Σπαραγμός στην Κρήτη: Βαφτίζουν την αδερφή του 3χρονου Ζαχαρία πριν την κηδεία του

0
1487

Στις 4 το μεσημέρι της Παρασκευής θα τελεστεί η κηδεία του άτυχου παιδιού που έφυγε από την ζωή τόσο πρόωρα, παρά τη «μάχη» που έδωσε για δύο ημέρες στο νοσοκομείο.

Λίγες ώρες πριν το τελευταίο αντίο στο μικρό αγοράκι, σύμφωνα με το flashnews, η οικογένεια βαφτίζει την μικρή του αδερφή που μετράει λίγους μήνες ζωής.

Εικόνες αρχαία τραγωδίας εκτυλίσσονται από το βράδυ της Πέμπτης στην Λιγόρτυνο που έχει βυθιστεί στο πένθος από τον τραγικό θάνατο του Ζαχαρία.

Ο άτυχος Ζαχαρίας.cretalive

Στο ΠΑΓΝΗ είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί κάτοικοι της Λιγόρτυνου για να συμπαρασταθούν στους χαροκαμένους γονείς.

Η οικογένεια λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσει το παιδί τους, αποφάσισε να βαφτίσει την μικρή του αδερφή που ήρθε στον κόσμο πριν λίγους μήνες, θέλοντας να τηρήσουν την τοπική παράδοση που θέλει τις οικογένειες να μην έχουν αβάπτιστα μέλη πριν φύγει από τη ζωή κάποιο άλλο.

Στην Λιγόρτυνο ήδη γίνονται οι προετοιμασίες μέσα σε βουβό πένθος και από την μια η οικογένεια του μικρού Ζαχαρία ετοιμάζεται να βαφτίσει ένα μικρό κοριτσάκι και από την άλλη να αποχαιρετήσει το μεγάλο αδερφάκι της που έφυγε από την ζωή τόσο πρόωρα.

Η κηδεία θα τελεστεί στις 4 το μεσημέρι.

Ο μικρός Ζαχαρίας που απέκτησε το όνομά του το μεσημέρι της Πέμπτης όταν και χρειάστηκε να τελεστεί αεροβάφτιση, καθώς η πορεία της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση, έφυγε από την ζωή στην 1.00 τα ξημερώματα.

Η συγκλονιστική μαρτυρία της θεία του άτυχου Ζαχαρία

στο Newsbomb.gr.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (17/03) όταν το άτυχο παιδί, την ώρα που βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο, στη γειτονιά του σπιτιού του, ξέφυγε της προσοχής της οικογένειάς του. Λίγη ώρα μετά χάθηκαν τα ίχνη του με τους γονείς και τους συγγενείς του να το ψάχνουν εναγωνίως.

Το άτυχο παιδάκι, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε ένα βαρέλι με νερό.

Οι γονείς του το μετέφεραν άμεσα στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου οι γιατροί ξεκίνησαν τις διαδικασίες της επαναφοράς του.

«Από την πρώτη στιγμή, από τις 16:17 που έχει καταγραφεί το περιστατικό, και οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και στη συνέχεια στο ΕΚΑΒ και στο ΠΑΓΝΗ έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει για το παιδί. Οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας για δυο ώρες και 45 λεπτά δεν σταμάτησαν να προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί κάνοντας προσπάθειες για καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Στο καρδιογράφημα που έγινε εντοπίστηκε μια μικρή αντίδραση, ένας καρδιακός παλμός και αμέσως κινήθηκε η διαδικασία για να διακομιστεί το παιδί στο ΠΑΓΝΗ», περιέγραψε η κυρία Μπορμπουδάκη στο Newsbomb.gr.

«Η προσπάθεια των γιατρών συνεχίστηκε στο ασθενοφόρο και στη συνέχεια στη μονάδα του ΕΚΑΒ που συναντήθηκαν στον δρόμο και εκεί η αναισθησιολόγος διασωλήνωσε αμέσως το παιδί για το υπόλοιπο της διαδρομής μέχρι τη ΜΕΘ της μονάδας παίδων του ΠΑΓΝΗ. Οι γιατροί πραγματικά έχουν κάνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν», πρόσθεσε η κυρία Μπορμπουδάκη.

Το παιδάκι άρχισε να εμφανίζει σφυγμό, την ώρα που ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ να προκειμένου να παραλάβει τη σορό του – αφού πίστευαν ότι είναι νεκρό- για να τη μεταφέρει στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ.

Στις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του ;άτυχου παιδιού.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ