«Ανεπανάληπτος!» Το τελευταίο χειροκρότημα στον σπουδαίο Τόλη Βοσκόπουλο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

12
1011

Φωνάζοντας «αθάνατος», φίλοι, συγγενείς και θαυμαστές αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο ερμηνευτή – Από το πρωί εκατοντάδες φίλοι και συνάδελφοι πέρασαν από το Α’ Νεκροταφείο για να αφήσουν ένα λουλούδι στον «πρίγκιπα» του λαϊκού τραγουδιού

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η κηδεία του πρίγκιπα του ελληνικού λαϊκού πενταγράμμου, Τόλη Βοσκόπουλου, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Με ένα τελευταίο χειροκρότημα  και φωνάζοντας «αθάνατος», φίλοι, συγγενείς και θαυμαστές αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο ερμηνευτή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα στα 81 του χρόνια, έπειτα από ανακοπή καρδιάς.

Στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών όπου ψάλθηκε η εξόδιος ακολουθία βρέθηκαν άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου αλλά και απλός κόσμος, που αγάπησαν τον ίδιο και τα τραγούδια του, όπου με δάκρυα στα μάτια συνόδευσαν τον ανεπανάληπτο τραγουδιστή στην τελευταία του κατοικία.

Δείτε βίντεο από  την  κηδεία του αγαπημένου ερμηνευτή:

Μάλιστα, από το πρωί, πλήθος κόσμου βρέθηκε πέρασε να αφήσει έστω έναν λουλουδάκι στον άνθρωπο που θαύμασε, λάτρεψε και πόνεσε μέσα από τα τραγούδια του.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, έφθασε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η οικογένεια του αγαπημένου τραγουδιστή, η σύζυγός του, Άντζελα Γκερέκου και η κόρη του Μαρία

.

Συγκινημένοι, όλοι όσοι βρέθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών τραγούδησαν τα τραγούδια του Τόλη Βοσκόπουλου.

Η κόρη του Μαρία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της και ο κόσμος την αγκάλιαζε, δίνοντας της κουράγιο.

«Ήταν ένας απλός άνθρωπος», λέει ο γνωστός  μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κριμιζάκης  

Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Ο Τόλης Βοσκόπουλος ανήκει σε όλη την Ελλάδα

Αντύπας: Καλό παράδεισο Τόλη μου, ανεπανάληπτε, μοναδικέ, σταρ της Ελλάδας

 

Λευτέρης Πανταζής: Ο Τόλης ήταν το ίνδαλμά μου, βοηθούσε όλο τον κόσμο

 

Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η κηδεία του Τόλη Βοσκόπουλου έγινε τιμής ένεκεν με δημοτική δαπάνη.

DSC_2257
Η Άντζελα Γκερέκου και η κόρη του Τόλη Βοσκόπουλου, Μαρία
DSC_2244
mareva_mitsotakis
Μαρέβα Μητσοτάκη
kideia-voskopoulou----__1_
Ζωζώ Σαπουντζάκη
kideia-voskopoulou----__2_
Χάρης Θεοχάρης
kideia-toli-voskopoulou-__1_
kideia-toli-voskopoulou__1_
kideia-pareuriskontes__6_
Γιώργος Βαρδινογιάννης
kideia-pareuriskontes__5_
Λίνα Μενδώνη
kideia-pareuriskontes__3_
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
kideia-pareuriskontes__4_
Λευτέρης Πανταζής
kideia-pareuriskontes__1_
kideia-pareuriskontes__2_
5345153
Στέλιος Διονυσίου
kideia-toli-voskopouolou---
5345180
Αντώνης Ρέμος, Άγγελος Διονυσίου
5345181
DSC_8329
Γιώργος Ντάβλας
DSC_8326
Αργύρης και Άρης Παπαργυρόπουλος
kideia-tolis----__1_
Τέρενς Κουίκ
kideia-tolis----__2_
Μαρία Ιωαννίδου
IMG_7596
DSC_2223-01
tolis-kideia__4_
tolis-kideia__1_
tolis-kideia__2_
tolis-kideia__3_

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ- ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ-

  2. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ- ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ-

  3. Η ΑΙΩΝΟΒΙΑ ΖΩΖΩ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΑΣΠΡΑ ΚΑΤΑΣΠΡΑ ΑΝΤΙ ΜΑΥΡΑ ΠΕΝΘΙΜΑ ΣΕ ΚΗΔΕΙΑ;-ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΛΑ;-

    • Κυρία Ξανθίππη δεν αποτελούν νέα μόδα τα λευκά ρούχα στην κηδεία ενός ανθρώπου. Υπάρχει λόγος.
      Παρακαλώ διαβάστε εδώ.
      https://www.vimaorthodoxias.gr/peri-zois/otan-pethanei-kapoios-prepei-na-forame-mavra/

      Επίσης για το αιωνόβια, ακούγεται πολύ άσχημο στα αυτιά μας. Μπράβο της που ζει η γυναίκα. Η οποια γυναίκα. Υποθέτουμε ότι εάν ομιλουσατε για τη γιαγιά σας δε θα το λέγατε αυτό. Εμείς οι νεότεροι θελουμε το καλό παράδειγμα από σας τους μεγαλύτερους. Είδατε που ο διαχωρισμός των ανθρώπων είναι βαθύτερος και δεν ισχύει μόνο για το εμβολιο?
      Συλλυπητήρια στον Άρχοντα Τολη. Ακόμη και τώρα τον μαθαίνουν οι νέες γενιές.

      • «Τα μαύρα δεν έχουν καμία σχέση με την Ορθοδοξία, αλλά με τις παραδόσεις.» Πολλα δεν έχουν καμία σχέση με την Ορθοδοξία, αλλά με τις παραδόσεις. ΠΧ. Το υψιστο ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ ειναι η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Και ερωτω. Γιατι μια γυναικα στην περιοδο της ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΗ??? Τι πιο φυσιολογικο? Και βεβαια αλλα χιλιαδες ανοητα ανθρωπινα τερτιπια. Που ειναι οι ιερεις να απορριψουν τις ανοησιες αυτες. Αλλα αυτοι, αρκεσθηκαν οι περισοτεροι, στο να αφοριζουν εξ αρχης τα εμβιλια. Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟς παντα βολευε.

        • Πολύ σωστα τα λέτε. Να θυμόμαστε πάντα ότι ο Χριστός δεν αφόριζε κανένα. Και για Εκείνον ποτε δε θα αποτελούσε αμαρτία να μετάλάβει μια γυναίκα όντας στις δύσκολες μέρες της. Και πολλά πολλά αλλά. Υπάρχουν όμως και κληρικοί που δεν λειτουργούν έτσι.

    • Απάντησε η ομάδα νέων αναγνωστών. Από παράδοση λοιπόν τα μαύρα ρούχα. Εδώ φέτος μάθαμε ότι από παράδοση γιορτάζαμε τόσα χρόνια στις 12 το βράδυ την ανάσταση και να το αλλάξουμε δεν τρέχει τίποτα,φυσιολογικό. Τα μαύρα ρούχα μας φταίνε! Οπότε οι παραδόσεις είναι για να σπάνε.Κατ οικονομία, κατ οικονομια η φράση κλειδί.Ετοιμαστείτε τώρα να διαβάσετε και το φυλλάδιο την Κυριακή. Οχι την Φωνή Κυρίου. Το άλλο.

  4. Το αιωνόβια είναι τίτλος τιμής δεν είναι ούτε ρατσιστικό ούτε προσβλητικό. Όσο για τα άσπρα ρούχα νομίζω ότι τα φοράμε σε χαρούμενες στιγμές. Σύμφωνα με το έθιμο και τα πρέπει φοράμε μαύρα. Όπως φοράνε ολοι. Σε άλλες θρησκείες η και στην πνευματική ερμηνεία ίσως φοράνε λευκά των αγγελλων.συμφωνα με το έθιμο λοιπόν εγώ φορούσα μαύρα για δέκα χρόνια από παιδί μέχρι που αραβωνιαστηκα 1967_1977 πενθώντας την μητέρα μου. Πήγαινα στο γυμνασιο με μαυρη ποδια. Έτσι για να δίνω το καλό παράδειγμα.

    • Το ΚΑΛΟ είναι σχετικό. Και μη μου πείτε ότι οι ιερείς φορούν μαύρα. Για 500 χρόνια και πλέον φορούσαν τα καθημερινά τους λιτά ρούχα. Στην συνέχεια για λόγους διάκρισης στην ΠΟΛΗ, επί τιμής άρχισαν να φορούν τους σάκους. Και φθάνοντας την σήμερον έχουν ακριβώς την εμφάνιση των ιερέων της εβραϊκής συναγωγής που κυνήγησαν ανηλεώς τον ΙΗΣΟΥ μας. Συν τα ΠΕΡΊΧΡΥΣΆ ΑΜΦΙΑ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ μας ήταν λιτός. Όπως και οι ΜΑΘΗΤΕΣ Του. Απλά ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ.

  5. ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΠΑΠΟΥΣ ΑΙΩΝΟΒΙΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΦΤΑΣΕ ΤΑ 90 ΟΤΑΝ ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΗΤΕΡΑ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΩΣ ΠΕΝΘΙΜΟ ΕΝΔΥΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΙΜΟ .ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΡΥΘΜΟΥ ΧΡΥΣΟΙΠΟΙΚΙΛΤΑ ΑΜΦΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΑ ΤΙΜΑΛΦΗ ΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ-ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΚΤΗΜΟΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΧΙΤΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΣΑΝΔΑΛΙΑ- ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-

    • Κι όμως το πρώτο σας σχόλιο ενειχε ειρωνία. Εντάξει συμφωνούμε ότι όλοι έχουμε τις ατυχές στιγμές μας. Όπως διαβάσατε τα λευκά δεν είναι μόδα σε μια κηδεία. Φυσικά οι άνθρωποι έχουμε συνηθίσει τα μαύρα. Από ΕΘΙΜΟ. Δε γίνεται να λέμε ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ και να μένουμε στα έθιμα όταν ανυψώνεται το πνεύμα, η ψυχή για την αιώνια ζωή. Εμείς πενθούμε το σώμα. Εξού και τα μαύρα. Τόσα έθιμα, τόσες στερεοτυπίες μας τις φοράνε και τις φοράμε κι εμείς στους άλλους. Χάνεται το νόημα. Ο Χριστός μας ήταν απλός. Με λευκό χιτώνα. Με λευκή αγαθή σκέψη που συγχωρούσε τους πάντες. Σκεφτείτε λίγο, ας σκεφτούμε όλοι μας. Επιστρέφει η ψυχή στο δημιουργό της κι εμείς μαύρα… Λίγη τροφή για σκέψη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ