Τραγωδία στην Ερέτρια (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ): Φρικτός θάνατος για τους τρεις τεχνικούς – Συγκλονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες

0
2231

Σε κατάσταση σοκ οι κάτοικοι στο χωριό Γυμνό Εύβοιας, στην Ερέτρια, για την τραγωδία που έζησαν το μεσημέρι της Πέμπτης – Φρικτό θάνατο βρήκαν τρεις άνθρωποι, «χτυπημένοι» από 20.000 volt, πάνω σε κολώνα ηλεκτροδότησης – Ο 45χρονος έμεινε κρεμασμένος δύο ώρες στην κολώνα – Πώς έγινε το μοιραίο – Τρεις προσαγωγές από την αστυνομία

Πένθος στο χωριό Γυμνό της Εύβοιας, μετά την τραγωδία που σημειώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των κατοίκων έχασαν την ζωή τους με τον πιο φρικτό τρόπο, τρεις εργαζόμενοι εξειδικευμένου συνεργείου, που είχε αναλάβει την διεκπεραίωση των έργων, την οποία εκτελούσε εδώ και λίγους μήνες στην περιοχή ο ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως αναφέρει συγκλονισμένος στο protothema.gr ο κάτοικος του χωριού Θανάσης Κοκκάλας, τεχνικός ηλεκτρονικός -και φωτογράφος, όλοι είναι συγκλονισμένοι από την τραγωδία και κυρίως από το θέαμα με τον 45χρονο Α.Μ., αλβανικής καταγωγής και πατέρα τριών παιδίων, σύμφωνα με πληροφορίες, να κρέμεται για παραπάνω από δυο ώρες νεκρός στην κολώνα, όπου βρίσκονταν τα καλώδια υψηλής τάσης.

eretria_1

«Εδώ στο χωριό πάνε λίγοι μήνες τώρα όπου εργολάβος πραγματοποιεί έργα για τον ΔΕΔΔΗΕ υπογειοποίηση των καλωδίων στην κεντρική πλατεία. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είχαν ανέβει να μεταφέρουν κάποια καλώδια. Δυστυχώς, όταν σηκώθηκε ο γερανός, ένα καλώδιο με 20.000 Volt ταλαντεύτηκε, ακούμπησε κι έτσι έγινε η ζημιά. Εκείνος που ήταν πάνω στην κολώνα πέθανε ακαριαία, όπως και οι άλλοι δυο που ήταν κάτω. Δυστυχώς κανένας δεν μπορούσε να βοηθήσει. Ο άνθρωπος στην κολωνα έμεινε κρεμασμένος για παραπάνω από δυο ώρες. Ο χειριστής του γερανοφόρου, αν και τον χτύπησε κι εκείνον η τάση του ρεύματος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εύχομαι πραγματικά να την γλιτώσει και να ζήσει» είπε ο κ. Κοκκάλας.

 

Untitled-3

Σύμφωνα με την περιγραφή του, ο 45χρονος βρήκε φρικτό θάνατο: «Όλα έγιναν 50 μέτρα από την κεντρική πλατεία του χωριού. Ο κόσμος τρελάθηκε από το θέαμα, άρχισε να φωνάζει. Δυστυχώς «έφυγαν» τρεις άνθρωποι από ένα λάθος. Ο ένας ήταν 45 ετών Αλβανικής καταγωγής και ήταν εκείνος, που τον χτύπησε το ρεύμα πάνω στην κολωνα και οι άλλοι δυο, νεότεροι ήταν Έλληνες. Ο 45χρονος είχε φρικτό θάνατο, γιατί ενώ τον χτύπησε το ρεύμα πήραν φωτιά τα ρούχα του, κάηκε στο κεφάλι».

 

eretria_2

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές υπαλλήλων της εταιρείας

που είχε αναλάβει το έργο υπογειοποίησης. Αναφορικά με τους άλλους δυο νεκρούς, πρόκειται για τον 43χρονο Γ.Κ. και τον 55χρονο πατέρα τριών παιδιών Γ.Τ., αμφότεροι ελληνικής καταγωγής

Νωρίτερα στο protothema.gr είχε μιλήσει για την τραγωδία και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης. «Η πρώτη εικόνα που ξέρουμε είναι πως έγινε κάποιο ατύχημα, κόπηκε κάποιο σύρμα και με την ταλάντωση του έτσι όπως κόπηκε και πήγε και ακούμπησε στην μέση τάση, αφού ηλεκτρίστηκε αυτό με την σειρά του τρεις εργαζόμενοι στην κολώνα τους χτύπησε το ρεύμα περισσότερο από 20.000volt επιφέροντας τους ακαιραίο θάνατο, δεν έχουμε ακόμα την εικόνα γιατί τώρα πηγαίνουν στο σημείο για αυτοψία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Φρίκη στο Γυμνό Ερέτριας: Ακαριαίος θάνατος από ηλεκτροπληξία για τρεις εργάτες ιδιωτικής εταιρείας! Έκαναν εργασίες σε κολώνα της ΔΕΗ – Σοβαρά τραυματίας ο τέταρτος! (ΒΙΝΤΕΟ & ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ανείπωτη τραγωδία με τρεις νεκρούς και έναν τραυματία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (01-04-2021) στο χωριό Γυμνό του Δήμου Ερέτριας…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τρεις εργάτες της εταιρείας «Περικλής ΑΤΕ» που έκαναν εργασίες σε κολώνα της ΔΕΗ, βρήκαν τραγικό ακαριαίο θάνατο από ηλεκτροπληξία. Ο ένας βρισκόταν πάνω στο στύλο της ΔΕΗ και οι άλλοι τρεις ήταν από κάτω όταν χτυπήθηκαν από το ρεύμα, με τον τέταρτο συνάδελφο τους να τραυματίζεται σοβαρά και να μεταφέρεται σε νοσοκομείο.

Το έργο είχε αναλάβει η εταιρεία «ΑΚΤΩΡ», ωστόσο οι εργάτες ήταν στο συνεργείο της εταιρείας «Περικλής ΑΤΕ», όπως προαναφέραμε.

Νεκροί είναι o 43χρονος Γιάννης Καρλατήρας, ο 55χρονος Γιώργος Τόσκας και ο 45χρονος Αλβανός Άλεξ Μπρούκα.

Ο πρόεδρος του ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης σε δηλώσεις του σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης τόνισε ότι: «Στο σημείο που δούλευαν δεν υπήρχε τάση. Πρέπει να έκαναν συντήρηση γραμμής. Δεν ξέρουμε ακριβώς σε ποιο σημείο ήταν και πώς με αυτή την τάνυση του σύρματος ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα σύρματα. Ίσως να ήταν κάποιος υποσταθμός δίπλα. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Αυτό που ξέρουμε πάντως είναι ότι τάνυζαν το σύρμα, το καλώδιο δηλαδή, το οποίο μετά από ταλάντωση κόπηκε. Από τη στιγμή που έφυγε και ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα σύρματα μετέφερε το ρεύμα».

Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσε και κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ για να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

ΔΕΙΤΕ (ΣΚΛΗΡΕΣ) ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ που κατέγραψε αποκλειστικά η κάμερα του EviaZoom.gr:






ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ