τα τελευταία 24ωρα είναι ραγδαία εξαιτίας της σταδιακής κυριαρχίας της μετάλλαξης Όμικρον αλλά και για το ενδεχόμενο να αποφασιστούν νέα μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως εξετάζεται αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι πολίτες να μην μπορούν να βρεθούν ούτε στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης, ενώ διαμήνυσε ότι «κλειδώνει» στους 7 μήνες η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλες τις ηλικίες αν δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Όπως τόνισε έχει σχεδόν αποφασιστεί ότι όσοι έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου και έχει παρέλθει 7μηνο από την δεύτερη να λογίζονται ως ανεμβολίαστοι και έτσι να χάνουν τα προνόμιά.

Η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει όλο το πλαίσιο και ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και για τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που τίθενται σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης.

Στην κοινότητα η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού είναι κυρίαρχη, είπε ο κ. Πλεύρης και κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να εμβολιαστούν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ