Δείτε live τις ανακοινώσεις Πλεύρη: Με rapid τεστ σε λιανεμπόριο, τράπεζες και μεικτούς χώρους εστίασης οι ανεμβολίαστοι

13
3721

Στη «σκιά» των 6.700 κρουσμάτων – Τι εισηγήθηκε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων

Τα νέα μέτρα για την ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, στη «σκιά» των 6.700 νέων κρουσμάτων, που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ανακοινώνει αυτή την ώρα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για αυξητική τάση της πανδημίας και αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του ΕΣΥ, σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα. Το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα παραμείνει, υπογράμμισε ο υπουργός.

Βασικό όπλο ο εμβολιασμός, τόνισε στη συνέχεια, αναφερόμενος σε στοιχεία, που δείχουν ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες κινδυνεύουν κατά 30% λιγότερο με βαριά νόσηση από τους ανεμβολίαστους. Από την Παρασκευή, σημείωσε, ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολιασμού, για τους πολίτες 18 ετών και άνω, που έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Ο κ. Πλεύρης είπε ότι η καμπάνια εμβολιασμού θα επεκταθεί με ενημερωτικά sms προς τους πολίτες, καθώς και με διαφημιστικά σποτ στα μέσα ενημέρωσης.

Από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα προσέρχονται στη δουλειά τους με δύο rapid ή PCR τεστ εβδομαδιαίως. Ο Θάνος Πλεύρης, επιβεβαιώνοντας τις εισηγήσεις των ειδικών, ανακοίνωσε ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας θα εισέρχονται σε τράπεζες, λιανεμπόριο, μεικτούς χώρους εστίασης και δημόσιες υπηρεσίες μόνο με την επίδειξη αρνητικού rapid ή PCR τεστ.

 

Τα νέα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους

Έτσι από το Σάββατο τα νέα μέτρα προσαρμογής για την προστασία των ανεμβολίαστων πολιτών είναι τα εξής:

Όλοι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό σε όποια θέση και αν βρίσκονται θα προσέρχονται στη δουλειά τους με δύο rapid test.

Επίσης, οι ανεμβολίαστοι πολίτες σε όλη τη χώρα θα πρέπει να επιδεικνύουν υποχρεωτικά αρνητικό rapid test για την πρόσβασή τους σε:

 • τράπεζες,
 • δημόσιες υπηρεσίες
 • εμπορικά καταστήματα,
 • κομμωτήρια και
  σε μικτούς χώρους διασκέδασης

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τόση αγάπη να προφυλάξουν τον κόσμο.
  Τι έχει ο φτωχός να φοβηθεί σπίτι ουρανός όπου σταθεί. Αλήτες.

  • Γράψτε ονόματα και διευθύνσεις για να ξέρουμε που θα στείλουμε τα στεφάνια.

  • Τελικά είστε 2-3 ψεκασμενοι και γράφετε συνέχεια τις αρλουμπες σας. Μας λέτε εμάς πρόβατα αλλά εσείς «ΧΙΩΤΗΔΕΣ» θα φάτε τα μούτρα σας. Και θυμηθήτε. ΣΕΡΝΩΝΤΑΣ θα πάτε και θα παρακαλάτε για ένα ΕΜΒΟΛΙΟ. ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΗΤΕ ηλίθια παιδάκια.

 2. Βέβαια δεν έχεις ανάγκη τον λαό εσύ…ο λαός έχει ανάγκη τον λαό… όποτε λέτε ότι εσάς βολεύει τομάρια

  • Όσο για σένα ΚΟΙΝΕ ΛΟΓΙΚΕ, να βράσω το iq σου. Πρόκειται για πολύ βλακωδη κατασκευή………..

 3. Η….»Τελική Λύση» (βλ. Θανατηφόρα Λουτρά- Θάλαμοι Αερίων, Κρεματόρια, Σαπουνοποίηση κλπ.) αλά Χίτλερ, ποτέ ξεκινά;;;,

  ( Οι εκατόμβες νεκρών, από την διάλυση του ΕΣΥ και από την εκδικητική- τιμωριτική αντιμετώπιση όσων νοσούν αυτές τις μέρες από κορωναιο, συγκαταλέγονται ή όχι στα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας;; ) ;;

 4. Βγάλανε αρχικά μια μαγκιά σε μερικούς γιατρούς και νοσηλευτές. Να σας δω να κάνετε το ίδιο σε οποιονδήποτε ένστολο σε εκπαιδευτικούς σε παπάδες. Εκεί να δω μαγκιά.Αλητες. Σας πείραξε το μικρό μαγαζί της γειτονιάς ενώ μέσα στο λεωφορείο στην ομόνοια γίνεται του π…..ναριού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ