Κορωνοϊός: Ο κίνδυνος για τους εμβολιασμένους

0
492

Το μεγάλο όπλο των εμβολιασμών λειτουργεί και αποδίδει και σιγά -σιγά επιστρέφουμε στην «κανονικότητα» ωστόσο, για νέα δεδομένα προειδοποιούν οι ειδικοί.

Ειδικότερα και όπως τόνισε ο καθηγητής Αιματολογίας κ. Γρ. Γεροτζιάφας ένα χαλαρό καλοκαίρι θα φέρει «έναν δύσκολο χειμώνα» λέγοντας παράλληλα ότι ο κόσμος έχει επαναπαυθεί ενώ η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

Ο Διευθυντής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε επίσης ότι «περίπου το 30% του πληθυσμού έχει πάρει μια δόση εμβολίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουμε γρήγορα τοίχος ανοσίας» και υπογράμμισε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου:

«Σύμφωνα δε με τους ιολόγους, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι πολύ πιθανό να αναπτυχθούν μεταλλάξεις στους εμβολιασμένους».

Συμπερασματικά ο κ. Γεροζτιάφας κατέληξε λέγοντας: «Βρισκόμαστε μέσα στην πανδημία και πρέπει να οργανωθούμε ώστε όταν θα έχουμε το επόμενο επιδημικό κύμα να μην έχουμε τις τραγικές συνέπειες που είχαμε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο.

Άρα πρέπει να προετοιμαστεί το σύστημα υγείας σε όλα του τα επίπεδα. Μη γίνει από τη πολιτική ηγεσία το ίδιο λάθος που έγινε και πέρυσι. Οι γιατροί πλέον γνωρίζουν το νόσημα, οι ιατρικοί σύλλογοι έχουν κινητοποιηθεί, υπάρχει η δυνατότητα της τηλεϊατρικής. Οι υγειονομικοί είναι κουρασμένοι, άρα θα πρέπει να ενταχθούν οι ιδιώτες γιατροί στη πρωτοβάθμια περίθαλψη συστηματικά, σε ένα σύστημα αντιμετώπισης της πανδημίας ώστε οι άρρωστοι να αντιμετωπίζονται νωρίς από το σπίτι για να μη καταλήγουν στις εντατικές σε τέτοιες μαζικές καταστάσεις».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ