Στη φυλακή ο Γιάννης Φιλιππάκης: Γιατί στη «στενή» ο εκδότης της Δημοκρατίας και της Espresso

0
2117

Στη φυλακή ο Γιάννης Φιλιππάκης: Γιατί στη «στενή» ο εκδότης της Δημοκρατίας και της Espresso
filippakis
Γιατί καταδικάστηκε σε φυλάκιση ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης;

Συκοφάντης και με δικαστική απόφαση είναι πλέον ο Γιάννης Φιλιππάκης, εκδότης της εφημερίδας Espresso.

Με απόφαση του το Εφετείου της Αθήνας τον καταδίκασε σε 7 μήνες φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμιση του γνωστού δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του συνέταιρου του φυγόδικου Πέτρου Κυριακίδη στις 14 Μαΐου 2013 είχε γραφτεί ότι ο Κώστας Βαξεβάνης είχε εισπράξει από την ΕΡΤ 1,5 εκατ. ευρώ για την εκπομπή του.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το δημοσίευμα ήταν ψευδές και ως εκ τούτου καταδίκασε τον εκδότη και τους δημοσιογράφους Ευάγγελο Ιωάννου και Κατερίνα Μαθιουδάκη, οι οποίοι πρωτοδίκως είχαν επίσης καταδικαστεί σε 10 μήνες φυλάκισης.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, όταν συστάθηκε Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το θέμα και στην οποία συμμετείχε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τότε ο Κώστας Βαξεβάνης είχε ζητήσει από την Επιτροπή την εξαίρεση του εν λόγω βουλευτή, εξηγώντας πως ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν μπορούσε να είναι ανακριτής καθώς μέσα στη λίστα υπήρχε καρτέλα με το όνομα της συζύγου του, Ευγενίας Μανωλίδου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε να μιλά για υπέρογκο κόστος της εκπομπής του Κώστα Βαξεβάνη στην ΕΡΤ καταθέτοντας μάλιστα ερώτηση στη Βουλή στην οποία υπαινισσόταν πως ο δημοσιογράφος είχε εισπράξει από την ΕΡΤ το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.

Ένα μήνα περίπου μετά η εφημερίδα Espresso σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα έγραψε: «1.500.000 € ευρώ πήρε από την ΕΡΤ (για 3 χρόνια συνεργασίας) για το ‘’Κουτί της Πανδώρας’’ ο γνωστός δημοσιογράφος».

Η Espresso δεν αποκατέστησε την αλήθεια παρά το σχετικό αίτημα του δημοσιογράφου προς αυτήν κι έτσι ο Κώστας Βαξεβάνης προχώρησε σε μήνυση εναντίον του εκδότη, του διευθυντή σύνταξης και της αρχισυντάκτριας της εφημερίδας.

Στο δικαστήριο ο Κώστας Βαξεβάνης υποστήριξε ότι ο Φιλιππάκης από δόλο όχι μόνο δεν δημοσίευσε την αλήθεια καθώς γνώριζε ακριβώς ποια είναι αυτή αλλά ήταν ταγμένος σε μια προσπάθεια δολοφονίας της προσωπικότητάς του.

Δείτε περισσότερα: http://www.fimes.gr/2016/09/vaxevanis-filippakis-fylakisi/#ixzz4KR3g8ptJ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ