Νέα προσπάθεια εξαπάτησης- Προσοχή στον αριθμό 693 78 55 333 !!!”

1
925

Σύρος: Την προσοχή όλων σας θα ήθελα για το παρακάτω άρθρο που ακολουθεί, μήπως μπορέσουμε και προλάβουμε έστω κι έναν συμπολίτη μας, από την καλο οργανωμένη απάτη που έχει στηθεί.

Πρόκειται για τον επιχειρηματία κ. Μιχάλη Δεναξά, Ιδιοκτήτη της επιχείρησης “Ποδηλατοδρόμιο”, με τον οποίο μιλήσαμε αποκλειστικά πριν από λίγα λεπτά και μας μετέφερε τα όσα έλαβαν χώρα:

“Πριν λίγα λεπτά πήρε στην επιχείρησή μου ένας κύριος τηλέφωνο από κινητό, που δηλώνοντας με ονοματεπώνυμο, ότι είναι γνωστός φαρμακοποιός του νησιού, ζήτησε να μου παραγγείλει για τον ανιψιό του ένα ποδήλατο αξίας 300 ευρώ. Αφού καταλήξαμε στο ποδήλατο που δήθεν επιθυμούσε, μας ζήτησε τον αριθμό της κάρτας μου για να κάνει την κατάθεση των 300 ευρώ απευθείας από e banking και wallet. Αυτό είναι κάτι οπου έχει ξανασυμβεί, οπότε και δε διστάσαμε να τον δώσουμε.

Στη συνέχεια όμως, ήρθε ένα μήνυμα στο κινητό μου και συγκεκριμένα στο Viber, από τη τράπεζα που συνεργάζομαι που μου έστελνε ένα εξαψήφιο κωδικό, γεγονός που συμβαίνει όταν θέλουμε να πάρουμε χρήματα από την κάρτα και όχι να μας καταθέσουν. κάτι δε μου άρεσε εκει. Αρχισα να ψιλιάζομαι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ο φερόμενος μέχρι εκείνη τη στιγμή ως πελάτης, ξαναεπικοινώνησε, ζητώντας να του δώσουμε τον εν λόγω εξαψήφιο αριθμό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατάθεση του ποσού του στην κάρτα μου. Του απάντησα ψιλιασμένος πια ότι κάτι δεν πάει καλά, να έρθει  από κοντά να κάνουμε τη συναλλαγή και μου απάντησε θετικά! Φυσικά ποτέ δεν ήρθε και δε σκόπευε να έρθει”

Και τι κάνατε στη συνέχεια;;

“Παίρνω αμέσως το Συριανό φαρμακοποιό  του οποίου το ονοματεπώνυμο χρησιμοποίησε και ο άνθρωπος δεν είχε ιδέα. Χρησιμοποίησε το όνομά του για τη δήθεν παραγγελία με σκοπό να αποσπάσει χρήματα. Ο φαρμακοποιός έπεσε από τα σύννεφα και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για απάτη”.

Με τη αστυνομία επικοινωνήσατε να αναφέρετε το περιστατικό και να καταγραφεί;;

“Βεβαίως , έχει ενημερωθεί και η ασφάλεια. Από τη στιγμή όμως που δεν έχει καταφέρεις ο απατεώνας να αποσπάσει χρήματα δεν είναι στο κομμάτι το δικό τους αυτή τη στιγμή να πράξουν κάτι. Στη συνέχεια εάν υπάρξει λόγος θα προβώ στις απαραίτητες ενέργειες και θα περάσω από την ασφάλεια.”

Κατά την αρχική τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο που ισχυριζόταν ότι είναι γνωστός φαρμακοποιός του νησιού, παρατηρήσατε κάτι περίεργο;;

“Όχι καθόλου!!! Ισα ισα αυτός που μου μιλούσε στο τηλέφωνο και παρίστανε το γνωστό φαρμακοποιό, ήταν πολύ ευγενικός, υπομονετικός, καθόλου βιαστικός και πολύ ομιλητικός μάλιστα θα έλεγα. Εχω πραγματικέ σοκαριστεί κι επιθυμώ να δώσω δημόσια το κινητό επικοινωνίας που μου έγινε η κλήση προκειμένου η είδηση να φτάσει παντού και να προστατέψω όλους τους συμπολίτες μου. Γιατί σίγουρα μαζί μου μπορεί να να μην τα κατάφερε να αποσπάσει χρήματα αλλά πιθανότατα θα ξαναεπιχειρήσει και σε άλλους!!! Προσοχή όλοι λοιπόν!!! Και προσοχή και στον τηλεφωνικό αριθμό 693 78 55 333!!!”

πηγή: https://syrospress.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ