Τουρκία: Ακυρώθηκε η εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας»

10
152

Ακυρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας» στην Τουρκία.

Την εκδήλωση την οποία είχαν διοργανώσει τα πανεπιστήμια της Άγκυρας, της Κωνσταντινούπολης και της Θράκης με την συμπαράσταση της πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα, θα γινόταν αναφορά στον Γιώργο Σεφέρη.

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις στο twitter και σε διάφορα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που ανέφεραν πως «την ώρα που οι Έλληνες καταπιέζουν τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και προσπαθούν να τους εξαφανίσουν, κάποιοι διοργανώνουν “Ημέρες Ελληνικής Γλώσσας”».

To Πανεπιστήμιο της Άγκυρας με ανακοίνωση του αναφέρει πως «η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας που είχε προγραμματστεί στα πλαίσια επιστημονικής δραστηριότητας, ακυρώθηκε επειδή δημιουργήθηκε μια λανθασμένη εντύπωση στον σκοπό της».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλά έκανε ο σύντροφος (και μεγα χρηματοδότης) ο Ταγίπ ο Ερντογάν γιατί όπως φώναζε έξω από την πρεσβεία στο Λονδίνο ο σύντροφος ο Δημήτρης ο Τζανακόπουλος “ειναι και οι Έλληνες φονιάδες των λαών”

    • Φονιάδες των λαών είναι μόνο οι Τούρκοι που ζουν ακόμα στην εποχή των σπηλαίων .Τις βαρβαρότητες τις σφαγές τους βιασμούς γυναικων ,τις αρπαγές παιδιών μόνο αυτοί ξέρουν να τις κάνουν .Πότε κανένας λαός στον κόσμο δεν έκανε τόσα πολλά εγκλήματα .Κ ακόμα δεν άλλαξαν να γίνουν άνθρωποι πολιτισμένοι ,στα βάθη της Τουρκίας ακόμα περπατάνε στα τέσσερα σαν τα ζώα .Λίγα είναι τα ψωμιά τους σε λίγο καιρό θα πληρώσουν τον λογαριασμό γιατί αυτό το κράτος δεν φτιάχτηκε με την ευλογία του Θεού ,άκουσες αριστερέ Τουρκε ;;; .

    • Καταπιέζουμε εμείς τους Τούρκους της Θράκης ??? Εδώ γελάμε ουστ ψεφτες Γιαλατζι άνθρωποι Εεεε γι’αυτό παραμένουν 200000 χιλιάδες ;; Ενώ στην Κωνσταντινούπολη από 250000 χιλιάδες Ελληνεςέμειναν μόνο 2000 χιλιάδες ,από τους εκφοβισμόυς κ τις λειλασιες στις περιουσίες τους ,κ τους αβάσταχτος φόρους που έβαλαν μόνο στους Έλληνες για να τους αρπάξουν τις περιουσίες τους κ να τους διώξουν στο τέλος από την γη των πατέρων τους .Αν δεν περνούσαν καλά θα είχαν φύγει εδώ κ καιρό .Είσαστε ψεύτες κ θρασύδειλοι σε όποιον δεν αρέσει να φύγει από την γη των Ελλήνων ,να πάει στον δικτάτορα Ερτογαν να τρώει μόνο ψωμί κ τσάι .Στην Ελλάδα πλουτισανε όλοι οι Τούρκοι δεν υπάρχει κανένας φτωχός ,ζουν χωρίς φόβο κ δεν απειλούνται από κανέναν ,για ρώτα τι τραβάνε οι Έλληνες της πόλης κ μετά έλα να μιλήσουμε αριστερέ , εδώ έχουμε δημοκρατία γι’αυτό κ μπορείς κ γράφεις κατά των Ελλήνων ,μάθε όμως τα όρια σου κ μην τα ξεπερνάς .

  2. ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ <>..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ…
    ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΙ,ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ….
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ …ΣΥΝΤΡΟΦΕ..

    • Την δική σας ψεύτικη ιστορία ; Όχι δεν θα την διαβάσω ποτέ ,εμείς αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι Τούρκοι με την βία κ το σπαθί μας άρπαξαν την Κωνσταντινούπολη τα παράλια τον Πόντο ,την Κύπρο ,αυτά τα χώματα ήταν είναι κ θα είναι Ελληνικά ,φιλοξενούμενοι είσαστε σε αυτά κ ας πέρασαν τόσα χρόνια .Εμείς κατοικουσαμε σε αυτά πριν έρθετε εσεις από την Μογγολία , αλλά ακόμα ψάχνετε ο ψυχοπαθής φασίστας σας Ερτογαν κ θέλει θέλει θέλει το μισό Αιγαίο όλη την Μεσόγειο ,ξέχνα όμως ότι τώρα δεν είναι το 1821 θα ισοπεδωθει η Τουρκία ,γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας ,κ θα πάρουμε πίσω τα εδάφη μας .

    • Δεν μπορούν να κρύψουν οι Τούρκοι το μίσος τους για τους Έλληνες , πονηροί κ μπαμπεσιδες όπως πάντα ,ποτέ δεν έπαιξαν τίμια την μια μέρα ο Ερτογαν λέει ότι θέλει διάλογο κ την ίδια στιγμή στέλνει αεροπλάνα κ κάνουν παραβιάσεις πάνω από ΕλΛΗΝΙΚΑ νησιά . Να τους χαίρεσαι σύντροφε την αληθινή ιστορία την γνωρίζει όλη η υφήλιος ξέρουν τον πολιτισμό των Ελλήνων ,γιατί όταν οι Έλληνες ζούσαν σε σπίτια οι άλλοι έμεναν σε σπηλιές .Σας ξέρουν καλά δες εξπρές του μεσονυχτίου αν κ έχουν περάσει χρόνια ,αλλά τίποτα δεν άλλαξε σε αυτή την χώρα .Ακόμα φυλακίζουν απάνθρωπα κ άδικα ανθρώπους . Κ μετά μιλάς για άλλους?? .

  3. λέει ο ίδιος «Ο Θεός αδελφοί μας έδωσεν την τυραννίαν και πρέπει να την υποφέρουμε με καλήν καρδίαν».

    • Ναι συμφωνώ γι’αυτό το λόγο δηλαδή από τις αμαρτίες χάσαμε ότι χάσαμε ,εμείς όμως πληρώσαμε το τίμημα εδώ κ 550 χρόνια περίπου είναι στους τυράννους η Κωνσταντινούπολη, κ μετέπειτα η Κύπρος .Τιμωρία Θεού ,έφτασε ποια η ώρα όμως να ξανά κτίσουμε ξανά από την αρχή αυτές τις πόλεις έληξε η τιμωρία ,τώρα θα πληρώσουν άλλοι τον λογαριασμό.

      • Έφτασε η ώρα τώρα ο θεός θα μας τα δόση πίσω ,πρώτα όμως όπως γράφει ο άγιος Παισιος θα μας επιτεθούν αυτοί, μόλις όμως μας επιτεθούν δεν θα προλάβουν θα τους διαλύσουν οι φίλοι τους που τους κάνουν τώρα τον φίλο .

  4. Κως. Αυτή δεν έχουν μπέσα μαζί και ο Ερδογαν την μια λέω έτσι και την αλη γιουβέτσι αφτος είναι ηθοπιος και τους δουλεύει όλου μέχρι ποτε αυτή και η Γερμανία ο ένας καθαρίζε τους Έλληνες και ηΓερμανια έκανε σαπούνι του εβρεους γιαφτο υποστηρίζει οενας τον άλλων τα πίσω αχλάδια έχουν την ουρά

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ